Київрада вирішила ліквідувати київські комунальні газети

6 Грудня 2007
5671
6 Грудня 2007
13:47

Київрада вирішила ліквідувати київські комунальні газети

5671
<b>Київрада вирішила ліквідувати київські комунальні газети</b>
Київська міська рада прийняла рішення про ліквідацію у першому півріччі 2008 року комунальних підприємств «Редакція газети «Вечірній Київ», газети Київради «Хрещатик» та газети «Українська столиця». Гроші на фінансування цих видань у бюджеті міста закладені не будуть.
 
Це рішення підтримали фракції «Нашої України», БЮТ та Партії регіонів, у цілому 67 депутатів. Не підтримали фракції Блоку Леоніда Черновецького та Єдність.
 
Також, як повідомляє УНІАН, депутати також вирішили до 1 квітня наступного року розробити пропозиції щодо видання інформаційного бюлетеня Київської міської ради з метою інформування територіальної громади столиці про підготовку прийняття та контроль виконання рішень міської ради.


КМДА доручено здійснити усі необхідні організаційно-правові заходи, пов’язані з ліквідацією зазначених друкованих ЗМІ, та врахувати бюджетні видатки на наступний рік з урахуванням цього рішення.Як зазначається у пояснювальній записці, реалізація рішення «сприятиме ширшій можливості доступу територіальної громади Києва до об’єктивної інформації щодо діяльності Київради».Проект рішення було підготовлено та подано на розгляд сесії постійною комісією з питань культури та інформаційної політики.

 

«На жаль, ці газети, покликані висвітлювати життя Києва та роботу Київради, роблять це однобічно – з позиції Черновецького. Таким чином, київська громада витрачає значні бюджетні ресурси на видання, які не висловлюють позицію всієї цієї громади. З іншого боку, в Києві багато прекрасних видань, які висвітлюють повне життя і мають різні позиції, не будучи фінансованими за рахунок міста. Довіра до цих газет визначається тиражем, кількістю передплатників і продажами. А тираж і фінансова успішність муніципальних газет залежить від того, скільки грошей їм виділять із міського бюджету. Таким чином, очевидною є явна нерівність преси. Що потрібно Києву – хороший Інтернет-ресурс і бюлетень, де б оприлюднювались усі документи Київради та КМДА», - цитує сайт «За Київ!» депутата-бютівця Олександра Бригинця. «ТК» з’ясовує позицію інших сторін.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5671
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Один из сотрудников одной из газет
5989 дн. тому
Отличный подарок ребятам на Новый Год. Искренни рад за в.о. главных редакторов. Умойтесь грязью, попуститесь. Казбек, ты снова за юрту срать?..
мда
5994 дн. тому
отличная идея! жаль, что не раньше
vasya
5994 дн. тому
Казбеку привет! "Спасибо" за работу......
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду