Експерти відзначають посилення цензури у комунальних ЗМІ Києва

17 Грудня 2007
24805
17 Грудня 2007
14:01

Експерти відзначають посилення цензури у комунальних ЗМІ Києва

24805
Експерти відзначають посилення цензури у комунальних ЗМІ Києва

Експерти, опитані Агентством моделювання ситуацій (АМС), відзначають, що під час управління містом мером Леонідом Черновецьким у комунальних ЗМІ посилилася цензура. Про це йдеться у повідомленні АМС, інформують Українські Новини .

 

"Переважна більшість опитаних нами експертів відзначають посилення політичної цензури в комунальних ЗМІ Києва під час правління Леоніда Черновецького", - сказав директор АМС Віталій Бала.

 

Коли мером Києва був Олександр Омельченко, цензура теж була, відзначає експерт, проте проявлялася меншою мірою.

 

"За час мерства Олександра Омельченка цензура також була, але це була радше "самоцензура журналістів", оскільки попередній градоначальник, на думку експертів, не приділяв пропаганді своєї діяльності особливої уваги", - сказав він.

 

І хоча рівень інформаційної політики міської влади поліпшився, відзначають експерти, тотальна пропаганда мера призвела до недовіри його успіхам.

 

"Повідомленням про чергові досягнення "мера всіх киян" вже ніхто не вірить", - наголосив експерт.

 

12-14 грудня АМС провів експертне опитування 23 політологів, політтехнологів і журналістів.

 

Експерти АМС припускають, що Черновецького буде усунуто з посади глави Київської міської державної адміністрації за невиконання доручень Президента Віктора Ющенка.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24805
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
столиця
5981 дн. тому
Петро Щербина: «Агентство моделювання ситуацій є нікчемним прикриттям для сцикливих політиків» Сьогодні в.о. головного редактора газети «Українська столиця» Петро Щербина звинуватив директора Агентства моделювання ситуацій Віталія Балу у фальсифікації експертних опитувань, маніпулюванні громадською думкою і виконанні дрібних замовлень нереалізованих політиків. Петро Щербина також заявив про те, що київські муніципальні ЗМІ є одними з небагатьох медіа, в яких відсутні будь-які прояви цензури. За словами в.о. головного редактора газети «Українська столиця», заява директора Агентства моделювання ситуацій носить виключно «замолений» характер. «Для того, щоб дізнатися, чи є цензура в комунальних ЗМІ, треба питати не експертів і політологів, які існують в неадекватній уяві Віталія Бали, а самих журналістів цих медіа. Я упевнений, що жоден журналіст, який працює в комунальних ЗМІ не зможе поскаржитися на цензуру. Ми працюємо чесно і для киян», - заявив Петро Щербина. В.о. головного редактора газети «Українська столиця» також додав, що окремим політикам не подобається те, що столичні медіа відкрито та об’єктивно висвітлюють діяльність або бездіяльність політиканів різного ґатунку. Після ряду журналістських розслідувань незадоволені політики наймають таких замовлених спікерів, як Віталій Бала, які не соромляться за невелику суму ображати журналістів». При цьому він додав, що в самих муніципальних ЗМІ подібні замовлені заяви серйозно не сприймаються. «Агентство моделювання ситуацій є нікчемним прикриттям для сцикливих політиків, а насправді ця структура не оформлена згідно всіх вимог законодавства і є звичайним майданчиком для дурних висловів політологічних шавок», - додав Петро Щербина.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду