У Черновецького з’явилась безкоштовна рекламна газета «Метро – Українська столиця»

2 Жовтня 2008
22770
2 Жовтня 2008
09:19

У Черновецького з’явилась безкоштовна рекламна газета «Метро – Українська столиця»

22770
У Черновецького з’явилась безкоштовна рекламна газета «Метро – Українська столиця»

Замість безкоштовної газети «Метро», засновником якої була компанія «Просто-Київ» (видавець – компанія «Ссуартс трейдинг», відтепер у метрополітені Києва поширюється газета «Метро – Українська столиця», яка видається на базі так званого «Київського медіахолдингу». Про це повідомляє газета «Дело».

 
Засновником нового безкоштовного видання є комунальне підприємство «Редакція газети ”Українська столиця”», що входить до неформального об'єднання київських муніципальних ЗМІ – «Київського медіахолдингу». Видавцем проекту є фірма «Транс медіа едишн».
 
Голова правління «Ссуартс трейдинг» Наталія Кривда підтвердила «Делу», що газета «Метро» була закрита із причин бізнесового характеру. Експерти оцінюють газету «Метро» як рентабельну і не розуміють причин її закриття, водночас джерела «Дела» повідомляють про конфлікт між колективом видання та його видавцями. Внаслідок цього конфлікту колектив начебто перейшов до медіахолдингу, підконтрольного Леоніду Черновецькому, і зараз випускає нове безкоштовне видання у приміщенні, де розташовані редакції муніципальних ЗМІ Києві. У вихідних даних «Метро – Українська столиця» зазначені ті ж прізвища, що й у вихідних даних колишньої газети «Метро».
 
Керівник неформального холдингу Казбек Бектурсунов повідомив «Делу», що «Метро – Українська столиця» є спільним проектом газет «Метро» та «Українська столиця», проте до складу холдингу видання не входить – «воно має своїх видавців та засновників». Водночас в.о. головреда тижневика «Українська столиця» Петро Щербина заперечив факт фінансово-господарських відносин між своїм виданням та новою безкоштовною газетою, «оскільки це компетенція видавця». Він також повідомив, що нова газета не платить за оренду площ у метрополітені для свого розповсюдження, тоді як газета «Метро» - платила.
 
За інформацією «Дела», обсяг газети «Метро – Українська столиця» зріс удвічі в порівнянні з газетою «Метро» за рахунок статей, яких не було у старому виданні. Розцінки на рекламу та перелік головних рекламодавців поки що не змінились.
 
Газета «Метро» виходила з листопада 1997 року, і на початку 2008 року мала тираж 500 тисяч примірників.
 
За повідомленням сайту «Дуся», Леонід Черновецький також купив видавництво «7+7 Медіа».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22770
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Богдан
5693 дн. тому
Не надо тырить инфу, а поднять зад и начать работать
гринвич
5693 дн. тому
ну понятно тогда почему казбекомедиа начали мочить бесплатную 15 минут и 24 - которую планируют сделать бесплатной.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду