Фотографи Малолєтка і Чернов здобули премію «За свободу преси»

Фотографи Малолєтка і Чернов здобули премію «За свободу преси»

13 Грудня 2022
3697

Фотографи Малолєтка і Чернов здобули премію «За свободу преси»

3697
Імена лауреатів оголосила міжнародна організація «Репортери без кордонів».
Фотографи Малолєтка і Чернов здобули премію «За свободу преси»
Фотографи Малолєтка і Чернов здобули премію «За свободу преси»

Фотографів, які документували війну під час оточення Маріуполя, Євгена Малолєтку та Мстислава Чернова, відзначено міжнародною премією «За свободу преси» (Press Freedom Awards). Про це повідомляється на сайті міжнародної організації «Репортери без кордонів» (CPJ).

Імена лауреаатів оголосили у понеділок, 12 грудня, в Парижі. Під час церемонії виступив мінстір культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Символічно, що саме цими днями Міжнародна федерація журналістів закликала світову спільноту відреагувати, а ООН — прийняти Конвенцію на захист прав журналістів. У 2022 році у світі було вбито 67 журналістів. Найбільше представників медіа з-поміж 21 країни загинули саме в Україні. За даними моніторингу Інституту масової інформації, протягом дев'яти місяців повномасштабної війни в Україні понад 40 журналістів вбито під час виконання професійних обов'язків, дев'ятеро — поранено, щонайменше 15 журналістів зникли безвісти»,  сказав міністр.

Двоє медійників, які стали лауреатами премії, перебувають за ґратами. Це іранська журналістка і правозахисниця Наргіз Мухаммаді та марокканський журналіст-розслідувач Омар Раді.

Загалом на премію цього року було номіновано 15 журналістів і ЗМІ з 15 країн світу.

Роботи з Маріуполя авторства Євгена Малолєтки та Мстислава Чернова продовжують здобувати відзнаки в усьому світі. Зокрема, фотографи вже отримали премію імені Георгія Гонгадзе, премію для військових кореспондентів Bayeux Calvados-Normandyпремію Deutsche Welle «За свободу слова». Малолєтка і Чернов також стали «журналістами року», перемігши у номінації премії «Української правди».

Колаж із сайту CPJ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3697
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду