Мексиканські журналісти вимагають, щоб президент припинив цькувати ЗМІ

Мексиканські журналісти вимагають, щоб президент припинив цькувати ЗМІ

23 Грудня 2022
862
23 Грудня 2022
10:37

Мексиканські журналісти вимагають, щоб президент припинив цькувати ЗМІ

862
Вони опублікувала відкритого листа. У ньому зазначили, що своєю риторикою Лопес Обрадор розпалює вогонь ненависті.
Мексиканські журналісти вимагають, щоб президент припинив цькувати ЗМІ
Мексиканські журналісти вимагають, щоб президент припинив цькувати ЗМІ

Мексиканські журналісти, колумністи та культурні оглядачі вимагають, щоб президент Андрес Мануель Лопес Обрадор припинив цькувати ЗМІ, які його критикують. Вони зазначили, що своєю риторикою він розпалює вогонь ненависті, пише Reuters.

Журналісти опублікували відкритого листа. Його підписали майже 200 мексиканських діячів. Лист надрукували у газетах, а також поширили в соцмережах.

15 грудня на мексиканського журналіста Сіро Ґомез Лейва скоїли замах. Кілька озброєних чоловіків на мотоциклах розстріляли його броньовану машину.

У листі журналісти приписують Лопесу Обрадору «політичну відповідальність» за напад на Ґомеза. Зазначають, що «майже всі вияви ненависті до журналістів народжуються, виношуються й поширюються» з офісу президента.

Напередодні Лопес Обрадор засудив напад, але потім швидко змінив риторику. Він розкритикував авторитетних журналістів, зокрема Ґомеза, і назвав їх експертами-консерваторами.

На пресконференції 21 грудня президент повторив свій заклик розслідувати замах на журналіста. Він заперечив, що його дії сприяють розколу в країні. Також зазначив, що більшість медіадіячів опираються політичній «трансформації», якої він прагне.

«Більшість ЗМІ, що становлять консервативний блок у країні, хочуть зберегти старий корумпований режим. Мені дуже шкода, що вони обурені», — додав він.

За даними організації «Репортери без кордонів», Мексика є небезпечною країною для журналістів. Цього року там убили 11 медійників.

За першу половину президентського терміну Лопеса Обрадора рівень насильства проти преси зріс на 85% у порівнянні з першою половиною терміну його попередника, зазначили в організації.

Фото: Андрес Мануель Лопес Обрадор/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
862
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду