«20 днів у Маріуполі» потрапив до списку найкращих фільмів у Великій Британії та  США, — The Guardian

«20 днів у Маріуполі» потрапив до списку найкращих фільмів у Великій Британії та США, — The Guardian

19 Грудня 2023
1569
19 Грудня 2023
23:04

«20 днів у Маріуполі» потрапив до списку найкращих фільмів у Великій Британії та США, — The Guardian

1569
Британське видання називає фільм Мстислава Чернова «трансляцією з пекла на землі».
«20 днів у Маріуполі» потрапив до списку найкращих фільмів у Великій Британії та  США, — The Guardian
«20 днів у Маріуполі» потрапив до списку найкращих фільмів у Великій Британії та  США, — The Guardian

Документальна стрічка Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» посіла четверте місце у списку найкращих фільмів 2023 року у Великій Британії та шосте — у США, повідомляє The Guardian. 

Наприкінці року британське видання формує список найкращих фільмів у США та Великій Британії. Оглядач The Guardian щодня публікує огляд стрічок, які потрапили до рейтингу видання.  

Документальний фільм українського режисера, відеожурналіста Associated Press Мстислава Чернова, знятий під час облоги Маріуполя російською армією у березні 2022 року, посів шосте місце серед 50 найкращих стрічок у США і став четвертим у списку найкращих у Великій Британії. 

Видання називає «20 днів у Маріуполі» виснажливим, переконливим і життєво важливим фільмом. 

«Жахливий документальний фільм очевидця Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" розповідає про жорстоку облогу українського портового міста Володимиром Путіним з лютого по травень 2022 року, в результаті якої загинуло понад 20 тис. людей», — ідеться у публікації.  

Оглядач The Guardian наголошує, що росіяни були надзвичайно жорсткими, і зображення братських могил Чернова, «навіть у відредагованому вигляді, зробили дуже багато, щоби стимулювати західну думку та приборкати незгодні думки про те, що підтримка Зеленського не варта того і що НАТО спровокувало росіян». 

«Але повний матеріал вражає: цей фільм насправді є трансляцією з пекла на землі. Чернов з неймовірною деталізацією показує розтрощені тіла чоловіків, жінок і дітей і ще більш нестерпно показує розпач близьких, що ридають над трупами: спалах душевного болю майже непристойний у своїй прямоті», — пише про фільм «20 днів у Маріуполі»  британське видання. 

Над стрічкою також працювали фотограф Євген Малолєтка та медійниця Василіса Степаненко, які разом зі Мстиславом Черновим були в ті дні у Маріуполі. 

Нагадаємо, на минулому тижні «20 днів у Маріуполі» потрапив у трійку найкращих документальних фільмів 2023 року за версією видання про кіно Indiewire. 

Фото: кадр із фільму «20 днів у Маріуполі»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1569
Читайте також
16.07.2023 09:00
Дмитро Десятерик
для «Детектора медіа»
2 918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду