Український фільм про Маріуполь показали на кінофестивалі «Санденс»

Український фільм про Маріуполь показали на кінофестивалі «Санденс»

21 Січня 2023
2417
21 Січня 2023
12:30

Український фільм про Маріуполь показали на кінофестивалі «Санденс»

2417
Документальна стрічка «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова змагається в конкурсі World Cinema Documentary Competition.
Український фільм про Маріуполь показали на кінофестивалі «Санденс»
Український фільм про Маріуполь показали на кінофестивалі «Санденс»

Відбулася світова прем'єра документального фільму Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі» на американському кінофестивалі «Санденс». У номінації World Cinema Documentary Competition стрічка змагатиметься ще з 11 документальними фільмами. Про це йдеться на сайті фестивалю.

Робота Чернова стала частиною спільного проєкту PBS Frontline та Associated Press, що досліджує тему жертв російської агресії в Україні.

Знімальна група Associated Press Мстислав Чернов, Євген Малолєтка та Василіса Степаненко прибули до Маріуполя 24 лютого минулого року за кілька годин до початку повномасштабного російського вторгнення.

Двадцять днів журналісти фіксували події у Маріуполі: обстріли, бомбардування полового будинку та загибель цивільних.

Як розповів «Суспільному» Мстислав Чернов, вивезти з міста вдалось близько 30 годин відео. Пізніше до створення документального фільму долучилась студія «PBS Fronline».

Подивитись «20 днів в Маріуполі» можна онлайн на сайті кінофестивалю Sundance, попередньо зареєструвавшись 24 та 30 січня.

«Санденс» (Sundance Film Festival) — головний кінофестиваль незалежного кіно у США. З моменту заснування у 1981 році тут відбулися прем'єри фільмів Мартіна Скорсезе, Крістофера Нолана, братів Коенів та багатьох інших.

Мстислав Чернов — фотограф, військовий кореспондент. Висвітлював Революцію гідності, початок війни Росії проти України у 2014 році, наслідки збиття Boeing 777 Malaysia Airlines, війну в Сирії, битви в Іраку. За фотографії з Маріуполя разом із колегою Євгеном Малолєткою він отримав низку нагород. Серед них призи Deutsche Welle Freedom of Speech Award, Knight International Journalism Awards, Biagio Agnes Award, Bayeux Calvados-Normandy Award, Elijah Parish Lovejoy Award, Free Media Awards, Премія імені Георгія Ґонґадзе та інші.

Нагадаємо, відомо, що до міжнародної конкурсної програми кінофестивалю «Санденс» увійшли фільми «Залізні метелики» та «20 днів у Маріуполі». Кінофестиваль пройде з 19 по 29 січня 2023 року.

Фото: кадр з фільму «20 днів у Маріуполі»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2417
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду