Український фоторепортер Єфрем Лукацький отримав Oliver S. Gramling Awards

Український фоторепортер Єфрем Лукацький отримав Oliver S. Gramling Awards

3 Жовтня 2023
2911
3 Жовтня 2023
16:31

Український фоторепортер Єфрем Лукацький отримав Oliver S. Gramling Awards

2911
Лукацький отримує цю премію вже вдруге. Вперше він був нагороджений нею на початку 1990-х років за знімки, що робив у Чорнобилі.
Український фоторепортер Єфрем Лукацький отримав Oliver S. Gramling Awards
Український фоторепортер Єфрем Лукацький отримав Oliver S. Gramling Awards

Один з найвідоміших українських фотокореспондентів Єфрем Лукацький отримав премію міжнародного інформаційного агентства The Associated Press — Oliver S. Gramling Awards. Про це він повідомив у фейсбуку і підтвердив у розмові з  «Детектором медіа».

За словами фоторепортера, це премія, яку заснували ще у 1994 році для відзначення професійних здобутків співробітників AP. Її переможців визначає журі, яке присуджує нагороду тим співробітникам агентства, які демонструють надзвичайну наполегливість, непохитну мужність і відданість місії AP.

Український військовий посилає повідомлення російській армії, ведучи вогонь по російських позиціях на передовій у Запорізькій області. 24 червня 2023 р. (Фото: Єфрем Лукацький)

Нагороди — кожна розміром 10 000 доларів — надходять із фонду, заснованого покійним керівником AP Олівером С. Гремлінгом. Цього року журі оцінювало роботи у двох категоріях: журналістика та дух. 

«Я став переможцем у другій категорії — spirit. І отримав нагороду не за якийсь конкретний знімок чи фоторепортаж, а за журналістську роботу протягом багатьох років. Сказати правду, це для мене велика честь», — розповів нам Лукацький.

Український військовий вантажить тіла загиблих українських військовослужбовців у фургон поблизу Бахмута, Донецька область, Україна, травень 2023 року. (Фото: Єфрем Лукацький)

Вручення премії відбудеться 24 жовтня в Нью-Йорку.

Єфрем Лукацький — фоторепортер міжнародного агентства The Associated Press, у якому працює з 1989 року. Знімав у Чечні, Афганістані, Придністров’ї, Іраку та Секторі Гази. Задокументував багато важливих подій в Україні: від внесення прапора України у Раду в 1991 році до першого збитого у Гостомелі російського вертольота 24 лютого 2022 року. Його знімки публікували практично всі провідні світові медіа, серед яких The New York Times, The Guardian та The Independent. Минулого року журнал Time включив роботу Лукацького до переліку 100 головних знімків 2022-го.

Перша шпальта журналу Time зі знімком Єфрема Лукацького. Прапор у залі парламенту. Київ, 24 серпня 1991р.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Україні видали книгу фотокореспондента Associated Press «Вирішальна мить Єфрема Лукацького. Історії легендарних фотографій».

Також ми писали про те, що американський фотограф отримав нагороду International Photography Awards за фото про війну в Україні.

Читайте також: 

Фото: Єфрем Лукацький / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2911
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду