Вийшла друком книга розслідувань «Схем» про Медведчука

Вийшла друком книга розслідувань «Схем» про Медведчука

16 Червня 2022
3111

Вийшла друком книга розслідувань «Схем» про Медведчука

3111
Гонорар від продажу автор вирішив передати на потреби Збройних сил України.
Вийшла друком книга розслідувань «Схем» про Медведчука
Вийшла друком книга розслідувань «Схем» про Медведчука

У видавництві Yakaboo Publishing вийшла друком книга 1937» журналіста-розслідувача програми «Схеми» (Радіо Свобода) Максима Савчука про кума російського президента Путіна Віктора Медведчука. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Це видання – результат трирічного журналістського розслідування, в якій автор розповідає, як розплутував «клубок» бізнес-схем Медведчука, знаходив зачіпки та пояснення збагачення українського політика – нафтовий бізнес у Росії та газовий у Криму, виявляв елітну нерухомість та офшорні компанії проросійського політика-олігарха»,  пише «Радіо Свобода».

Крім післяреволюційної історії проросійського олігарха Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та їхнього оточення, у «1937»  описують історії із життя редакції програми «Схеми».

Вже розпочалась презентація книги на онлайн-платформах «Радіо Свобода», «Схем» та національної книжкової платформи Yakaboo. У прямому ефірі автор книги спілкується з журналістом «Громадського Радіо» Андрієм Куликовим та директоркою видавництва Yakaboo Publishing Юлією Лактіоновою.

Книга доступна до замовлення.

Нагадаємо,  розслідування «Схем» виходять з  2018 року. У вересні цього року «Схеми» розповіли, що Оксана Марченко є власницею нафтового бізнесу в Росії, заснованого після 2014 року. Віктор Медведчук в інтерв’ю телеканалу NewsOne розповів, що він керує нафтогазовим бізнесом Оксани Марченко в Росії. Згодом «Схеми» з’ясували, що Оксана Марченко стала власницею будівельної фірми в Москві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3111
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду