Суд продовжив арешт Медведчука та заарештував майно нардепа

Суд продовжив арешт Медведчука та заарештував майно нардепа

22 Червня 2022
1252
22 Червня 2022
17:05

Суд продовжив арешт Медведчука та заарештував майно нардепа

1252
Підозрюваний у державній зраді Медведчук продовжить перебувати під арештом без права внесення застави.
Суд продовжив арешт Медведчука та заарештував майно нардепа
Суд продовжив арешт Медведчука та заарештував майно нардепа

Личаківський районний суд Львова продовжив арешт підозрюваного у держзраді нардепа Віктора Медведчука до 9 серпня, а також заараештував його майно, яке було виявлено під час одного з обшуків.

Суд заарештував 279 картин та залізничний вагон-ресторан із меблями, предметами інтер’єру та посудом, що належать Медведчуку.

Майно було виявлено під час обшуку 7 червня в будинку та земельній ділянці, які належать нардепу на правах приватної власності.

«Загалом арештовано 279 картин, 4 статуетки, 10 годинників, 5 чашок, 1 келих, 1 піднос, 2 вази, 1 графин, 2 підставки, 2 срібних підстаканника, 1 чайник, 31 коробка з елементами посуду, залізничний вагон-ресторан з меблями, предметами інтер’єру та посуду», – говориться в повідомленні.

Водночас, 9 червня суд задовольнив клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу Медведчуку у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів, тобто до 9 серпня 2022 року, без визначення розміру застави.

24 лютого нардеп втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався від слідства у столиці. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

Читайте також: 

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного Придністров'я, а потім до РФ. Однак доїхати Медведчук зміг лише до меж Київської області.

Медведчук просив президента Володимира Зеленського обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя, але Росія відмовилась від цього.

До моменту своєї втечі, 24 лютого, Медведчук залишався під домашнім арештом. Такий запобіжний захід йому обирали двічі в межах різних кримінальних проваджень: 13 травня (щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі) та 12 жовтня 2021 року (щодо сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з окупованих територій Донбасу). 

2 листопада 2021 року Печерський суд змінив запобіжний захід для Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів у Криму. В іншій справі домашній арешт залишався чинним.

Скріншот відео: СБУ/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1252
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду