Велика Британія запровадила санкції проти Оксани Марченко

Велика Британія запровадила санкції проти Оксани Марченко

12 Квітня 2023
3217
12 Квітня 2023
15:58

Велика Британія запровадила санкції проти Оксани Марченко

3217
До санкційного списку потрапили також родичі та деякі компанії російських олігархів.
Велика Британія запровадила санкції проти Оксани Марченко
Велика Британія запровадила санкції проти Оксани Марченко

Велика Британія запровадила санкції проти дружини ексдепутата Віктора Медведчука, колишньої телеведучої Оксани Марченко. Про це йдеться у повідомленні офісу застосування фінансових санкцій Казначейства Британії від 12 квітня.

Санкції проти Марченко пояснюють тим, що вона пов'язана з Медведчуком, який причетний до дестабілізації ситуації в Україні та загрози її територіальній цілісності.

До санкційного списку потрапили також дружина російського бізнесмена Володимира Євтушенкова Наталія та його діти Фелікс і Тетяна, дочка сенатора Сулеймана Керімова Гульнара Керімова, батько та донька олігарха й депутата Держдуми Андрія Скоча Володимир та Варвара.

Крім того, Велика Британія запровадила санкції проти компаній USM, Curzon Square Limited і Hanley Limited, якими прямо чи опосередковано володіє російський бізнесмен Алішер Усманов. Також у санкційному списку двоє уродженців Кіпру — корпоративні юристи Христодулос Вассіліадес і Деметріс Іоаннідес, яких пов'язують з Усмановим та з олігархом Романом Абрамовичем відповідно

Загалом у санкційному списку Великої Британії 1559 фізичних та 184 юридичних особи. Їхнє майно та активи підлягають замороженню.

Напередодні, 11 квітня, Служба безпеки України оголосила Оксану Марченко у розшук.

У лютому 2023 року  СБУ повідомила про підозру Оксані Марченко через фінансування окупаційних військ. Також за матеріалами СБУ було арештовано майно Марченко на понад 5,6 млрд грн.  

24 березня СБУ повідомила про арешт «прихованих» активів Марченко на понад 440 млн гривень.

Марченко напередодні повномасштабного вторгнення Росії до України виїхала з України до Білорусі.

24 лютого 2022 року Віктор Медведчук втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався у столиці. 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного Придністров'я, а потім до РФ. Однак доїхати Медведчук зміг лише до меж Київської області.  До моменту своєї втечі, 24 лютого, Медведчук залишався під домашнім арештом.

21 вересня 2022 року відбувся обмін полоненими з Росією, зокрема були звільнені 215 українських військових, серед них 108 бійців «Азову».   Україна задля повернення військових та цивільних віддала Медведчука Росії.

Наприкінці листопада Медведчука та Марченко помітили в тимчасово окупованому Криму. 

У січні 2023 року Верховна Рада позбавила Віктора Медведчука мандата народного депутата.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3217
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Егерія
372 дн. тому
Яка ти стала, Оксано.. Колись миле обличчя перетворилось на маску якогось полінезійського божка..тьху. Ось що зробив з тобою Мертвечук.. Як царь Мідас-своїм нечистим доторком він перетворив тебе із живої симпатичної грайливої жінки на золоту статую..Мертву та холодну...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду