Напад на «Схеми»: Суд не став розглядати позов Осіпова щодо поновлення в «Укрексімбанку»

Напад на «Схеми»: Суд не став розглядати позов Осіпова щодо поновлення в «Укрексімбанку»

1 Лютого 2022
3283
1 Лютого 2022
12:37

Напад на «Схеми»: Суд не став розглядати позов Осіпова щодо поновлення в «Укрексімбанку»

3283
Банк вказав суду на неправильно оформлені позовні матеріали.
Напад на «Схеми»: Суд не став розглядати позов Осіпова щодо поновлення в «Укрексімбанку»
Напад на «Схеми»: Суд не став розглядати позов Осіпова щодо поновлення в «Укрексімбанку»

Білоцерківський міськрайонний суд залишив без руху позов фігуранта справи про напад на журналістів програми «Схеми», колишнього начальника управління внутрішньої безпеки АТ «Укрексімбанк» Олега Осіпова про поновлення на роботі та відшкодування моральної шкоди. Про це повідомляє пресслужба банку з посиланням на інформаційний центр суду.

У банку зауважують, що їхні юристи виявили низку процесуальних порушень у матеріалах справи і подали письмову заяву про неправильно оформлені позовні матеріали.

«Позиція "Укрексімбанку" щодо звільнення вищевказаних співробітників залишається незмінною, адже їхні дії неодноразово порушили принципи етики та корпоративної культури банку, призвели до значних репутаційних збитків та, ймовірно, втрати банком додаткових можливостей. Банк сподівається на об’єктивний та справедливий розгляд справи в суді», – йдеться в заяві пресслужби банку.

12 листопада 2021 року правління АТ «Укрексімбанк», розглянувши рекомендацію Наглядової ради, ухвалило одноголосне рішення звільнити Ігоря Тельбізова з посади керівника Департаменту банківської безпеки банку та Олега Осіпова — з посади начальника управління внутрішньої безпеки через інцидент із журналістами.

Як писав «Детектор медіа», 4 жовтня 2021-го під час запису інтерв’ю стався конфлікт між керівником «Укрексімбанку» Євгеном Мецгером і його підлеглими з одного боку, знімальною групою «Схем» — з іншого. 

Знімальна група записувала інтерв'ю із Мецгером, однак після запитання про кредит структурам, пов'язаним із «ДНР», він наказав працівникам фінустанови забрати в журналістів камери та стерти матеріал.

Знімальну групу близько години не випускали з приміщення, розмови з працівниками установи під час подій вдалося зафіксувати на аудіо. Пізніше журналісти опублікували відео нападу.

Наглядова рада «Укрексімбанку» через напад на журналістів звільнила Мецгера, а директор департаменту інформаційної політики Володимир Пікалов сам написав заяву про звільнення.  

11 жовтня Мецгеру та Пікалову обрали запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту на два місяці.

Також підозри були повідомлені директору департаменту банківської безпеки Ігорю Тельбізову та начальнику управління внутрішньої безпеки банку Олегу Осіпову. Спочатку підозрюваних відсторонили від роботи, проте 9 листопада поновили на своїх посадах.

12 листопада в мережі поширили відео, на якому співробітники банку оплесками зустрічають поновленого на посаді Тельбізова. Відео спричинило хвилю обурення серед журналістів та користувачів соцмереж, засудив поведінку співробітників банку й міністр фінансів Сергій Марченко. 12 листопада наглядова рада банку звільнила Тельбізова та Осіпова. 

На фото: Володимир Пікалов, Олег Осіпов, Ігор Тельбізов та Євген Мецгер у Голосіївському районному суді Києва, 29 листопада 2021 року. Автор фото: Стас Юрченко, «Ґрати»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3283
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду