На Львівщині арештували земельні ділянки Оксани Марченко на 2 мільйони гривень

На Львівщині арештували земельні ділянки Оксани Марченко на 2 мільйони гривень

30 Серпня 2022
1151
30 Серпня 2022
15:02

На Львівщині арештували земельні ділянки Оксани Марченко на 2 мільйони гривень

1151
За даними слідства, ці ділянки опинились у власності Марченко безоплатно і незаконно. На них розпочалося будівництво туристичної інфраструктури.
На Львівщині арештували земельні ділянки Оксани Марченко на 2 мільйони гривень
На Львівщині арештували земельні ділянки Оксани Марченко на 2 мільйони гривень

На Львівщині арештували три земельні ділянки колишньої телеведучої, дружини підозрюваного в держзраді нардепа Віктора Медведчука Оксани Марченко. Загальна вартість цього майна – 2 млн грн, повідомляє пресслужба обласного управління СБУ.

За даними слідства, ці ділянки опинились у власності Марченко незаконно.

У 2009 році райдержадміністрація незаконно безоплатно передала приватному підприємству земельну ділянку із державної власності. При цьому зміни не було внесено в «Книгу записів про державну реєстрацію державних актів на право власності». Згодом підприємці внесли, як зазначають в СБУ, недостовірні відомості в офіційні документи, розбили земельний наділ на 3 окремі ділянки та оформили їх як власність компанії.

На цій території розпочалося будівництво туристичної інфраструктури. Кінцевим бенефіціаром компанії-власника землі виявилася Оксана Марченко, внесена до санкційних списків РНБО.

Сколівський районний суд дозволив арештувати ці ділянки, триває передача їх в управління АРМА.

19 лютого 2021 року РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

23 травня президент Володимир Зеленський підписав закон про дозвіл конфіскації майна осіб і компаній, які потрапили під санкції

Раніше правоохоронці заарештували 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна Віктора Медведчука та Оксани Марченко. Серед них – 32 квартири, 30 земельних ділянок, 26 автомобілів, 23 будинки, 17 паркомісць.

Згодом арешт було накладено ще на частину активів подружжя Медведчука та Марченко: корпоративні права ТОВ зі статутним капіталом 38 млн грн; банківські рахунки на 1,3 млн грн; дві земельні ділянки площею 3 і 5 га; приміщення двох готельних комплексів площею 4,5 та 2,4 тисячі квадратних метрів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1151
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду