«Схеми» отримали «унікальні креслення» маєтку Медведчука: шубосховище, церква та секретна кімната

«Схеми» отримали «унікальні креслення» маєтку Медведчука: шубосховище, церква та секретна кімната

12 Листопада 2021
3018
12 Листопада 2021
09:35

«Схеми» отримали «унікальні креслення» маєтку Медведчука: шубосховище, церква та секретна кімната

3018
«Схеми»: У кабінеті Медведчука є «хитринка» – секретна кімната на 11 квадратів.
«Схеми» отримали «унікальні креслення» маєтку Медведчука: шубосховище, церква та секретна кімната
«Схеми» отримали «унікальні креслення» маєтку Медведчука: шубосховище, церква та секретна кімната

Журналісти «Схем» отримали «унікальні креслення» маєтку нардепа «ОПЗЖ» Віктора Медведчука у Пущі-Водиці і встановили, що попри санкції він знайшов гроші на оплату ремонту, який наразі триває у будинку.

Маєток звели на колишній території державних дач. Ці землі були приватизовані на початку 2000-х, за свідченнями екскерівника Фонду держмайна Михайла Чечетова, незаконно, нібито через тиск особисто Віктора Медведчука.

Під’їзд до маєтку – це таке собі КПП із пунктом спостереження і високими воротами. Маєток має більше сотні окремих приміщень площею понад дві тисячі квадратних метрів. Сам політик вже сьомий місяць перебуває під домашнім арештом у будинку на вулиці Медвинській у Києві.

У маєтку Медведчука у Пущі-Водиці є два ліфти, шубосховище, басейн, масажна, перукарня, тренажерна зала, склад картин, коминна, кімнати для покоївок, пункт спостереження охорони, власна церква та ще ціла низка об’єктів. 

Фото: «Схеми»

Зараз маєток активно ремонтують, однак незрозуміло, яким чином і чиїм коштом. Адже з 19 лютого 2021 року Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко перебувають під санкціями.

Сама Марченко заявляла, що санкції настільки суворі, що «родину політика позбавили елементарних благ».   

Згідно з отриманими кресленнями, у маєтку є підземелля та цокольний поверх. У правому крилі розташована кімната для покоївок. По діагоналі – приміщення майже в чотири рази більше. Це окремий гардероб для суконь.

«Як відомо з декларації, в Оксани Марченко суконь лише від Dolce&Gabbana 34 одиниці. Є окреме приміщення для зберігання картин – їх у подружжя 530, і це без врахування 227 ікон. 14 іранських та 10 італійських килимів, мабуть, зберігаються на складі килимів. Він, поруч зі складом валіз, складом скатертин та шубною. Так, тут є окрема кімната для зберігання шуб», – пишуть журналісти.

Ліве крило цокольного поверху складається з житлового блоку М і житлового блоку Ж: «Щодо цього є два припущення: або це кімнати для чоловічого і жіночого персоналу, або два бункери».

Північніше розташована зона відпочинку: гідромасажна, масажна, сольова кімната, зона гідромасажних ванн із приміткою «узгоджується із замовником» і технічна зона. Є окрема кімната площею 28 квадратних метрів, підписана як «склад ялинкових іграшок».

Одразу за головними дверима першого поверху – зала на 95 квадратів з ліфтом. Зліва – їдальня. За їдальнею – сходи у винний погріб, кухня і сервізна: «сервізна, мабуть, необхідна для зберігання сервізу Fabergé на 12 персон та сервізу "Гермес" на 24 персони, згаданих у декларації Медведчука».

Далі – зона тих, хто обслуговує будинок: для них окремий вхід, рецепція, кімната охорони та службовий ліфт. Справа – кабінет Оксани Марченко. У правому крилі є кімнати і санвузли з абревіатурою ГБ. Можна припустити, що це гостьовий блок. За ним – кедровий гардероб, який має два рівні. Кожен – по 30 квадратних метрів.

Кабінет Віктора Медведчука має площу 45 квадратних метрів. У кабінеті є «хитринка» – секретна кімната на 11 квадратів. На цьому ж поверсі розташована коминна зала. Тренажерна зала на плані – поруч із власною перукарнею.

«Якщо хочеться масажу, але не хочеться спускатися на цокольний поверх, є ще одна масажна, а також сауна, хамам і кімната відпочинку. І, звичайно ж, басейн довжиною понад 18 метрів», – пишуть «Схеми».

Другий поверх відведений під спальні. Горішній поверх – це домова церква площею 43 квадрати (у декларації 227 ікон). Церква дивним чином межує із барною зоною. На поверсі є ще один балкон, ще одна гостьова спальня і зала без чіткого призначення – «багатофункціональна».

Загалом журналісти «Схем» нарахували у палаці Медведчука 114 приміщень. Загальна площа будинку відповідно до декларації – 2 113 квадратних метрів.

Перед публікацією матеріалу журналісти ще раз підняли дрон над палацом: довкола фасаду вже немає будівельного риштування, його, схоже, відремонтували, закінчили також бетонувати доріжку і майже завершили зведення нової альтанки у дворі.

«Схемам» вдалося отримати відомості про підрядників, джерела надали інформацію про рух коштів по банківських рахунках цих підрядників. Однак журналісти не знайшли серед платників ні компаній, ані фізичних осіб, пов'язаних із Медведчуком чи Марченко, які теоретично могли б заплатити за ремонт палацу. А відтак у «Схем» є лише робоча версія: могли платити готівкою.

Віктор Медведчук на запит журналістів не відповів.

Фото: «Схеми»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3018
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду