«Бабель» запустив донати

«Бабель» запустив донати

14 Квітня 2021
1993

«Бабель» запустив донати

1993
Коберник розповіла, що в 2020 та 2021 роках виданню вдалося виконати зобов’язання перед акціонерами та скоротити їх витрати на проєкт.
«Бабель» запустив донати
«Бабель» запустив донати

Інтернет-видання «Бабель» 14 квітня запустило збір коштів. Про це повідомила співзасновниця та керівниця видання Катерина Коберник.

«Ми запустили донати. Ми затівали "Бабель" для цього. Ми хотіли робити роботу, за яку захочуть платити читачі, а не акціонери. Ми з Глібом Гусєвим хотіли зробити сайт для себе: з хорошими текстами, новими форматами, кращими фотографіями і гумором здорової людини», – розповіла вона.

Коберник уточнила, що перед акціонерами Дмитром Мельником та Сергієм Мостенецем, які займаються автобізнесом, мали зобов'язання – на 20% скоротити їх витрати на проєкт в 2020 році, у 2021 – на 17%. За її словами, видання вдалося виконати ці зобов’язання.

«Нам потрібна ваша допомога – щоб розвиватися і почати платити зарплату людям, які з нового року працюють безкоштовно. Ну, а ще ми, нарешті, хочемо зрозуміти: у нас вийшло зробити щось путнє і потрібне іншим чи ні», – додала Катерина Коберник.

Нагадаємо, суспільно-політичне видання «The Бабель» розпочало роботу у вересні 2018 року. Шеф-редакторкою стала Катерина Коберник, на той момент заступниця директора департаменту нових медіа холдингу «1+1 медіа». Головним редактором став Гліб Гусєв.

На той момент у сайту «The Бабель» було четверо акціонерів, які володіли частками по 25%: виконавчий директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук, який представляв інтереси Ігоря Коломойського, генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, Катерина Коберник і Гліб Гусєв, який міг розподілити свою частку між членами редакції.

У серпні 2019 року, після обрання народним депутатом, Олександр Ткаченко вийшов із числа співвласників ТОВ «Бабель», а його частка перейшла Ярославу Пахольчуку, який став власником 50% компанії.

У серпні «theБабель» мав конфлікт із заступником глави Офісу президента Кирилом Тимошенком. Катерина Коберник розкрила, що він був першоджерелом фотокопії заяви про нібито відставку глави Офісу президента Андрія Богдана. У листопаді «theБабель» опублікував матеріал про зустріч Андрія Богдана, Кирила Тимошенка і Юрія Костюка з близько 20 іноземними й українськими журналістами в форматі off the record.

У вересні 2019 року група «1+1 медіа» звільнила Катерину Коберник з посади заступниці директора департаменту нових медіа, також її звільнили із сайту tsn.ua, яким вона керувала, через скорочення штату. Катерина Коберник заявила, що її звільнили через конфлікт з Олександром Ткаченком.

27 грудня 2019 року стало відомо, що співзасновники й очільники інтернет-видання «theБабель» Катерина Коберник і Гліб Гусєв залишають проєкт, оскільки інвестори (Ігор Коломойський, чиї інтереси представляє Ярослав Пахольчук) з нового року припиняють його фінансування. Пані Коберник уточнила «Детектору медіа», що разом з нею та Глібом Гусєвим з видання йде частина команди.

З 1 січня 2020 року сайт інтернет-видання «theБабель» перестав оновлюватися. Співзасновниця та колишня шефредакторка видання Катерина Коберник повідомила «Детектору медіа», що сайт зараз «на паузі».

3 березня 2020 року співзасновниця, керівниця та редактор політики «Бабеля» Катерина Коберник повідомила, що інтернет-видання «theБабель» перезапустили, воно тепер називатиметься «Бабель». Акціонерами видання стали Дмитро Мельник та Сергій Мостенец, які мають автобізнес. Вони купили частку Ярослава Пахольчука (50%), який представляв інтереси Ігоря Коломойського. У Єдиному державному реєстрі власниками ТОВ «Бабель» значаться: Гліб Гусєв (25%), Катерина Коберник (25%) і ТОВ «Айджи» (Словаччина) (50%). Головним редактором оновленого «Бабеля» став Євген Спірін.

Фото: Катерина Коберник / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1993
Читайте також
12.05.2023 17:55
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 187
26.05.2020 14:00
Катерина Горчинська
для «Детектора медіа»
2 586
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду