Катерина Коберник і Гліб Гусєв залишають «theБабель»: інвестори припинили фінансування

Катерина Коберник і Гліб Гусєв залишають «theБабель»: інвестори припинили фінансування

27 Грудня 2019
5647
27 Грудня 2019
17:08

Катерина Коберник і Гліб Гусєв залишають «theБабель»: інвестори припинили фінансування

5647
Співзасновники й очільники інтернет-видання «theБабель» Катерина Коберник і Гліб Гусєв залишають проєкт, оскільки інвестори (Ігор Коломойський, чиї інтереси представляє Ярослав Пахольчук) з нового року припиняють його фінансування.
Катерина Коберник і Гліб Гусєв залишають «theБабель»: інвестори припинили фінансування
Катерина Коберник і Гліб Гусєв залишають «theБабель»: інвестори припинили фінансування

Про це шефредакторка «theБабель» Катерина Коберник написала у Facebook і особисто підтвердила інформацію «Детектору медіа».

«З нового року нинішнього «theБабель» більше не буде. Ми були онлайн рік і майже чотири місяці. Ще майже рік готували запуск. Одразу відповім на запитання "чому?" — фінансування проекту припинили. Чому — не знаю. Не запитуйте особисто, мені нічого не пояснили. Чи буде на цьому домені й далі виходити контент з новою командою — не знаю. Це вирішать акціонери, які залишилися. Мене й Гліба серед них не буде», — написала вона.

«Детектор медіа» уточнив у пані Коберник, чи йдеться про закриття проєкту. «Про те, чи будуть закривати проєкт, чи ні – вирішуватимуть акціонери, які залишаються. Це не буду ні я, ні Гліб Гусєв. Це буде Ярослав Пахольчук. Мені стало відомо про те, що фінансування припинилося, місяці два тому», — повідомила вона.

За словами шефредакторки, разом з нею та головним редактором Глібом Гусєвим з видання йде частина команди.

Нових проєктів Катерина Коберник поки не планує.

«Детектор медіа» намагається отримати коментар у Ярослава Пахольчука.

Нагадаємо, суспільно-політичне видання «The Бабель» розпочало роботу у вересні 2018 року. Шеф-редакторкою стала Катерина Коберник, на той момент заступниця директора департаменту нових медіа холдингу «1+1 медіа». Головним редактором став Гліб Гусєв.

На той момент у сайту «The Бабель» було четверо акціонерів, які володіли частками по 25%: виконавчий директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук, який представляв інтереси Ігоря Коломойського, генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, Катерина Коберник і Гліб Гусєв, який міг розподілити свою частку між членами редакції.

У серпні 2019 року, після обрання народним депутатом, Олександр Ткаченко вийшов із числа співвласників ТОВ «Бабель», а його частка перейшла Ярославу Пахольчуку, який став власником 50% компанії.

У серпні «theБабель» мав конфлікт із заступником глави Офісу президента Кирилом Тимошенком. Катерина Коберник розкрила, що він був першоджерелом фотокопії заяви про нібито відставку глави Офісу президента Андрія Богдана. У листопаді «theБабель» опублікував матеріал про зустріч Андрія Богдана, Кирила Тимошенка і Юрія Костюка з близько 20 іноземними й українськими журналістами в форматі off the record.

У вересні 2019 року група «1+1 медіа» звільнила Катерину Коберник з посади заступниці директора департаменту нових медіа, також її звільнили із сайту tsn.ua, яким вона керувала, через скорочення штату. Катерина Коберник заявила, що її звільнили через конфлікт з Олександром Ткаченком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5647
Читайте також
24.01.2020 12:49
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
5 435
31.12.2019 12:55
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
2 606
28.12.2019 10:01
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
7 976
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду