Сайт видання «theБабель» перестав оновлюватися

Сайт видання «theБабель» перестав оновлюватися

9 Січня 2020
2693

Сайт видання «theБабель» перестав оновлюватися

2693
З 1 січня 2020 року сайт інтернет-видання «theБабель» перестав оновлюватися.
Сайт видання «theБабель» перестав оновлюватися
Сайт видання «theБабель» перестав оновлюватися

Співзасновниця та колишня шефредакторка видання Катерина Коберник повідомила «Детектору медіа», що сайт зараз «на паузі». «Усі інші питання до акціонерів», – додала вона.

Попри це, 8 січня на сайті публікували новини про авіакатастрофу в Ірані, а також інтерв’ю з підозрюваним у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрієм Антоненком і дані експертизи в цій справі.

Пані Коберник пояснила, що працівники «theБабелю», які працювали на сайті, вийшли на роботу, щоб висвітлити події пов’язані з авіакатастрофою, а також – через те, що мали кілька ексклюзивів.

«Зараз доля сайта незрозуміла. Я не знаю, чи будуть з ним далі працювати. Чи працює він зараз офіційно. Вчора люди працювали виключно на волонтерських засадах», – повідомила вона.

Крім того, Катерина Коберник сказала, що поки не має планів на майбутнє: «Для мене головне завдання закрити всі фінансові питання за той період, поки я ним займалася. А далі в мене ще немає планів».

«Детектору медіа» наразі не вдалося отримати коментар від виконавчого директора «1+1 медіа» Ярослава Пахольчука, який представляв інтереси Ігоря Коломойського, та працівників «theБабелю», які залишилися працювати в редакції.

Нагадаємо, 27 грудня стало відомо, що співзасновники й очільники інтернет-видання «theБабель» Катерина Коберник і Гліб Гусєв залишають проєкт, оскільки інвестори (Ігор Коломойський, чиї інтереси представляє Ярослав Пахольчук) з нового року припиняють його фінансування. Пані Коберник уточнила «Детектору медіа», що разом з нею та Глібом Гусєвим з видання йде частина команди.

Суспільно-політичне видання «The Бабель» розпочало роботу у вересні 2018 року. Шеф-редакторкою стала Катерина Коберник, на той момент заступниця директора департаменту нових медіа холдингу «1+1 медіа». Головним редактором став Гліб Гусєв.

На той момент у сайту «The Бабель» було четверо акціонерів, які володіли частками по 25%: виконавчий директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук, який представляв інтереси Ігоря Коломойського, генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, Катерина Коберник і Гліб Гусєв, який міг розподілити свою частку між членами редакції.

У серпні 2019 року, після обрання народним депутатом, Олександр Ткаченко вийшов із числа співвласників ТОВ «Бабель», а його частка перейшла Ярославу Пахольчуку, який став власником 50% компанії.

У серпні «theБабель» мав конфлікт із заступником глави Офісу президента Кирилом Тимошенком. Катерина Коберник розкрила, що він був першоджерелом фотокопії заяви про нібито відставку глави Офісу президента Андрія Богдана. У листопаді «theБабель» опублікував матеріал про зустріч Андрія Богдана, Кирила Тимошенка і Юрія Костюка з близько 20 іноземними й українськими журналістами в форматі off the record.

У вересні 2019 року група «1+1 медіа» звільнила Катерину Коберник з посади заступниці директора департаменту нових медіа, також її звільнили із сайту tsn.ua, яким вона керувала, через скорочення штату. Катерина Коберник заявила, що її звільнили через конфлікт з Олександром Ткаченком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2693
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Zina
1533 дн. тому
Гарний проект був. Завжди з задоволенням читала. В нас так заведено, що якщо є щось хоооше, то обов'язково трнба підім'яти, а якщо не аийшло - то похерити. Шкода.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду