Костянтин Войтенко відповідає в «Бабелі» за новинний напрямок

Костянтин Войтенко відповідає в «Бабелі» за новинний напрямок

27 Травня 2020
2709

Костянтин Войтенко відповідає в «Бабелі» за новинний напрямок

2709
Він до кінця року має збільшити трафік.
Костянтин Войтенко відповідає в «Бабелі» за новинний напрямок
Костянтин Войтенко відповідає в «Бабелі» за новинний напрямок

Колишній керівник та головний редактор ТСН.ua Костянтин Войтенко з 29 квітня 2020 року відповідає за новини і цей напрямок у інтернет-виданні «Бабель». Про це «Детектору медіа» повідомив головний редактор видання Євген Спірін.

«До кінця року йому потрібно збільшити трафік і ми думаємо, що в нього це добре вийде, тому що він один з кращих спеціалістів по новинам на українському ринку», – розповів пан Спірін.

Костянтин Войтенко став керівником сайту ТСН.ua у вересні 2019 року, після звільнення з проєкту Катерини Коберник. Після приходу в ТСН.ua Світлани Панюшкіної він став головним редактором, проте залишив цю посаду 21 лютого 2020 року.

Нагадаємо, 12 липня 2019 року група «1+1 медіа» повідомила, що з 9 вересня 2019 року припиняє співпрацю із заступницею директора департаменту новин групи «1+1 медіа» з нових медіа Катериною Коберник, яка також керувала ресурсом tsn.ua. 24 вересня Катерина Коберник повідомила, що її звільнили з tsn.ua внаслідок скорочення штату. Проте вона вважає, що причина звільнення полягає в давньому конфлікті з колишнім гендиректором «1+1 медіа» Олександром Ткаченком. За її словами, керівником сайту tsn.ua став Костянтин Войтенко.

Катерина Коберник сказала, що tsn.ua був незалежним від Олександра Ткаченка та кінцевого бенефіціарного власника телеканалу «1+1» Ігоря Коломойського – це гарантувала редакційна угода з акціонерами. А після її звільнення ця угода втратила чинність.

Група «1+1 медіа» повідомила, що планує найближчим часом перепідписати угоду з колективом працівників сайту tsn.ua, яка гарантуватиме незалежність редакції. Олександр Ткаченко повідомив «Детектору медіа», що мав претензії до менеджерських компетенцій Катерини Коберник.

27 січня 2020 року колишня головна редакторка сайту «Сегодня.ua» Світлана Панюшкіна стала керівницею проєкту ТСН.ua. «1+1 медіа» також повідомила про створення єдиного інформаційного напрямку під керівництвом генерального директора групи Ярослава Пахольчука.

21 лютого 2020 року Костянтин Войтенко пішов з посади головного редактора tsn.ua, його замінив заступник Дмитро Андрійченко.

Як писав ДМ, 3 березня 2020 року співзасновниця, керівниця та редактор політики «Бабеля» Катерина Коберник повідомила, що інтернет-видання «theБабель» перезапустили, воно тепер називатиметься «Бабель». Видання  запустили 11 березня 2020 року. Акціонерами видання стали Дмитро Мельник та Сергій Мостенец, які мають автобізнес. Вони купили частку Ярослава Пахольчука (50%), який представляв інтереси Ігоря Коломойського. У Єдиному державному реєстрі власниками ТОВ «Бабель» значаться: Гліб Гусєв (25%), Катерина Коберник (25%) і ТОВ «Айджи» (Словаччина) (50%). 

Фото: MMR

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2709
Читайте також
26.05.2020 14:00
Катерина Горчинська
для «Детектора медіа»
2 563
24.01.2020 12:49
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
5 435
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду