«Бабель» почав приймати донати у криптовалюті

«Бабель» почав приймати донати у криптовалюті

10 Червня 2021
1733

«Бабель» почав приймати донати у криптовалюті

1733
Редакція повідомила, що має чотири криптогаманці.
«Бабель» почав приймати донати у криптовалюті
«Бабель» почав приймати донати у криптовалюті

Редакція «Бабель» повідомила, що «першою серед українських видань» почала приймати донати у криптовалюті.

«У нас є чотири криптогаманці: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash і Tether. Переказати нам гроші тепер можна абсолютно анонімно і в дусі часу», – повідомила редакція.

14 квітня редакція «Бабель» запустила донати.

Співзасновниця та керівниця видання Катерина Коберник повідомила, що перед акціонерами Дмитром Мельником та Сергієм Мостенцем, які займаються автобізнесом, редакція мала зобов'язання – на 20% скоротити їх витрати на проєкт в 2020 році, у 2021 – на 17%. За її словами, видання вдалося виконати ці зобов’язання.

Суспільно-політичне видання «The Бабель» розпочало роботу у вересні 2018 року. Шеф-редакторкою стала Катерина Коберник, на той момент заступниця директора департаменту нових медіа холдингу «1+1 медіа». Головним редактором став Гліб Гусєв.

На той момент у сайту «The Бабель» було четверо акціонерів, які володіли частками по 25%: виконавчий директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук, який представляв інтереси Ігоря Коломойського, генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, Катерина Коберник і Гліб Гусєв, який міг розподілити свою частку між членами редакції.

У серпні 2019 року, після обрання народним депутатом, Олександр Ткаченко вийшов із числа співвласників ТОВ «Бабель», а його частка перейшла Ярославу Пахольчуку, який став власником 50% компанії.

У березні 2020 року інтернет-видання «theБабель» було перезапущено і отримало нову назву – «Бабель». Акціонерами видання стали Дмитро Мельник та Сергій Мостенец, які мають автобізнес. Вони купили частку Ярослава Пахольчука (50%), який представляв інтереси Ігоря Коломойського.

У Єдиному державному реєстрі власниками ТОВ «Бабель» значаться: Гліб Гусєв (25%), Катерина Коберник (25%) і ТОВ «Айджи» (Словаччина) (50%). Головним редактором оновленого «Бабеля» став Євген Спірін.

Графіка: «Бабель»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1733
Читайте також
12.05.2023 17:55
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 190
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду