Марина Колесниченко переходить з ТСН.ua у «Бабель»

Марина Колесниченко переходить з ТСН.ua у «Бабель»

18 Березня 2020
5239
18 Березня 2020
16:45

Марина Колесниченко переходить з ТСН.ua у «Бабель»

5239
16 березня 2020 року після 12 років роботи в проєкті ТСН.ua звільнилася редакторка Марина Колесниченко. З 24 березня вона починає працювати у виданні «Бабель». Про це пані Колесниченко повідомила в коментарі «Детектору медіа».
Марина Колесниченко переходить з ТСН.ua у «Бабель»
Марина Колесниченко переходить з ТСН.ua у «Бабель»

Вона розповіла, що за останні пів року на ТСН.ua змінилося керівництво – спершу звільнили очільницю проєкту Катерину Коберник, замість якої 27 січня призначили Світлану Панюшкіну. Потім, 21 лютого, пішов головний редактор Костянтин Войтенко, якого замінив його заступник Дмитро Андрійченко

«У нового керівництва сайту інше бачення розвитку ТСН.ua, воно дещо розходиться з моїм, тож мої знання й досвід навряд чи будуть корисні. Попри майже 12 років роботи в проєкті, вирішила, що час рухатися далі. Від 24-го березня працюватиму в "Бабелі" – виданні, яке я читаю від першого дня і яке близьке мені по духу. Наразі наші цінності збігаються на 100%, а його очільниця багато років очолювала ТСН.ua, тому я без вагань зрозуміла, куди йти», – розповіла Марина Колесниченко.

Вона уточнила, що останні кілька років в ТСН.ua займалася спецпроєктами, нативною рекламою та допомагала з розробкою нових продуктів. Цим пані Колесниченко продовжить займатися в «Бабелі».

Нагадаємо, 12 липня 2019 року група «1+1 медіа» повідомила, що з 9 вересня 2019 року припиняє співпрацю із заступницею директора департаменту новин групи «1+1 медіа» з нових медіа Катериною Коберник, яка також керувала ресурсом tsn.ua. 24 вересня Катерина Коберник повідомила, що її звільнили з tsn.ua внаслідок скорочення штату. Проте вона вважає, що причина звільнення полягає в давньому конфлікті з колишнім гендиректором «1+1 медіа» Олександром Ткаченком. За її словами, керівником сайту tsn.ua став Костянтин Войтенко.

Катерина Коберник сказала, що tsn.ua був незалежним від Олександра Ткаченка та кінцевого бенефіціарного власника телеканалу «1+1» Ігоря Коломойського – це гарантувала редакційна угода з акціонерами. А після її звільнення ця угода втратила чинність.

Група «1+1 медіа» повідомила, що планує найближчим часом перепідписати угоду з колективом працівників сайту tsn.ua, яка гарантуватиме незалежність редакції. Олександр Ткаченко повідомив «Детектору медіа», що мав претензії до менеджерських компетенцій Катерини Коберник.

27 січня 2020 року колишня головна редакторка сайту «Сегодня.ua» Світлана Панюшкіна стала керівницею проєкту ТСН.ua. «1+1 медіа» також повідомила про створення єдиного інформаційного напрямку під керівництвом генерального директора групи Ярослава Пахольчука.

Як писав ДМ, 3 березня 2020 року співзасновниця, керівниця та редактор політики «Бабеля» Катерина Коберник повідомила, що інтернет-видання «theБабель» перезапустили, воно тепер називатиметься «Бабель». Видання  запустили 11 березня 2020 року. Акціонерами видання стали Дмитро Мельник та Сергій Мостенец, які мають автобізнес. Вони купили частку Ярослава Пахольчука (50%), який представляв інтереси Ігоря Коломойського. У Єдиному державному реєстрі власниками ТОВ «Бабель» значаться: Гліб Гусєв (25%), Катерина Коберник (25%) і ТОВ «Айджи» (Словаччина) (50%). 

Фото: Марина Колесніченко / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5239
Читайте також
03.04.2020 12:08
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
2 963
24.01.2020 12:49
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
5 435
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду