Команда Зеленського продовжує думати, що живе в телевізорі – Мустафін

Команда Зеленського продовжує думати, що живе в телевізорі – Мустафін

1 Вересня 2020
4802

Команда Зеленського продовжує думати, що живе в телевізорі – Мустафін

4802
На думку Олексія Мустафіна, усі – від Андрія Єрмака до «терористів» – користуються концентрацією влади в руках президента.
Команда Зеленського продовжує думати, що живе в телевізорі – Мустафін
Команда Зеленського продовжує думати, що живе в телевізорі – Мустафін

Команда президента Володимира Зеленського, зокрема – керівник Офісу президента Андрій Єрмак та його радники, продовжує думати, що вона «живе в телевізорі». Про це сказав медіаконсультант Олексій Мустафін в інтерв’ю «Українській правді».

«Дуже багато людей в команді Зеленського – це телевізійники, які продовжують думати, що вони в телевізорі живуть. На телебаченні. А вони живуть в реальній країні. Єрмак – це людина з телевізійної галузі й він весь світ сприймає через призму свого досвіду. І навіть те, які в нього радники і все інше – це лише наслідки», – розповів пан Мустафін, коментуючи помилки комунікації ОПУ.

Водночас головною помилкою екскерівника Офісу Андрія Богдана він назвав фразу – «нам не потрібні медіа».

Олексій Мустафін також згадав про відсутність комунікації з боку команди президента. «У країні існує один центр прийняття рішень. Це президент Зеленський. Хто цим користується – зовсім інше питання. А користується цим хто завгодно, починаючи від Єрмака – очевидно, він користується найбільше цим, завершуючи "терористами", які захоплюють заручників по українських містах. Усі цим користуються, тому що це, з одного боку, концентрація влади на одній людині, а з іншого боку – абсолютна імпотенція влади. І коли всі бачать імпотенцію – чому б цим не скористатися, не всі такі делікатні, як, можливо, хотілося б Зеленському», – пояснив він.

Як писав ДМ, у листопаді 2019 року «Українська правда» повідомила, що в Офісі президента України формують системну комунікацію з позиції влади. Зокрема, заступники голови ОПУ Кирило Тимошенко і Юрій Костюк вигадують нові формати спілкування Володимира Зеленського із суспільством. Пан Тимошенко також відповідає за комунікацію з каналами й ефіри на головних ток-шоу. Крім того, за даними УП, депутати «Слуги народу» Євгенія Кравчук і Микита Потураєв разом із політконсультантом Денисом Семеновим пишуть для депутатів інформаційні тези, які в новій команді називають «рамками», схожі на ті, що за попередньої влади називали «темниками Порошенка». Тоді «Слуга народу» мала близько 35 спікерів, серед яких – Дмитро Разумков, Олександр Корнієнко, Давид Арахамія, Руслан Стефанчук, Ірина Верещук.

Нагадаємо, радник керівника ОПУ Михайло Подоляк розповів, що в Офісі президента України створили штаб медіареагування, який розробляє концепції реагування на скандали в ЗМІ. Крім того, на його думку, у поїздках президента України Володимира Зеленського мають супроводжувати представники 20 основних українських ЗМІ. Раніше заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів про ідею створення президентського пулу ЗМІ, до якого увійдуть 20-25 журналістів. 

Фото: Олексій Мустафін / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4802
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду