detector.media
01.09.2020 16:36
Команда Зеленського продовжує думати, що живе в телевізорі – Мустафін
Команда Зеленського продовжує думати, що живе в телевізорі – Мустафін
На думку Олексія Мустафіна, усі – від Андрія Єрмака до «терористів» – користуються концентрацією влади в руках президента.

Команда президента Володимира Зеленського, зокрема – керівник Офісу президента Андрій Єрмак та його радники, продовжує думати, що вона «живе в телевізорі». Про це сказав медіаконсультант Олексій Мустафін в інтерв’ю «Українській правді».

«Дуже багато людей в команді Зеленського – це телевізійники, які продовжують думати, що вони в телевізорі живуть. На телебаченні. А вони живуть в реальній країні. Єрмак – це людина з телевізійної галузі й він весь світ сприймає через призму свого досвіду. І навіть те, які в нього радники і все інше – це лише наслідки», – розповів пан Мустафін, коментуючи помилки комунікації ОПУ.

Водночас головною помилкою екскерівника Офісу Андрія Богдана він назвав фразу – «нам не потрібні медіа».

Олексій Мустафін також згадав про відсутність комунікації з боку команди президента. «У країні існує один центр прийняття рішень. Це президент Зеленський. Хто цим користується – зовсім інше питання. А користується цим хто завгодно, починаючи від Єрмака – очевидно, він користується найбільше цим, завершуючи "терористами", які захоплюють заручників по українських містах. Усі цим користуються, тому що це, з одного боку, концентрація влади на одній людині, а з іншого боку – абсолютна імпотенція влади. І коли всі бачать імпотенцію – чому б цим не скористатися, не всі такі делікатні, як, можливо, хотілося б Зеленському», – пояснив він.

Як писав ДМ, у листопаді 2019 року «Українська правда» повідомила, що в Офісі президента України формують системну комунікацію з позиції влади. Зокрема, заступники голови ОПУ Кирило Тимошенко і Юрій Костюк вигадують нові формати спілкування Володимира Зеленського із суспільством. Пан Тимошенко також відповідає за комунікацію з каналами й ефіри на головних ток-шоу. Крім того, за даними УП, депутати «Слуги народу» Євгенія Кравчук і Микита Потураєв разом із політконсультантом Денисом Семеновим пишуть для депутатів інформаційні тези, які в новій команді називають «рамками», схожі на ті, що за попередньої влади називали «темниками Порошенка». Тоді «Слуга народу» мала близько 35 спікерів, серед яких – Дмитро Разумков, Олександр Корнієнко, Давид Арахамія, Руслан Стефанчук, Ірина Верещук.

Нагадаємо, радник керівника ОПУ Михайло Подоляк розповів, що в Офісі президента України створили штаб медіареагування, який розробляє концепції реагування на скандали в ЗМІ. Крім того, на його думку, у поїздках президента України Володимира Зеленського мають супроводжувати представники 20 основних українських ЗМІ. Раніше заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів про ідею створення президентського пулу ЗМІ, до якого увійдуть 20-25 журналістів. 

Фото: Олексій Мустафін / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY