Радник Єрмака: Супроводжувати Зеленського в поїздках мають 20 основних ЗМІ

Радник Єрмака: Супроводжувати Зеленського в поїздках мають 20 основних ЗМІ

3 Серпня 2020
2633

Радник Єрмака: Супроводжувати Зеленського в поїздках мають 20 основних ЗМІ

2633
Крім того, Михайло Подоляк вважає, що однією з причин хаосу в Україні є «низька якість журналістики».
Радник Єрмака: Супроводжувати Зеленського в поїздках мають 20 основних ЗМІ
Радник Єрмака: Супроводжувати Зеленського в поїздках мають 20 основних ЗМІ

У поїздках президента України Володимира Зеленського мають супроводжувати представники 20 основних українських ЗМІ. Таку думку інтернет-виданню «Страна.ua» висловив Михайло Подоляк, радник керівника ОП, який займається медійними кризами та конфліктами, медіамодерацією та комунікаціями.  

За його словами, додатково можна запрошувати в ці поїздки працівників корпунктів світових і регіональних медіа. «А якщо з'являється, умовно, ще десять "віконець", можемо покликати і якихось "ютуберів". Але запрошувати 600 журналістів на пресконференцію президента або 100 журналістів на просто підхід президента до преси в Херсоні – це маячня», – додав він.

Крім того, пан Подоляк сказав, що скептично ставиться до медійного ринку. Проте він вважає, що класичні медіа завжди будуть потрібні, бо це «основа основ». «Але їх у нас немає, за рідкісним винятком. Класичні медіа чітко розуміють, коли потрібно відсікти непотрібне і як правильно інтерпретувати потрібне», – уточнив він.

На його думку, «низька якість журналістики – одна з причин хаосу в країні». Водночас виданню «Страна.ua» він сказав: «Є глобальні медіа в Україні – ви в них входите».

Як писав ДМ, у листопаді 2019 року «Українська правда» повідомила, що в Офісі президента України формують системну комунікацію з позиції влади. Зокрема, заступники голови ОПУ Кирило Тимошенко і Юрій Костюк вигадують нові формати спілкування Володимира Зеленського із суспільством. Пан Тимошенко також відповідає за комунікацію з каналами й ефіри на головних ток-шоу. Крім того, за даними УП, депутати «Слуги народу» Євгенія Кравчук і Микита Потураєв разом із політконсультантом Денисом Семеновим пишуть для депутатів інформаційні тези, які в новій команді називають «рамками», схожі на ті, що за попередньої влади називали «темниками Порошенка».

У червні 2020 року заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів про ідею створення президентського пулу ЗМІ, до якого увійдуть 20-25 журналістів. 

У серпні радник керівника ОПУ Михайло Подоляк розповів, що в Офісі президента України створили штаб медіареагування, який розробляє концепції реагування на скандали в ЗМІ.

Нагадаємо, на початку червня 2020 року в Хмельницькому низку ЗМІ не акредитували висвітлювати візит президента України Володимира Зеленського. У Хмельницькій облдержадміністрації сказали, що на подію акредитували лише представників місцевих каналів, іншим – пообіцяли надати відеоматеріали. На сайті Хмельницької ОДА та Офісу президента не було повідомлень про проведення акредитації. Юрист ІМІ Алі Сафаров тоді розповів, що журналістів дійсно могли би не допустити через карантин, однак більша частина цих обмежень не діє від 22 травня. Крім того, обмеження для журналістів мали би бути встановлені виключно певним розпорядчим документом.

26 червня в Херсоні місцеві журналісти та ЗМІ, яких не акредитували на зустріч з президентом Володимиром Зеленським, бойкотували його візит – замість контенту вони публікують порожні сторінки. Херсонська облдержадміністрація не публікувала анонсу про візит Володимира Зеленського, а його поїздку запросили висвітлювати лише центральні ЗМІ. Однак після критики з боку херсонських медіа ХОДА запросила деяких місцевих журналістів. Їх запрошували окремо, анонс про акредитацію не оприлюднювали. ТРК «Перший регіональний» писав, що висвітлювати візит президента запросили лише «лояльні ЗМІ», запрошення вони нібито отримували від начальниці управління інформаційної політики облдержадміністрації Наталі Дзюби.

Пізніше в Херсонській облдержадміністрації пояснили своє рішення – поширенням коронавірусу та необхідністю «висвітлити подію із дотриманням стандартів журналістики та журналістської етики».

Крім того, президент Володимир Зеленський 9 липня приїхав до Волинської області, проте журналістів пустили не на всі його зустрічі

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2633
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Михайло Думич, Нова Кам'янка, Львівщина
1323 дн. тому
Не маніпулюйте. Це лише про закордонні поїздки Зеленського (20 українських ЗМІ + світові, регіональні).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду