В Офісі президента створили штаб медіареагування

В Офісі президента створили штаб медіареагування

3 Серпня 2020
2133

В Офісі президента створили штаб медіареагування

2133
Головною проблемою комунікацій ОП Михайло Подоляк називає затримки з реакцією на події та «страх говорити про непрості речі заздалегідь».
В Офісі президента створили штаб медіареагування
В Офісі президента створили штаб медіареагування

В Офісі президента України створили штаб медіареагування, який розробляє концепції реагування на скандали в ЗМІ. Про це інтернет-виданню «Страна.ua» повідомив Михайло Подоляк, радник керівника ОП, який займається медійними кризами та конфліктами, медіамодерацією та комунікаціями.

До цього штабу ввійшли: керівник ОПУ Андрій Єрмак – модератор; його радник Михайло Подоляк; заступник голови Офісу Кирило Тимошенко; заступник голови ОП, спічрайтер президента Юрій Костюк; керівниця департаменту інформаційної політики ОП Ірина Побєдоносцева; прессекретарка Юлія Мендель; перший помічник президента Сергій Шефір (якщо виникає криза); представники відділу протоколу; представники Управління державної охорони (якщо є закрита інформація); начальники профільних управлінь, які відповідають за поїздки президента, за його комунікації та розробку сценаріїв поїздок.

Працівники Офісу президента тепер узгоджують з Михайлом Подоляком відео й тексти, особливо публікації на сторінці президента в соцмережах: «Тут навіть не погодження, а чисто редакторська робота. Ми підбираємо більш точні звороти. Цим займаюся і я, і ціла група людей, включаючи коректорів, редакторів. У загальному чаті ми це обговорюємо, там чоловік 30. Щоб ви розуміли, базова матриця заяв створюється у вузькому колі: я, Кирило Тимошенко, Юрій Костюк. Ми працюємо з тим, що нам надиктував, написав, розповів Володимир Олександрович. А потім підключається широке коло – коректори та редактори».

Натомість пан Подоляк іноді радиться з Андрієм Єрмаком, коли інформацію стосується особисто керівника ОПУ або президента.

Головною проблемою комунікацій Офісу президента він називає затримки з реакцією на події та «страх говорити про непрості речі заздалегідь». Як приклад він навів кейси з переїздом Володимира Зеленського на державну дачу та поїздку президента в Оман.

«По-перше, необхідно було спочатку оголосити про те, що президент летить в Оман. Якщо це була приватна поїздка з метою відпочити, потрібно було так і сказати. Не бачу жодної проблеми в цьому. Проблема виникла тоді, коли в Офісі президента стали вигадувати альтернативну мету поїздки – марно. Не потрібно було нічого вигадувати про оманські інвестиції – на якийсь деталі завжди буде прокол. Тим більше, є конкретний приклад з поїздкою експрезидента Порошенко на Мальдіви», – сказав він та додав, «якщо президент кудись полетить відпочивати, ми заявимо про це заздалегідь, пояснимо причини поїздки».

Крім того, радник голови ОПУ заперечив, що має конфлікт з Кирилом Тимошенком. «Ми розділили функціональні обов'язки. Я займаюся кризами, медіакомунікаціями. Кирило займається відеопрограмами, протокольними поїздками, спецпроєктами. Кожен з нас робить свою роботу», – розповів Михайл Подоляк.  

Нагадаємо, у листопаді 2019 року «Українська правда» повідомила, що в Офісі президента України формують системну комунікацію з позиції влади. Зокрема, заступники голови ОПУ Кирило Тимошенко і Юрій Костюк вигадують нові формати спілкування Володимира Зеленського із суспільством. Пан Тимошенко також відповідає за комунікацію з каналами й ефіри на головних ток-шоу. Крім того, за даними УП, депутати «Слуги народу» Євгенія Кравчук і Микита Потураєв разом із політконсультантом Денисом Семеновим пишуть для депутатів інформаційні тези, які в новій команді називають «рамками», схожі на ті, що за попередньої влади називали «темниками Порошенка».

Влітку 2020 року заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів про ідею створення президентського пулу ЗМІ, до якого увійдуть 20-25 журналістів. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2133
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду