В Офісі президента хочуть створити президентський пул ЗМІ

В Офісі президента хочуть створити президентський пул ЗМІ

1 Червня 2020
4647

В Офісі президента хочуть створити президентський пул ЗМІ

4647
З медіа, які не потраплять до пулу, спілкуватимуться керівник Офісу та його заступники.
В Офісі президента хочуть створити президентський пул ЗМІ
В Офісі президента хочуть створити президентський пул ЗМІ

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів про ідею створення президентського пулу ЗМІ, до якого увійдуть 20-25 журналістів. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню «Вести».

«Думаю, нам необхідний пул журналістів, які ходять на пресконференції або брифінги. У ньому має бути 20-25 представників ЗМІ, не більше – так робиться в різних країнах Європи, в США. Тоді розмова виходить предметною і продуктивною. І це не означає, що ми закриваємося від інших ЗМІ», – сказав пан Тимошенко.

Він додав, що при впровадженні цього задуму будуть зважати на реакцію журналістської спільноти.

«Розуміємо, що буде багато незадоволених. Але це найпродуктивніша і робоча схема. Щоб прийшли 25 акредитованих журналістів отримали 25 відповідей. Інакше це перетворюється в процес обміну думками з президентом, самоствердженням, світськими бесідами», – говорить він.

«Детектор медіа» намагався взяти коментар про деталі цієї ідеї в пана Тимошенка, а також – чому він дав інтерв’ю виданню «Вести» яке, за даними моніторингів, періодично поширює меседжі російської пропаганди. Він попросив надіслати запит у пресслужбу. «Детектор медіа» написав запит і очікує на відповідь.

Нагадаємо, напередодні пресконференції президента представники низки ЗМІ поскаржилися в соцмережах, що ОПУ відмовив їм в акредитації. Серед тих, кому відмовили, – знімальні групи каналів UMN (skrypin. ua) та «Настоящее время», журналісти видань «Український тиждень», «Букви», Delo.ua, «Бабель», «Главком», а також авторка проєкту «Соромно» Яніна Соколова.

Пресконференція президента України Володимира Зеленського відбулася 20 травня. На неї акредитували близько 70 медіа, серед них – представників 20 іноземних медіа та інформагентств. Також там були присутні й працівники «каналів Медведчука» – 112, NewsOne, ZIK, сайту Анатолія Шарія та особисто Дмитро Гордон.

Юлія Мендель говорила, що ЗМІ обирали за рейтингом та з різними ідеологічними позиціями. А видання, які поставлять питання, вона обирала зі списку акредитованих, «намагаючись надати слово медіа з різними позиціями щодо ситуації в країні».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4647
Читайте також
20.05.2020 13:41
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 573
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду