Пресконференцію Зеленського можуть провести в травні – Мендель

Пресконференцію Зеленського можуть провести в травні – Мендель

9 Березня 2021
1940

Пресконференцію Зеленського можуть провести в травні – Мендель

1940
Мендель не вважає, що президент має регулярно давати пресконференції.
Пресконференцію Зеленського можуть провести в травні – Мендель
Пресконференцію Зеленського можуть провести в травні – Мендель

Президента Володимир Зеленський може провести пресконференцію 20 травня, до другої річниці обрання. Про це прессекретарка Юлія Мендель розповіла в інтерв'ю Олесі Бацман, передає «Гордон».

За її словами, дату наступної пресконференції президента ще не призначили.

«Часу точного немає, дати точної немає. <...> Він є відкритим, він готовий відповідати на всі питання і далі. <...> Я думаю, що до другої річниці, це 20 травня, але не можу зараз точно про це заявити», – сказала Мендель.

Прессекретарка уточнила, що не вона планує пресконференцію, «це командна робота». Водночас вона не вважає, що президент має регулярно давати пресконференції.  

«Президент не повинен проводити пресконференції на постійній основі, базисі. Але, тим не менш, у нас було дуже багато комунікацій. Під час виборів ми відвідали майже кожне місто, і в кожному у нас обов'язково був пресбрифінг», – розповіла Юлія Мендель.

Крім того, вона повідомила, що для комунікації з медіа президент використовує різні формати – політичні ток-шоу, інтерв’ю, спілкування з іноземними медіа тощо. Речниця каже, що зараз має близько 100 запитів на інтерв'ю з президентом від різних ЗМІ.

Нагадаємо, пресконференція президента України Володимира Зеленського відбулася 20 травня 2020 року. У зв’язку з карантином обмежили кількість представників медіа, які змогли взяти участь у заході. На пресконференцію акредитували близько 70 медіа. Серед них: іноземні видання – NBC, Bloomberg, BBC, DW, газета Wyborcza. Там були присутні й працівники «каналів Медведчука» – 112, NewsOne, ZIK, сайту Анатолія Шарія та особисто Дмитро Гордон. Прессекретарка президента Юлія Мендель пояснила, що ЗМІ обирали за рейтингом та різними ідеологічними позиціями. 

Володимир Зеленський попросив журналістську спільноту запропонувати формати для його подальшого спілкування з медіа. Рада з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України більшістю голосів схвалила рекомендації щодо проведення пресконференцій перших осіб держави та організації пулів.

Водночас заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів про ідею створення президентського пулу ЗМІ, до якого увійдуть 20-25 журналістів. Радник керівника ОПУ Михайло Подоляк розповів, що в Офісі президента України створили штаб медіареагування, який розробляє концепції реагування на скандали в ЗМІ. Крім того, у листопаді 2020 року Подоляк повідомив, що ОПУ створив пул блогерів, які в соціальних мережах говоритимуть про позитивні тренди у внутрішній політиці

Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1940
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду