Суд зобов’язав Гонтареву та LB.ua спростувати інформацію про Коломойського

Суд зобов’язав Гонтареву та LB.ua спростувати інформацію про Коломойського

6 Квітня 2020
10516

Суд зобов’язав Гонтареву та LB.ua спростувати інформацію про Коломойського

10516
Шевченківський районний суд Києва 30 березня 2020 року задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої та видання LB.ua (ТОВ «Київський інститут проблем управління імені Горшеніна») про захист честі, гідності та ділової репутації.
Суд зобов’язав Гонтареву та LB.ua спростувати інформацію про Коломойського
Суд зобов’язав Гонтареву та LB.ua спростувати інформацію про Коломойського

Суд зобов’язав Валерію Гонтареву та видання LB.ua спростувати інформацію про звинувачення олігарха Ігоря Коломойського в підпалі будинку ексголови НБУ.

Позов стосувався інтерв’ю ексголови НБУ, яке опублікували 18 вересня 2019 року. У тексті судового рішення наведено низку цитат з цього матеріалу:

  • шефредакторка LB.ua Соня Кошкіна запитала: «Я правильно розумію, що Ігор Валерійович – головний, кого ви підозрюєте в тому, що з вами відбулося?». Валерія Гонтарева відповіла: «Так»;
  • Соня Кошкіна: «Кого особисто ви вважаєте причетним до того, що трапилося? Строго кажучи, замовником?. Валерія Гонтарева: «Ви знаєте, що мене обливали брудом, мені погрожували останні п'ять років. Перед звільненням була остання крапля, коли озброєні люди принесли до центрального входу в НБУ труну з моєї "лялькою" всередині»;
  • Соня Кошкіна: «Говорячи, що вас обливали брудом і вам погрожували, ви маєте на увазі Ігоря Коломойського?». Валерія Гонтарева: «Звичайно…».

Тепер протягом п'яти днів з дня набрання судовим рішенням законної сили пані Гонтарева має спростувати цю інформацію на сайті LB.ua. Крім того, з ексголови НБУ та видання на користь олігарха стягнули судовий збір у розмірі 2305 грн. у рівних частках.

Це рішення може бути оскаржене в Київському апеляційному суді протягом 30 днів з дня складення рішення. «Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано», – йдеться в повідомленні.

Головний редактор LB.ua Олег Базар повідомив «Детектору медіа», що наразі адвокати вирішують питання, чи подавати апеляційну скаргу.  

Валерія Гонтарева в коментарі «НВ Бізнес» сказала, що навість не знала про цей суд і його рішення. Вона також привітала Ігоря Коломойського «з перемогою в продажних судах».

«Я не бачила і не чула нічого ні про цей суд, ні про його рішення. У порівнянні з тим, що відбувається зараз в нашій країні, це все схоже на дешевий фарс», – додала пані Гонтарева.

Нагадаємо, що 17 вересня 2019 року під Києвом згорів будинок ексголови НБУ Валерії Гонтаревої. На «1+1» 20 жовтня 2019 року вийшов «Вечірній квартал», де Євген Кошовий разом із хором Верьовки заспівав пісню про згорілий будинок ексочільниці Нацбанку Валерії Гонтаревої: «Горіла хата, палала, В Лондоні жінка плакала…».

Валерія Гонтарева назвала цю ситуацію «соромом». Вона не відкидає можливості замовлення цього номеру олігархом Ігорем Коломойським.

Фото: пресслужба НБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10516
Читайте також
29.10.2019 13:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 677
28.10.2019 12:17
Тетяна Трощинська
«Детектор медіа»
2 275
21.10.2019 20:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 859
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду