Керівник хору Верьовки взяв на себе відповідальність та готовий звільнитися, якщо так вирішить міністр

Керівник хору Верьовки взяв на себе відповідальність та готовий звільнитися, якщо так вирішить міністр

22 Жовтня 2019
2316
22 Жовтня 2019
11:52

Керівник хору Верьовки взяв на себе відповідальність та готовий звільнитися, якщо так вирішить міністр

2316
Після участі колективу в скандальному номері «Вечірнього кварталу» Зеновію Корінцю надходять погрози
Керівник хору Верьовки взяв на себе відповідальність та готовий звільнитися, якщо так вирішить міністр
Керівник хору Верьовки взяв на себе відповідальність та готовий звільнитися, якщо так вирішить міністр

Після того, як зчинився скандал через номер «Горіла хата, палала» в проєкті «Вечірній квартал» за участі Національного хору імені Верьовки, керівнику колективу Зеновію Корінцю почали надходити погрози. Про цькування після виходу номеру в ефір «1+1» директор колективу згадував і раніше. А тепер в невеликому інтерв’ю для Ukrinform TV Зеновій Корінець навіть показав смс, в яких йому наполегливо радять звільнитися та обіцяють, що «горітиме хата».  

Відповідальність за виступ хору в номері «Кварталу» керівник бере на себе. Та, користуючись нагодою, просить вибачення у Валерії Гонтарєвої, пожежу дому якої, власне, і висміяли в номері.

«Я ще раз щиро кажу, що цей мій вчинок – він неетичний стосовно пані Валерії, – коментує Зеновій Корінець. – Я неправильне рішення прийняв».

Художній керівник хору імені Верьовки наголошує, що колектив не винен в тому, що відбулося. І каже, що, побачивши матеріал перед зйомками, навіть пропонував авторам студії «Квартал 95» трохи змінити текст, зокрема прибрати згадування шашликів. Проте йому відмовили, сказали, що пісня вже записана, отже змінити щось вже немає можливості.

«Я десь внутрішньо подумав: "От скажи зараз, що ти не будеш [брати участь в номері — прим. ДМ], а потім....", – розповідає Зеновій Корінець про те, чому погодився на участь хору в номері навіть попри те, що текст пісні від початку здався йому неетичним. – Що таке зараз "Квартал"? Це люди, які мають доступ до практично всіх акаунтів, до ресурсів... Вони самі кажуть: "Ми в цій програмі навіть президента будем стібати. Бачите?" І це так було дійсно. А вже сталося, як сталося, на жаль».

За словами керівника хору імені Верьовки, він готовий взяти на себе всю відповідальність за ситуацію та звільнитися – заради збереження колективу. Наголошує, що нічого антидержавницького в пісні він не бачить. Та наполягає, що Національний хор завжди виконував важливу культурну місію і не має зупинятися.

«Якщо всі хочуть якусь жертву – то це я винуватий, – каже Зеновій Корінець. – Але не колектив. Хтось повинен брати на себе відповідальність. І ця відповідальність має бути моя. Якщо міністр прийме таке рішення... Я ще не розмовляв з міністром, я думаю, що я повинен його вислухати. І, якщо він скаже піти, то я, звичайно, мушу піти».

Нагадаємо, на «1+1» 20 жовтня вийшла чергова програма «Вечірнього кварталу», де Євген Кошовий разом з Хором Верьовки заспівав пісню про згорілий будинок ексочільниці Нацбанку Валерії Гонтаревої: «Горіла хата, палала, В Лондоні жінка плакала…».

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вибачився перед  Валерією Гонтаревою через участь Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Григорія Верьовки в номері «Вечірнього кварталу».

Міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що цей номер для зовнішніх інвесторів виглядає дуже погано, оскільки, за його словами, більшість зовнішніх інвесторів сприймають пані Гонтареву як видатного реформатора.

Валерія Гонтарева назвала цю ситуацію «соромом». Вона не відкидає можливості замовлення цього номеру олігархом Ігорем Коломойським.

В мережі бурхливо відреагували на подію та навіть поставили питання доцільності державного фінансування хору імені Верьовки.  

Фото: скріншот відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2316
Читайте також
29.10.2019 13:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 687
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду