detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
06.04.2020 11:45
Суд зобов’язав Гонтареву та LB.ua спростувати інформацію про Коломойського
Суд зобов’язав Гонтареву та LB.ua спростувати інформацію про Коломойського
Шевченківський районний суд Києва 30 березня 2020 року задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої та видання LB.ua (ТОВ «Київський інститут проблем управління імені Горшеніна») про захист честі, гідності та ділової репутації.

Суд зобов’язав Валерію Гонтареву та видання LB.ua спростувати інформацію про звинувачення олігарха Ігоря Коломойського в підпалі будинку ексголови НБУ.

Позов стосувався інтерв’ю ексголови НБУ, яке опублікували 18 вересня 2019 року. У тексті судового рішення наведено низку цитат з цього матеріалу:

Тепер протягом п'яти днів з дня набрання судовим рішенням законної сили пані Гонтарева має спростувати цю інформацію на сайті LB.ua. Крім того, з ексголови НБУ та видання на користь олігарха стягнули судовий збір у розмірі 2305 грн. у рівних частках.

Це рішення може бути оскаржене в Київському апеляційному суді протягом 30 днів з дня складення рішення. «Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано», – йдеться в повідомленні.

Головний редактор LB.ua Олег Базар повідомив «Детектору медіа», що наразі адвокати вирішують питання, чи подавати апеляційну скаргу.  

Валерія Гонтарева в коментарі «НВ Бізнес» сказала, що навість не знала про цей суд і його рішення. Вона також привітала Ігоря Коломойського «з перемогою в продажних судах».

«Я не бачила і не чула нічого ні про цей суд, ні про його рішення. У порівнянні з тим, що відбувається зараз в нашій країні, це все схоже на дешевий фарс», – додала пані Гонтарева.

Нагадаємо, що 17 вересня 2019 року під Києвом згорів будинок ексголови НБУ Валерії Гонтаревої. На «1+1» 20 жовтня 2019 року вийшов «Вечірній квартал», де Євген Кошовий разом із хором Верьовки заспівав пісню про згорілий будинок ексочільниці Нацбанку Валерії Гонтаревої: «Горіла хата, палала, В Лондоні жінка плакала…».

Валерія Гонтарева назвала цю ситуацію «соромом». Вона не відкидає можливості замовлення цього номеру олігархом Ігорем Коломойським.

Фото: пресслужба НБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY