Шустер доповнив позовні вимоги до Коломойського. Суд шукає олігарха, щоб вручити повістку

Шустер доповнив позовні вимоги до Коломойського. Суд шукає олігарха, щоб вручити повістку

11 Лютого 2020
5427
11 Лютого 2020
12:34

Шустер доповнив позовні вимоги до Коломойського. Суд шукає олігарха, щоб вручити повістку

5427
Телеведучий Савік Шустер вимагає від олігарха та кінцевого бенефіціарного власника каналу «1+1» Ігоря Коломойського особистого спростування інформації у судовій справі про захист честі та гідності.
Шустер доповнив позовні вимоги до Коломойського. Суд шукає олігарха, щоб вручити повістку
Шустер доповнив позовні вимоги до Коломойського. Суд шукає олігарха, щоб вручити повістку

Про це 11 лютого повідомила представниця пана Шустера адвокатка Марія Ліпіна під час засідання Шевченківського районного суду, який розглядає справу за позовом телеведучого проти Ігоря Коломойського.

«За бажанням позивача Коломойський І.В. має особисто спростувати інформацію, наведену ним в інтерв’ю "Українській правді"», - йшлось у клопотанні адвокатки. У цьому інтерв'ю олігарх звинуватив продакшн «Савік Шустер студія» у тому, що він нібито брав гроші з учасників програми.

Клопотання задовольнив суддя Анзор Саадулаєв.

На судовому засіданні була присутня лише адвокатка позивача. Відповідачі або їхні представники не з’явилися. Як повідомив суддя Саадулаєв, повістки були надіслані на адреси Ігоря Коломойського, Олени Притули та приватного підприємства «Українська правда». Однак поштовий конверт, адресований олігарху, за словами судді, «повернувся за закінченням терміну зберігання». Також не було підтвердження щодо вручення поштового відправлення іншим відповідачам.

Шевченківський районний суд звертався до адресних бюро Дніпра та Києва, намагаючись знайти Ігоря Коломойського та вручити судову повістку щодо розгляду справи. Однак у закладах повідомили, що відповідач не зареєстрований у цих містах.

За словами представниці Савіка Шустера, адреси, надані стороною позивача, відповідають дійсності: «Ваша честь, я точно знаю, що відносно Олени Притули і ПП "Українська правда" зазначені правильні адреси. Направлення, які ми їм надсилали, вони отримують».

Попри відсутність відповідачів суд надав можливість Марії Ліпіній звернутися з клопотаннями. Окрім уточнення позовних вимог, вона просила суд приєднати до матеріалів справи у якості доказу експертний висновок щодо дослідження інформації, яка є предметом спору. Щоб  інформація з інтерв’ю Коломойського «Українській правді» не була видалена із сайту, адвокатка зафіксувала її в Центрі компетенції адресного простору мережі Інтернет.

Суддя Саадулаєв прийняв рішення задовольнити клопотання та перенести судове засідання на 11 березня через відсутність відповідачів.

Нагадаємо, Савік Шустер позивається до Ігоря Коломойського щодо спростування інформації з інтерв’ю пана Коломойського «Українській правді». Тому третьою стороною у справі є редакторка-засновниця «Української правди» Олена Притула.

Позовні вимоги: спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди на суму 10 млн грн, які Савік Шустер, у разі виграшу в суді, збирається витратити на ремонт дороги.

Також представники Шустера розглядають можливість ще одного позову до Господарського суду проти ТРК «Студія 1+1»  щодо стягнення 55 млн грн.

Підготувала Марина Коваленко

Фото: Ольга Тетеріна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5427
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду