Суд зобов’язав видання «Вести» спростувати частину матеріалу про корупцію в Інституті раку

Суд зобов’язав видання «Вести» спростувати частину матеріалу про корупцію в Інституті раку

29 Жовтня 2020
1166

Суд зобов’язав видання «Вести» спростувати частину матеріалу про корупцію в Інституті раку

1166
Спростування мають опублікувати на сайті «Вести» та в газеті, наклад якої повинен бути не менше 200 тисяч примірників.
Суд зобов’язав видання «Вести» спростувати частину матеріалу про корупцію в Інституті раку
Суд зобов’язав видання «Вести» спростувати частину матеріалу про корупцію в Інституті раку

Печерський районний суд Києва 27 жовтня 2020 року зобов’язав видання «Вести» спростувати частину матеріалу про корупцію в Національному інституті раку – інформацію, яка стосується головного лікаря Інституту раку, онкохірурга Андрія Безносенка. Рішення судді Олесі Батрин 28 жовтня оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Головний лікар НІР подав позов про захист честі, гідності та ділової репутації через матеріал «Метастазы коррупции. Как в Институте рака брали взятки за бесплатную химиотерапию», який оприлюднили в газеті «Вести» та на сайті видання в жовтні 2019 року.  

Суд задовольнив позов проти уповноваженого з антикорупційної діяльності Інституту раку Сергія Пономаренка, порталу «Вести» (Товариство з обмеженою відповідальністю «Нові-Медіа»), газети «Вести» (Товариство з обмеженою відповідальністю «Ньюз Паблішінг»), авторів матеріалу Михайла Фрадкіна та Алли Дуніної. Суддя також вирішила стягнути з них на користь пана Безносенка по 768,4 гривень судового збору.

Суд визнав частину інформації в матеріалі про корупцію в Інституті раку недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію Андрія Безносенка. Суддя зобов’язала газету та портал «Вести» спростувати цю інформацію – вони мають опублікувати вступну та резолютивну частину рішення суду не пізніше місяця з дня набрання цим рішенням законної сили.

«Текст спростування повинен бути розміщений під назвою "Спростування інформації, викладеної в статті Михайла Фрадкіна та Алли Дуніної ῎Метастазы коррупции. Как в Институте рака брали взятки за бесплатную химиотерапию῎" у тому ж самому розділі, [на тих самих сторінках газети], і таким самим шрифтом, що спростовувана інформація, не допускаючи при цьому власних коментарів», – вирішив суд та уточнив, що наклад газети має бути не менше 200 тисяч примірників.

Це рішення можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва 30 березня 2020 року задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої та видання LB.ua (ТОВ «Київський інститут проблем управління імені Горшеніна») про захист честі, гідності та ділової репутації. Суд зобов’язав Валерію Гонтареву та видання LB.ua спростувати інформацію про звинувачення олігарха Ігоря Коломойського в підпалі будинку ексголови НБУ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1166
Читайте також
04.07.2018 14:00
Петро Бурковський
для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду