Бородянський назвав «хамством вищого ґатунку» слова Коломойського на свою адресу

Бородянський назвав «хамством вищого ґатунку» слова Коломойського на свою адресу

25 Жовтня 2019
4005
25 Жовтня 2019
10:44

Бородянський назвав «хамством вищого ґатунку» слова Коломойського на свою адресу

4005
Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський назвав «хамством вищого ґатунку» слова олігарха Ігоря Коломойського, який назвав його «покидьком» через вибачення перед ексголовою НБУ Валерією Гонтаревою за участь хору імені Григорія Верьовки в номері «Вечірнього кварталу».
Бородянський назвав «хамством вищого ґатунку» слова Коломойського на свою адресу
Бородянський назвав «хамством вищого ґатунку» слова Коломойського на свою адресу

Про це він сказав в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Раніше Ігор Коломойський прокоментував вибачення пана Бородянського: «Я точно знаю, що він не дебіл. Він вибачався перед Гонтаревою. Так ось: нехай краще вибачиться перед усіма постраждалими від Гонтаревої. Крім Коломойського. Тому що, коли він вибачається за когось перед Гонтаревою, це означає, що він не дебіл, а покидьок. Нехай він спочатку вибачиться перед громадянами України, які постраждали від дій Гонтаревої і її зграї, перед вкладниками знищених нею банків».

Володимир Бородянський, своєю чергою, відповів: «Я вважаю, що... Ну, це хамство! Вищого ґатунку. Як я ставлюся до хамства? Погано. Але є такі люди».

На його думку, реакція олігарха «була як реакція невихованої людини».

Він також пояснив, чому вирішив вибачитися перед ексголовю НБУ. «Моє вибачення я написав з точки зору мого розуміння, моїх цінностей, коли я щось вважаю допустимим або недопустимим. Те, що відбулося, на мій погляд, я вважаю недопустимим. Воно не є смертельним, воно є недопустимим», – розповів міністр.

Крім того, Ігор Коломойський назвав «дебілом» міністра розвитку економіку Тимофія Милованова, який вважає, що номер «Вечірнього кварталу» для зовнішніх інвесторів виглядає дуже погано. «Я вважаю, що після такої заяви міністр економіки повинен негайно написати заяву про відставку, тому що це говорить про його рівень як міністра. Іншого слова як "дебіл" для цього просто не знайдеш. Дуже сумно, що міністр економіки в Україні – дебіл. На інвестиційний клімат впливає номер в розважальній передачі, сатира і гумор? Тоді, я вважаю, що у нас інвестклімату взагалі немає», – прокоментував олігарх слова міністра.

Тимофій Милованов згодом сказав, що не ображається на Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, на «1+1» 20 жовтня вийшла чергова програма «Вечірнього кварталу», де Євген Кошовий разом з Хором Верьовки заспівав пісню про згорілий будинок ексочільниці Нацбанку Валерії Гонтаревої: «Горіла хата, палала, В Лондоні жінка плакала…».

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вибачився перед  Валерією Гонтаревою через участь Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Григорія Верьовки в номері «Вечірнього кварталу».

Міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що цей номер для зовнішніх інвесторів виглядає дуже погано, оскільки, за його словами, більшість зовнішніх інвесторів сприймають пані Гонтареву як видатного реформатора.

Валерія Гонтарева назвала цю ситуацію «соромом». Вона не відкидає можливості замовлення цього номеру олігархом Ігорем Коломойським.

В мережі бурхливо відреагували на подію та навіть поставили питання доцільності державного фінансування хору імені Верьовки. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4005
Читайте також
21.10.2019 20:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 876
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Татьяна
1642 дн. тому
Если Бородянский, сын которого стал советником Зеленского, сопереживает Гонтаревой, следует ожидать , что Зеленский начнет извиняться перед Гонтаревой.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду