НМПУ підтримала ТВі і закликала канал стати зразком прозорості

7 Вересня 2012
4923
7 Вересня 2012
16:38

НМПУ підтримала ТВі і закликала канал стати зразком прозорості

4923
Профспілка хоче, щоб керівництво ТВі відмовилося від виплати зарплати в конвертах
НМПУ підтримала ТВі і закликала канал стати зразком прозорості

Незалежна медіа-профспілка України виступила проти невмотивованих відключень телеканалу ТВі з кабельних мереж по всій Україні. Про це повідомляє прес-служба профспілки.

 

«Той факт, що канал викинули з більш як 60 кабельних мереж свідчить про політичний тиск на ТВі під час виборчої кампанії», - йдеться у повідомленні. Профспілка закликала членів організації підтримати телеканал і прийти на мирні акції протесту 8 вересня.

 

Нагадаємо, акція розпочнеться о 12:00 8 вересня на Михайлівській площі у Києві та центральних майданах великих міст.

 

На думку НМПУ, дії влади засвідчили, що вона боїться резонансних розслідувань журналістів телеканалу ТВі, які викривають непрозорі й корупційні схеми діяльності можновладців. «Ці розслідування спрямовані на боротьбу з корупцією, формують громадську думку у напрямку необхідності запровадження прозорих правил гри у бізнесі й урядуванні», - пише прес-служба НМПУ.

 

Медіа-профспілка підтримує телеканал у прагненні до чесності і закликає не лише критикувати можновладців, але здійснити зміни на, власне, самому каналі. «Недавній скандал навколо декларації про доходи журналіста ТВі Костянтина Усова засвідчив, що на каналі досі можливі зарплати в конвертах», - йдеться у повідомленні.

 

За інформацією НМПУ, частина журналістів співпрацює з каналом як приватні підприємці. Профспілка не заперечує права журналістів обирати форму співпраці з телеканалом, проте наголошує, що це саме право, а не обов'язок. Постійні працівники ТВі мають бути оформлені згідно з Кодексом законів про працю.

 

НМПУ зазначає, що у редакційній раді ТВі журналістський колектив не представлений належним чином.

 

«На каналі можливі прояви цензури. Як приклад - розслідування журналіста Дмитра Гнапа щодо кабельного оператора «Воля», яке викликало невдоволення керівництва каналу, яке мотивувало свої дій небажанням сваритися з «Волею», яка постачає сигнал ТВі до споживачів. Подальші події показали, що конформістська позиція не виправдала себе: саме «Воля» зараз переводить ТВі до іншого, дорожчого пакету послуг, що обмежує аудиторію телеканалу у багатьох містах України», - пише прес-служба профспілки.

 

В НМПУ переконані, що канал має непрозору форму власності. «Ми закликаємо керівництво ТВі відмовитися від виплати зарплати в конвертах, сплачувати журналістам білу зарплату. Провести вільні вибори членів редакційної ради і ввести туди журналістів, які представлятимуть там інтереси журналістського колективу. Зробити прозорою систему власності на телеканалі, продемонструвавши прагнення до чесності і прозорості ведення бізнесу не тільки пов'язаного з представниками влади, а й свого власного. Розробити засади редакційної політики. Цей документ має унеможливити прояви як зовнішньої, так і внутрішньої цензури на телеканалі», - йдеться у повідомленні.

 

НМПУ стверджує, що готова надати консультації для втілення цих заходів у життя.

 

Як писала «Детектор медіа», підтримати акцію на захист ТВі закликала журналістів також Національна спілка журналістів України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4923
Читайте також
13.09.2012 09:34
Мария Попова, «Коммерсантъ. Украина»
23 734
13.09.2012 06:23
для «Укоаїнська правда»
21 272
12.09.2012 08:55
Євген Солонина, «Радіо свобода»
24 055
11.09.2012 09:15
Валентина Самченко, «Україна молода»
26 733
10.09.2012 08:27
«Коммерсантъ. Украина»
22 803
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду