ТВі пікетує Нацраду

12 Вересня 2012
9068
12 Вересня 2012
12:17

ТВі пікетує Нацраду

9068
Вимагає виконати резолюцію мітингу 8 вересня
ТВі пікетує Нацраду

12 вересня телеканал ТВі проводить пікетування Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. У цей же час Нацрада проводить своє засідання з підбиття підсумків конкурсу на вільні місця в мультиплексі МХ-5.

 

На пікет зібралися близько 15 журналістів ТВі та близько 100 глядачів. Вони тримають прапори з логотипами каналу, плакати з вимогами відновити мовлення каналу і вигукують: «Свободу ТВі!», «Банду геть!» тощо.

 

Вимоги пікетувальників - виконати резолюцію мітингу каналу від 8 вересня, а саме:

- припинення репресій проти незалежних ЗМІ та тиску на журналістів;

- відновлення мовлення каналу ТВі у повному обсязі;

- відставки членів Національної ради;

- припинення цензури у ЗМІ та забезпечення мовникам рівного доступу до поширення телесигналу.

 

 


 

 

Перед пікетувальниками виступають журналісти каналу, зокрема, Наталя Седлецька, Роман Недзельський, Артем Шевченко.

 

Наталя Седлецька розповіла, чому утисків зазнає саме ТВі. Тому що якби не ТВі - громадськість би не дізналася про «вишку Бойка» і про те, як живе президент України.

 

За словами Артема Шевченка, канал вийшов на мітинг 8 вересня, тому що зрозумів, що в нього не залишилося інших важелів впливу. «Саме такий тиск і міжнародний резонанс від цього може змінити цю ситуацію».

 

ТВі уже вимкнули в понад 80 кабельних мережах, повідомив пан Шевченко. За даними каналу, здобутими в неофіційних розмовах з кабельниками, це відбувається під тиском Національної ради та її представників у регіонах. «Навіть якщо припустити, що Нацрада не причетна, вона бездіяльна в ситуації з вимкненням нашого мовлення», - заявив Артем Шевченко.

 

Учора, 11 вересня, на брифінгу голова Нацради Володимир Манжосов повідомив, що, за даними попереднього моніторингу, виконуючи рішення Нацради про включення цифрових каналів до універсальної програмної послуги провайдери вимикають не лише ТВі, а й інші українські канали - один з музичних каналів, один зі спортивних, один з ділових.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9068
Читайте також
13.09.2012 09:34
Мария Попова, «Коммерсантъ. Украина»
23 734
13.09.2012 06:23
для «Укоаїнська правда»
21 272
12.09.2012 08:55
Євген Солонина, «Радіо свобода»
24 054
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ТВайай
4246 дн. тому
Про "Вышку Бойка" напечатало "Зеркало", про Межгорье "Сегодня". Это раз. Журналисты задумались как будет жить канал, когда Княжитский пройдет в парламент? Это два. И жалко канал и журналистов опять используют как ступеньки на пути к вершине....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду