detector.media
12.01.2012 17:01
Шевченко: Бондаренко сподівається до виборів покерувати комітетом

Партія регіонів має намір перед виборами узурпувати Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації. Про це в інтерв'ю журналістам сказав народний депутат, голова цього комітету Андрій Шевченко (фракція «БЮТ-Батьківщина»), повідомляє УНІАН.

 

За його словами, ситуація щодо звільнення його з посади голови комітету пов'язана з «персональними амбіціями першої заступниці голови комітету (члена фракції Партії регіонів Олени Бондаренко - ред.), яка сподівається до виборів покерувати комітетом».

 

Він наголосив, що також владу «не влаштовує позиція, яку займає комітет». «Ми завжди були трибуною, коли йшлося про свободу слова, а перед виборами такий комітет точно не потрібний», - переконаний він.

 

Як зауважив Андрій Шевченко, найімовірнішим сценарієм є зняття його з посади голови комітету і залишення вакантною цієї посади до виборів, а тим часом комітетом керуватиме представниця Партії регіонів.

 

«У залі є десятки і, може, сотні людей, які могли б цілком достойно справлятися з посадою голови комітету. Але мені здається, це у плани не входить. Я думаю, що владу і Партію регіонів цікавить Комітет свободи слова, який буде мовчати, який не матиме голови і який не зможе сказати своє важливе слово перед виборами», - наголосив він.

 

Водночас він заявив, що «за нинішніх обставин чорну мітку від цієї влади» сприймає «як нагороду». «Ніколи не загравав з режимом», - додав депутат.

 

Раніше представники фракцій Партії регіонів і Комуністичної партії запевняли, що в разі відсторонення Андрія Шевченка посада голови комітету залишиться за опозицією.

 

Нагадаємо, 22 грудня 2011 року Комітет з питань свободи слова та інформації висловив недовіру своєму голові Андрію Шевченку. За це проголосували шестеро членів комітету з дев'яти присутніх (Олена Бондаренко, Володимир Ландік, Микола Баграєв, Орест Муц, Олексій Федун з фракції Партії регіонів та Олександр Голуб з фракції Компартії). Представники опозиції - Олександр Абдуллін і Олена Кондратюк з фракції «БЮТ-Батьківщина» та Юрій Стець з фракції НУ-НС - перед голосуванням залишили залу. Ще один член комітету, бютівець Віктор Уколов не був присутній на засіданні.

 

13 січня Верховна Рада планує розглянути питання про відкликання Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY