detector.media
22.12.2011 18:04
«Батьківщина» називає відсторонення Шевченка рейдерською атакою на комітет

Представники правлячої коаліції здійснили рейдерську атаку на Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, а сам переворот у комітеті ініційовано Адміністрацією президента. Про це йдеться в заяві партії «Батьківщина» з приводу висловлення недовіри голові комітету Андрію Шевченку (фракція «БЮТ-Батьківщина») шістьма членами комітету, представниками фракцій Партії регіонів та Компартії.

 

У «Батьківщині» не сумніваються, що Верховна Рада проголосує за усунення Андрія Шевченка з посади голови комітету: «Оскільки достеменно відомо, що переворот в комітеті ініційовано та зрежисовано адміністрацією президента, нема сумнівів, що агресивно-слухняні кнопкодави із парламентської більшості найближчими днями виконають замовлення та усунуть Шевченка з посади».

 

«Батьківщина» вважає, що право опозиції головувати в комітеті зі свободи слова відкинуто «режимом Януковича, який згортає демократію та позбавляє опозицію останніх інструментів впливу на ситуацію у Верховній Раді та країні взагалі».

 

«Захоплення комітету та передача головування "регіоналці" Бондаренко, яка «уславилася» хіба що боротьбою з українською культурою, логічно вписується у стратегію із придушення свободи слова, що її проводить режим, - заявляють у партії. - Символічно, що рейдерська атака на комітет відбулася наступного дня після прямих та недвозначних погроз, які Янукович посмів публічно висловити на адресу відомого журналіста Мустафи Найєма. А як інакше можна - знаючи біографію, походження та уявляючи собі психологічний портрет глави держави - можна оцінити репліку гаранта «я вам не заздрю» у відповідь на питання про безсоромне dolche vita в Межигір'ї».

 

У «Батьківщині» високо оцінюють роботу свого колеги на чолі комітету, рішення про його відставку вважають політичним і апелюватимуть до міжнародних структур, які опікуються захистом свободи слова та прав журналістів - зокрема, до «Репортерів без кордонів»

 

Нагадаємо, Олена Бондаренко обіцяє, що посада голови комітету залишиться в опозиції. «Якщо парламент підтримає це рішення (про відсторонення Андрія Шевченка. - ТК), то ми, шестеро депутатів, які проголосували за висловлення недовіри, категорично заявляємо, що посада голови цього комітету має залишитися за опозицією», - сказала вона «Детектор медіа».

 

Як писала ТК, за висловлення недовіри Андрію Шевченку проголосували шестеро членів комітету з дев'яти присутніх (Олена Бондаренко, Володимир Ландік, Микола Баграєв, Орест Муц, Олексій Федун з фракції Партії регіонів та Олександр Голуб з фракції Компартії). Представники опозиції - Олександр Абдуллін і Олена Кондратюк з фракції «БЮТ-Батьківщина» та Юрій Стець з фракції НУ-НС - перед голосуванням залишили залу. Ще один член комітету, бютівець Віктор Уколов не був присутній на засіданні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY