Телеканал «УТ-Захід» стане ZIK

27 Січня 2010
36777
27 Січня 2010
15:38

Телеканал «УТ-Захід» стане ZIK

36777
Телеканал «УТ-Захід» стане ZIK

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 27 січня переоформила ліцензію ТОВ «Телерадіокомпанія "Міст ТБ" (Львів) у зв'язку зі зміною логотипу, власника і фактичної адреси телерадіокомпанії.

 

Відтепер «Міст ТБ» мовитиме під логотипом ZIK замість «УТ-Захід». Логотип змінено на підставі реєстрації відповідного знака для товарів і послуг від 16 грудня 2009 року. Як зазначається в рішенні Нацради логотип виконаний «буквами латинської абетки звичайним шрифтом світлим написанням на тлі зображувальних елементів - прямокутників вертикальної орієнтації». Таким самим є логотип інформаційної агенції «Західна інформаційна корпорація».

 

Власником компанії замість ТОВ «Телерадіокомпанія УТ-3» (Київ) стало ТОВ «Західноукраїнська корпорація "Бізнес медіа активи"» (Львів). Фактична адреса змінилася з вул. Сихівської, 8 у Львові на бул. Високий Замок, 4 у Львові (за цією адресою розташований Львівський ОРТПЦ із телевежею).

 

Як пояснював представник львівського бізнесмена і власника ФК «Карпати» Петра Димінського Ігор Дедишин, компанія «Бізнес медіа активи» належить футбольному клубу «Карпати» (76%) і колективу цього клубу (24%) і є одним із засновників ТОВ «ТРК "УТ-Захід"». Також «Бізнес медіа активи» відома тим, що виготовляє футбольні трансляції матчів української «Прем'єр-ліги» для телеканалу «Футбол».

 

Нагадаємо, «Міст ТБ» володіє ліцензією на ефірне мовлення з використанням 12 ТВК у Львові загальним обсягом 4 години на добу, ділячи одну частоту зі Львівською ОДТРК і комунальною телекомпанією «Львів-ТБ». «Міст ТБ» і «Львів-ТБ» співпрацюють в рамках єдиного телепроекту «УТ-Захід». Також «Міст ТБ» відповідно до угоди зі Львівською ОДТРК мовить 3 години на добу у відрізок часу, який за ліцензією належить Львівській ОДТРК. У листопаді 2009 року на ЛОДТРК стався конфлікт, оскільки мовники не змогли узгодити між собою ефірний час.

 

Крім цього, «Міст ТБ» володіє ліцензією на супутникове мовлення. Нацрада зміни в неї наразі не вносила.

 

Директором «Міст ТБ» був син генерального директора Львівської ОДТРК Ярослава Климовича Ярослав Климович-молодший. Як він повідомив ТК, він звільнився з посади 23 грудня 2009 року. Однак поки що зміна керівника в ліцензії не відобразилася. За інформацією ТК, обов'язки директора телекомпанії нині виконує генеральний директор «Західної інформаційної корпорації» Роман Любицький.

 

«Детектор медіа» очікує на коментар пана Любицького.

 

Проект «УТ-Захід», як писала ТК, був ініційований два роки тому генеральним директором телекомпанії «Львів-ТБ» Михайлом Хвойницьким і передбачав об'єднання 8 комунальних телемовників Західної України в єдиний канал з ефірним, кабельним і супутниковим розповсюдженням. 23 квітня Львівська обласна рада, що є засновником «Львів-ТБ», погодилась на створення такого телеканалу. Інвестором проекту виступив львівський бізнесмен, власник футбольного клубу «Карпати» Петро Димінський.

 

Представник Петра Димінського Ігор Дедишин повідомляв журналістам, що співзасновниками ТОВ «ТРК "УТ-Захід"» є три структури: КП «Львів-ТБ» в особі Львівської обласної ради, телекомпанія «Міст ТБ», якій належить 33,3%, а також ТОВ «Бізнес медіа активи». «Засновували телекомпанію "УТ-Захід" три структури: "Львів-ТБ", "Міст ТБ" і ТРК "УТ-3", яка була створена в жовтні 2007 року і придбала корпоративні права на ТОВ ТРК "Міст ТБ" і увійшла в засновники разом із "Львів-ТБ" рішенням сесії Львівської облради від 10 березня 2009 року», - пояснив він. Згодом, за його словами, ТОВ «Бізнес медіа активи» придбало корпоративні права ТРК «УТ-3» і стало співвласником «УТ-Захід».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
36777
Читайте також
21.08.2010 10:47
Тетяна Козирєва, «День»
29 342
08.12.2009 13:36
Омелян Коханський, ZAXID.NET
23 489
24.11.2009 15:07
Отар Довженко
, Марина Баранівська, Олена Коркодим
27 315
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
standart
5001 дн. тому
Наконец-то в Киеве можно смотреть телепередачи из Западной Украины! Нас, похоже, специально разъединяли. Надо же, чтобы через 20 лет снова был актуальным лозунг "схід і захід разом!"
Otar Dovzhenko
5202 дн. тому
А мені комент ІриниМ дуже сподобався)
Бодя
5202 дн. тому
І носить же земля таких кінчених як ця ИринаМе! Для таких коментів треба заснувати сецрубрику з назвою типу "Дурніше не буває".
panturion
5202 дн. тому
ИринаМ, zik значить «Західна інформаційна корпорація», чи ви читати розучилися, тільки писати вмієте? До того ж, не «зік», а «зіг хайль! (нісецькою Sieg Heil) Можете почитати про це на вашій улюбленій мові у Вікіпедії, якщо ця тема вас так хвилює: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B5_%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5#.D0.97.D0.B8.D0.B3_.D1.85.D0.B0.D0.B9.D0.BB.D1.8C.21
ИринаМ
5202 дн. тому
zik - в смысле хайль??? Очень по-западенски...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду