Нацрада перевіряє ліцензії львівських телекомпаній, а Держкомтелерадіо - умови оренди

23 Листопада 2009
19633
23 Листопада 2009
14:44

Нацрада перевіряє ліцензії львівських телекомпаній, а Держкомтелерадіо - умови оренди

19633
Нацрада перевіряє ліцензії львівських телекомпаній, а Держкомтелерадіо - умови оренди

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення та Державний комітет телебачення та радіомовлення нині вивчають подробиці конфліктної ситуації, пов'язаної з Львівською обласною державною телерадіокомпанією і приватними телекомпаніями «Міст-ТБ» і комунальною «Львів-ТБ». Зокрема, Нацрада перевіряє ліцензійні умови і розподіл сітки мовлення між трьома компаніями, котрі мовлять на 12 ТВК у Львові, а Держкомтелерадіо розслідує справу оренди та підписання господарської угоди.

 

За словами в. о. голови Національної ради Андрія Мирошніченка, питання Львівської ОДТРК було першим на сьогоднішній апаратній нараді. «Щойно я мав розмову з представником Національної ради у Львові. Надано доручення максимально розібратися в ситуації, щоб Національна рада мала вичерпну інформацію. Ми повинні забезпечувати чітке дотримання законодавства і ліцензійних умов», - наголосив він.

 

В. о. голови регуляторного органу зауважив, що в даній ситуації Нацрада зіткнулася з безпрецедентним випадком, коли три мовники не змогли нормально співпрацювати і їхні господарські відносини перейшли в площину бойових дій. «Це неприпустимо, як і те, що мовники врегульовують питання передачі прайм-тайму. Якщо у Львові були випадки передачі прав на мовлення від однієї компанії до іншої, винні будуть покарані. Сітка мовлення вписується в умови ліцензії, і мовники не мають права самі її змінювати», - додав Андрій Мирошніченко.

 

Член Національної ради Тетяна Мокріді припускає, що конфлікт має господарський характер.

 

Тимчасом у Держкомтелерадіо вивчають господарський бік справи і чекають на документи щодо оренди та підписання господарської угоди, з приводу якої триває дискусія між державною та приватними компаніями. Про це ТК повідомив в. о. голови Держкомтелерадіо Олег Наливайко. «Ми вивчаємо ситуацію безпосередньо з паном Климовичем-старшим. І плануємо, що на кінець дня нам буде зрозуміла ця ситуація. Хоча вже є, в тому числі і на "Детектор медіа", інформація про те, що конфлікт вичерпано. Але ми маємо розібратись у цій ситуації для того, щоб вона не мала повторення. При необхідності ми направлятимемо представника нашого ревізійного управління чи департаменту телебачення та радіо для того, щоб на місці розібратись. Але зараз якраз ми вивчаємо юридичні та економічні аспекти», - зазначив він.

 

Нагадаємо, 20 листопада пізно вночі генеральний директор Львівської ОДТРК Ярослав Климович-старший заявив ТК, що охоронці «Міст-ТБ» захопили центральну апаратну ЛОДТРК, де спільно працюють телекомпанії - Львіська ОДТРК , «Львів ТБ», «Міст-ТБ» та «УТ-Захід».  Причиною Климович-старший вважає тиск на нього з боку Петра Димінського, почесного президанта ФК «Карпати», з яким повязують телекомпанії «Міст-ТБ» та «УТ-Захід». Зокрема, Климович сказав, що його схиляли підписати угоду, за якою весь прайм-тайм відійде від Львівської ОДТРК до «УТ-Захід». 21 листопада представники сторін заявили про те, що підписали мирову угоду строком на тиждень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19633
Читайте також
08.12.2009 13:36
Омелян Коханський, ZAXID.NET
23 492
24.11.2009 15:07
Отар Довженко
, Марина Баранівська, Олена Коркодим
27 322
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
wse9000
5273 дн. тому
! ! ! ! НАЦ РАДО , ЧОМУ ТИ НЕ ЦІКАВИШСЯ БУДИНКОМ(800м*) , який належить ДЕРЖАВІ-він невід"ємна частина ЛьвівськогоТБ - А КЛИМОВИЧІ ЙОГО СПЛАВЛЯЮТЬ як своє ... гмммм може ЇМ НА ЛІТАК НЕХВАТА !!!!!!!!!!!!!!!
Нелуценко
5276 дн. тому
А хто проаналізує і оцінить відео, на якому Климович-державник виторговує у Димінського гроші за державний ефір?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду