На найближчий тиждень конфлікт між ТРК «Міст ТБ» та Львівською ОДТРК врегульовано

23 Листопада 2009
31954
23 Листопада 2009
14:40

На найближчий тиждень конфлікт між ТРК «Міст ТБ» та Львівською ОДТРК врегульовано

31954
На найближчий тиждень конфлікт між ТРК «Міст ТБ» та Львівською ОДТРК врегульовано

Львівська обласна державна телерадіокомпанія та телерадіокомпанія «Міст ТБ» підписали мирову угоду. Про це «Детектор медіа» повідомили виконавчий директор ТРК «Міст» Андрій Кісера і генеральний директор ЛОДТРК Ярослав Климович.

 

«Сьогодні о 4:30 ранку був підписаний договір між гендиректором ТРК "Міст" Ярославом Климовичем та гендиректором ЛОДТРК Ярославом Івановичем Климовичем про те, що протягом наступних 5 днів "Міст" надаватиме ЛОДТРК можливість безперешкодно виходити в ефір з нашої центральної апаратної, а далі не буде цього робити. За ці 5 днів працівники ЛОДТРК мають забезпечити для себе можливість виходити в ефір без участі нашого обладнання», - розповів пан Кісера.

 

Ярослав Климович-старший (ЛОДТРК) в цілому підтвердив сказане, однак зазначив, що мова йде про 7 днів.

 

«Згідно угоди, ми працюватимемо в цифровій центральній апаратній протягом семи днів, до 27 листопада. А паралельно працюємо над запуском аналогової апаратної, на якій колись працювала Львівська телерадіокомпанія», - коментує пан Климович-старший.

 

За інформацією інтернет-видання «Вголос», у ніч з 20 на 21 листопада до врегулювання конфлікту долучився голова Львівської обласної держадміністрації Микола Кміть, а також представники правоохоронних органів.

 

Приміщення ЛОДТРК міліція взяла під посилену охорону. У коментарях сайту Zaxid.net начальник ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області Денис Харчук повідомив:  «Інцидент, який вчора відбувся на Львівській обласній держтелерадіокомпанії, не має ознак криміналу і повинен розглядатися у сфері цивільно-правових відносин». За його словами, нині триває розслідування: «Поки що немає підстав для порушення кримінальної справи, учорашні події попередньо класифікуються як хуліганство. Там є між сторонами договір оренди, і це вже повинно врегульовуватися у площині цивільно-правових відносин».

 

Те саме ТК розповів і пан Климович-старший, наголосивши, що намірів до суду подавати не має.

 

Напередодні він повідомив «Детектор медіа», що 20 листопада, о 18:30 до центральної апаратної ЛОДТРК увірвалися охоронці ТРК «Міст ТБ» і повідомили, що о 19:00 не дозволять вийти в ефір ЛОДТРК. 20 листопада близько 22.00  з невідомих причин на 12-му каналі була припинена трансляція виступу почесного президента ФК «Карпати» Петра Димінського, який відбувався в рамках ефірного часу ТРК «УТ-Захід», повідомляє «Вголос».

 

За інформацією ТК, в ефір вийшов сюжет, в якому прихованою камерою знято переговори між гендиректором ЛОДТРК Ярославом Климовичем та Петром Димінським. Предметом переговорів є розподіл ефірному часу на 12-му каналі. Начебто в ефірі прозвучали певні суми, які пан Димінский мав виплатити пану Климовичу за суборенду каналу.

 

Причиною захоплення приміщення Ярослав Іванович вважає з`ясування стосунків між телекомпаніями.

 

«Це трапилося тому, що засновник каналу «Міст-ТБ», почесний президент клубу «Карпати Львів» Петро Димінський виставив мені такі умови - щоб я віддав студію з усією технікою для їхньої роботи. А також віддав ефірний час - весь прайм-тайм, де працює Львівська телерадіокомпанія, телерадіокомпанії «Міст». Я вважаю ці умови незаконними, і сказав, що не підпишу їх», - сказав пан Климович-старший.

 

З його точкою зору категорично не згодний пан Кісера. «Цього не було, це наклеп. Це арендовані приміщення "Міст-ТБ" і тому ні про який невіхід в ефір ЛОДТРК не може йтися. ТРК "Міст" може надати ТК у понеділок копії договорів про аренду цих приміщень і про те, що у нас повністю на балансі весь комплекс центральної ефірної апаратної», - розповів пан Кісера ТК.

 

Генеральний директор ТРК «Міст ТБ» Ярослав Климович-молодший (син Ярослава Івановича Климовича, гендиректора ЛОДТРК) від коментарів утримався, сказавши, що склав із себе повноваження.

 

Щодо витоків конфлікту, то пан Кісера сказав, що не до кінця розуміє, що відбулося. «Думаю, що причина - у тому відео за участі Петра Димінського, яке було частково (воно тривало, думаю, 3-4 хв.) показано в ефірному мовленні на 12-му каналі і повністю - на супутниковому каналі», припускає виконавчий директор «Міст ТБ».

 

Ігор Дедишин, представник інтересів інвестора Петра Димінського, у коментарі виданню «Вголос» зазначив таке:  «Вчора Ярослав Климович визнав в присутності правоохоронних органів, що саме з його вказівки був зірваний ефір "УТ Захід". Відповідно до ліцензії, ми маємо ввечері ефірний час на 12-му каналі з 21.00 до 24.00. Вважаємо це грубим порушенням наших прав. Ми збираємося звернутися до Держкомтелерадіо з проханням скерувати до Львова комісію, яка б перевірила факти зловживань в діях генерального директора ЛОДТРК Ярослава Климовича. Хочу також наголосити, що виступ Петра Димінського, попри відключення 12-го каналу, був повністю показаний всіма операторами кабельного телебачення. адже передачі "УТ-Захід" транслюються через супутник».

 

Нагадаємо, що зі свого боку Ярослав Климович-старший охарактеризував ситуацію як спробу шантажу з боку Петра Димінського і наполягав, що ніяких фінансових відносин з паном Димінським не мав і не має. 

 

ТзОВ «Телерадіокомпанія «УТ-Захід» була створена на початку 2009 року. До її складу входять ТРК «УТ-3», «Міст-ТБ» та «Львів-ТБ».  

 

«Детектор медіа»

 

Відео - vgolos.lviv.ua
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31954
Читайте також
08.12.2009 13:36
Омелян Коханський, ZAXID.NET
23 494
24.11.2009 15:07
Отар Довженко
, Марина Баранівська, Олена Коркодим
27 323
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
wse9000
5273 дн. тому
- які органи перші виметуть це лайно з Високого Замку - а то зробили з ДержТелебачення якісь " Грибовичі-Климовичі " ?! фу у у у у у у у у у у !
wse9000
5273 дн. тому
- які орани перші виметуть це лайно з Високого Замку - а то зробили з ДержТелебачення якісь " Грибовичі-Климовичі " , фууууууууууу!
micka
5278 дн. тому
та сбу перша обісралася: утримання людей має ознаки криміналу, а захоплення обладнання - немає? а міліція "взяла під посилену охорону" - яка CENSORED міліція яка CENSORED охорона - засцяні падонкі. а з чого б клим так би зразу сам і перейшов на застаріле аналогове обладнання - значить дійсно зняв його дим на пропозиції хабара. два тупих циклопа мочаться навколо нещасного каналу який ніхто не дивиться - абсурд.
Nik
5278 дн. тому
Батько підписав угоду з сином. Ха-ха-ха. Засцали обидві сторони. СБУ - до бою. Там купа корупції, взяти всіх за яйця
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду