Захоплено Львівську ОДТРК

21 Листопада 2009
19931
21 Листопада 2009
01:36

Захоплено Львівську ОДТРК

19931
Ярослав Климович, генеральний директор ЛОДТРК, заявляє про грубий шантаж з боку Петра Димінського
Захоплено Львівську ОДТРК

ЛОДТРК працює на 12 каналі спільно з «Львів-ТБ» і ТРК «Міст». За словами Ярослава Климовича, генерального директора ЛОДТРК, апаратну захопили представники ТРК «Міст», причина - примусити його підписати сітку мовлення, за якою телекомпанія «Міст» мовила б у прайм-тайм, в ті години, коли виходять програми Львівської телекомпанії. 

 

Тим часом на супутниковому телеканалі «УТ-Захід» мав вийти в ефір запис, на якому Ярослав Климович начебто домовляється з Петром Димінським, почесним президентом футбольного клубу «Карпати», з яким пов'язують телекомпанію «Міст». У сюжеті ідеться про суборенду прайму, при цьому озвучуються певні суми.

 

Ситуацію у Львові коментує Ярослав Климович:

 

-         Сьогодні о 18.30 сталася надзвичайна ситуація - охоронці ТРК «Міст» увірвалися у центральну апаратну, де ми працюємо спільно, і заявили, що з 19.00 вони не дадуть вийти в ефір Львівській  телерадіокомпанії. Нападники закрили в апаратній трьох наших працівників - випускового редактора і двох інженерів. Дізнавшись про це, я повернувся до телерадіокомпанії. Коли наша охорона попросила нападників вийти з приміщення, вони створили штовханину. На місце прибули представники правоохоронних органів, які зараз розбираються в цій ситуації. Тимчасом ми викликали наших інженерів, щоб протягом ночі перекомутувати ефірну апаратну і перейти працювати в аналоговому режимі в нашій старій апаратній. Проте інша сторона конфлікту не дає нам доступу до кабелів. Представники правоохоронних органів безпорадні.

 

-         Яка причина конфлікту?

-         Це трапилося тому, що засновник каналу «Міст-ТБ», почесний президент клубу «Карпати Львів» Петро Димінський виставив мені такі умови - щоб я віддав студію з усією технікою для їхньої роботи. А також віддав ефірний час - весь прайм-тайм, де працює Львівська телерадіокомпанія, телерадіокомпанії «Міст». Я вважаю ці умови незаконними, і сказав, що не підпишу їх. Папери мені принесли вчора - а сьогодні вони зробили цю провокацію.

 

-         Ви сказали про захоплення людей. Чи їх і далі утримують?

-         Ні. Людей звільнено. Представники СБУ заявили, що утримання людей загрожує кримінальною відповідальністю, і тоді людей було звільнено. По часу це утримання тривало хвилин 30.

 

-         Яка ситуація зараз?

-         Мовлення не припинялося. Але до ранку ми повинні перекомутуватися і налагодити роботу нашої апаратної.

 

-         Кажуть в ефір вийшов компрометуючий вас сюжет, як ви прокоментуєте його появу?

-         Виявляється, пан Димінський поставив у себе в кабінеті камеру. Він записав переговори, які велися по формуванню спільної сітки мовлення. А далі змонтував фрагменти цих переговорів з іншими фрагментами. Це спроба нас залякати. Я чітко сказав: попри будь-який компромат я не буду підписувати будь-яких речей, які шкодять інтересам телерадіокомпанії.

 

-         Начебто в ефірі було озвучено суми фінансових домовленостей між вами та паном Димінським...

-         Між мною і паном Димінським ніколи не було ніяких фінансових відносин.

 

Також 20 листопада близько 22.00  з невідомих причин на 12-му каналі була припинена трансляція виступу почетного президента ФК «Карпати» Петра Димінського, який відбувався в рамках ефірного часу ТРК «УТ-Захід», повідомляє інтернет-видання «Вголос».

 

Ігор Дедишин, представник інтересів інвестора Петра Димінського, у коментарі «Вголос» зазначив наступне:

 

«Вчора Ярослав Климович визнав в пристуності правоохоронних органів, що саме з його вказівки був зірваний ефір "УТ Захід". Відповідно до ліцензії, ми маємо ввечері ефірний час на 12-му каналі з 21.00 до 24.00. Вважаємо це грубим порушенням наших прав. Ми збираємося звернутися до Держкомтелерадіо з проханням скерувати до Львова комісію, яка б перевірили факти зловживань в діях генерального директора ЛОДТРК Ярослава Климовича. Хочу також наголосити, що виступ Петра Димінського, попри відключення 12-го каналу, був повністю показаний всіма операторами кабельного телебачення. адже передачі "УТ-Захід" транслюються через супутник».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19931
Читайте також
08.12.2009 13:36
Омелян Коханський, ZAXID.NET
23 489
24.11.2009 15:07
Отар Довженко
, Марина Баранівська, Олена Коркодим
27 315
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Yaryk
5270 дн. тому
Дедишин бреше, ефірний час з 21.00 до 24.00 на 12 ТВК ніколи не належав і не належить ТРК "Міст ТБ" (УТ3-Захід). За ліцензією "Міст-ТБ" має 4 години мовлення - у будні - 4.00-6.00 і 12.00-14.00, у вихідні - 2.00-6.00. Це легко перевірити у Нацраді або в реєстрі в інтернеті. А ефірний час з 21 до 24 належить ОДТРК, просто Климович уклав угоду з "Міст-ТБ" на дуже невигідних умовах підписав угоду, за якою Львівська ОДТРК буде ретранслювати "Міст-ТБ" у цей час, але дана угода є незаконною! Щодо супутникового мовлення, то там "УТ3-Захід" справді є цілодобово, але з того супутника і у тому цифровому форматі навряд чи багато глядачів його дивляться, а кабельні компанії не транслюють цей канал, по кабелю йде лише 12 ТВК у тому самому вигляді, що й у ефірі!
Nik
5270 дн. тому
УТ Захід вважає, що Климович - диверсант. І в понеділок обіцяє оприлюдини корупційні матеріали - http://www.zik.com.ua/ua/news/2009/11/21/205527
Nik
5270 дн. тому
20 листопада о 22.07 год пожежа знищила чотири автобуси ФК "Карпати". МНС. (http://www.01.lviv.ua/). Дивний збіг. Чи не так? А може, розбірки?
satyr
5270 дн. тому
обидва жуліки. Одне одного варті.
сюся
5270 дн. тому
боже як потішно! тепер і на 12 каналі є ріеліті шоу!
Nik
5270 дн. тому
Інша сторонаю "Климович вирубив Димінського" - http://vgolos.com.ua/events/200.html
Ldflwznm gthibq
5270 дн. тому
Бездарний заробітчанин Климович нарвався, нарешті, на чоловіка, який поставить його на місце.
до львів`ян
5270 дн. тому
люди! напишіть, що відбувається
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду