Апеляційну скаргу Львівської міськради щодо газети «Ратуша» розглядатиме «суд Зварича»

26 Березня 2009
21047
26 Березня 2009
15:47

Апеляційну скаргу Львівської міськради щодо газети «Ратуша» розглядатиме «суд Зварича»

21047
Апеляційну скаргу Львівської міськради щодо газети «Ратуша» розглядатиме «суд Зварича»

26 березня у Львівському адміністративному апеляційному суді відбулося судове засідання щодо апеляційної скарги Львівської міської ради на рішення Личаківського районного суду, який визнав головного редактора газети «Ратуша» Миколу Савельєва легітимним редактором, повідомляє ЗІК.

 

На початку суду адвокат Миколи Савельєва Валерій Борис клопотав про відведення розгляду справи у будь-який інший апеляційний адміністративний суд України, зважаючи на те, що газета «Ратуша» і сам Савельєв неодноразово писали критичні публікації про діяльність Львівського адміністративного апеляційного суду та про суддю Ігоря Зварича, проти якого порушена кримінальна справа за хабарництво в особливо великих розмірах. «Ми вважаємо, що якщо слідчий Генпрокуратури Володимир Жербицький у коментарі газеті «Ратуша» заявив, що з 14 суддів цього суду 11 потрібно притягувати до кримінальної відповідальності і ми це в газеті надрукували, то слухатися в такому суді, то просто себе не поважати», - зазначив Микола Савельєв.

 

Після довгої наради у дорадчій кімнаті судді відхилили клопотання адвоката. «Мене дивує, чому вони відхили моє прохання про розгляд справи в іншому суді, пославшись на якісь норми законодавства, хоча всі прекрасно розуміють, що суд, який орендує своє приміщення у Львівської міської ради не може бути не упереджений у позові самої Львівської міської ради», - зазначив Савельєв.

 

Після того, як судді заслухали обидві сторони, вони перенесли судове засідання на 16 квітня цього року. Суд вимагає низку документів, які за словами Миколи Савельєва, ніякого стосунку до суті розгляду справи не мають.

 

«Документи, які вони вимагають, взагалі смішні: ксерокопія трудової книжки і копія наказу про моє призначення. І це при тому, що сторона відповідача не заперечує легітимність мого призначення. Це видно просто формальні підстави затягнути справу, тому що до наступного судового засідання два тижні, і я думаю в цей час будуть проходити якісь кулуарні торги», - підсумував головний редактор газети «Ратуша».

 

Нагадаємо, 7 квітня 2008 року Личаківський районний суд Львова під головуванням судді Тетяни Гірник проголосив ухвалу, якою задовольнив адміністративний позов головного редактора газети «Ратуша» Миколи Савельєва до Львівської міської ради щодо ухвали від 5 липня 2007 року про звільнення Савельєва із посади головного редактора газети «Ратуша» і призначення на його посаду Ярослави Вовк. Микола Савельєв вважає, що ухвала є незаконною, оскільки була прийнята на славнозвісній «нічній» сесії Львівської міської ради, коли про цю сесію не знала преса і широка громадськість.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21047
Читайте також
15.06.2009 13:12
Вікторія Садова, ZIK
25 156
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду