Міська влада Львова змушує газету "Ратуша" надрукувати замовний матеріал

22 Квітня 2005
1500
22 Квітня 2005
14:16

Міська влада Львова змушує газету "Ратуша" надрукувати замовний матеріал

1500
Міська влада Львова змушує газету "Ратуша" надрукувати замовний матеріал
Редактора і творчий колектив газети Львівської міської ради «Ратуша» намагаються змусити надрукувати замовний матеріал. Про це Західній інформаційній корпорації повідомив в.о. головного редактора газети "Ратуша" Микола Савельєв.

"Протягом останніх двох тижнів мене і творчий колектив Львівської міської газети "Ратуша" намагаються примусити надрукувати величезний за обсягом матеріал (займає більше, ніж п’ять шпальт) двох (можливо одного) авторів. Поки що під всілякими можливими і вигаданими приводами я відмовляюся його друкувати. Коли ми побачили, що ситуація дійшла краю, ми написали лист-звернення і розіслали його у відповідні інстанції, які, на мою думку, формують політику Львівської міської ради і міськвиконкому. Зараз ми очікуємо реакції цих людей".

Як повідомляє "Ратуша" конфліктна ситуація виникла після того, як від прес-служби Львівської міської ради в електронному варіанті надійшли матеріали. Їх було запропоновано розмістити на шпальтах видання. Оскільки матеріал підписано псевдонімом, а він є анонімним, редакція й звернулась до відповідних служб міської ради і міськвиконкому дати роз’яснення.

Закрема в журналісти запитують чи "запропонований для публікації матеріал зачіпає актуальні теми життя міської громади", чи "затверджував його зміст виконком міської ради", чи "був він підготовлений прес-службою Львівської міської ради". В листі також акцентуэться увага на "низьці неточностей, грубих перекручень фактів чи їх інтерпретація, оприлюдненні фактив документально непідтверджених зловмисних дій, прямі звинувачення конкретних політиків, посадових осіб, людей бізнесу у службових зловживаннях і скоєнні кримінальних злочинів". Тому редакція газети "Ратуша" просила у письмовій формі повідомити прізвище автора (чи групи авторів), щоб узгодити з ними робочі питання і мати власний юридичний захист на випадок судових позовів.

За інф. газети "Ратуша" та Західної інформаційної корпорації

Читайте також:

Мер Львова не здається в конфлікті з муніципальною газетою "Ратуша" і відкидає звинувачення в цензурі
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1500
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду