Асоціація медіа-юристів Львівщини пропонує провести громадські слухання з приводу реформування газети "Ратуша"

31 Травня 2006
24536
31 Травня 2006
11:24

Асоціація медіа-юристів Львівщини пропонує провести громадські слухання з приводу реформування газети "Ратуша"

24536
Асоціація медіа-юристів Львівщини пропонує провести громадські слухання з приводу реформування газети "Ратуша"

Асоціація медіа-юристів Львівщини опублікувала заяву з приводу питання реформування міської комунальної газети «Ратуша».

Зокрема, в ній говориться: "Вважаємо, дискусія з цього приводу сама по собі є великим позитивом, що дозволить нарешті зрушити з місця процес реформування державних та комунальних ЗМІ. Львів має шанс стати першим пілотним містом в Україні, який на практиці розпочне виконання вимог Європейського Співтовариства до України щодо реформування державного та комунального медіа-сектору".

На сьогоднішній день згідно чинного законодавства можливі різні варіанти реформування комунальної газети: від перетворення у офіційне видання органу місцевого самоврядування, що було запропоновано міською владою, до приватизації (роздержавлення) газети. Кожен із цих варіантів має свої переваги і недоліки, але застосування конкретного способу залежить від специфіки відповідного ЗМІ, думки трудового колективу ЗМІ та потреб територіальної громади.

В зв’язку з цим Асоціація медіа-юристів Львівщини спільно з Інститутом іміджмейкерства та реклами ініціює проведення громадського слухання на тему «Реформування комунальної газети «Ратуша»: передумови, шляхи, механізми».

Асоціація переконана, що такий публічний діалог необхідно провести із залученням усіх зацікавлених сторін, зокрема представників трудового колективу газети, міської влади, депутатського корпусу, профспілкових та громадських організацій, експертів з медіа-права, журналістів та ін.

 "Ці громадські слухання дозволять перевести започатковану у Львові дискусію з емоційної у професійну площину, підготувати реальні пропозиції та, як результат, запропонувати ефективні механізми для юридично-обгрунтованого проведення реформування або роздержавлення комунального ЗМІ." - йдеться в заяві.

Дата проведення слухань: 10 червня 2006 р. Місце проведення: м.Львів, вул.Дорошенка, 14 („Світлиця”). Початок о 10:15 год. (додатково місце проведення буде уточнено).

Асоціація медіа-юристів Львівщини просить до 08.06.2006р. обов’язково надіслати на електронну адресу media@lawyer.org.ua зголошення про участь у громадських слуханнях та тему доповіді.

Асоціація також публічно висловлює готовність у наданні юридичної допомоги та фахових консультацій, підготовки відповідних проектів рішень і практичних рекомендацій Львівській міській раді, колективу редакції газети „Ратуша” та представникам медіа-профспілки.

Громадські слухання на тему: «Реформування комунальної газети «Ратуша»: передумови, шляхи, механізми» проводяться за підтримки Міжнародного фонду „Відродження”.

"Детектор медіа" за інформацією Асоціації медіа-юристів Львівщини.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду