Львівська міська рада створила робочу групу з приватизації газети "Ратуша"

22 Червня 2006
35680
22 Червня 2006
14:32

Львівська міська рада створила робочу групу з приватизації газети "Ратуша"

35680
Львівська міська рада створила робочу групу з приватизації газети "Ратуша"

Львівська міська рада створила сьогодні робочу групу, яка повинна підготувати пропозиції щодо визначення механізмів приватизації газета «Ратуша». Попри те, депутати наполягли, або з проекту ухвали було виключено пункт, який однозначно передбачав реформування газети «Ратуша» шляхом її роздержавлення. Таким чином,не виключено, що робоча група, вивчивши ситуацію, може рекомендувати раді і зберегти "Ратушу" у комунальній власності.

До складуновоствореної групи увійшли секретар міськради Володимир Квурт, депутати Маркіян Іващишин, Лариса Малех, Ірина Полякова, Сергій Смірнов та Тетяна Крушельницька (останніх двох було внесено до списку під час обговорення питання), керуючий справами міськвиконкому Марта Литвинюк, редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв, представники громадських організацій, що займаються медіа. За оцінкою багатьох депутатів, більшість робочої групи становлять люди, які поділяють ідеї міського голови Андрія Садового щодо реформування «Ратуші», або підконтрольні йому.

Попри це депутати не підтримали проект ухвали про створення інформаційного вісника міськради під назвою «Ратуша», яку теж планувалося прийняти сьогодні. Тестове голосування показало, що за таку ухвалу готові проголосувати лише 27 депутатів. У результаті питання зняли з обговорення, вирішувати, чи потрібно видавати інформаційний вісник, доручили тій же робочій групі, а потенційного редактора вісника Ярославу Вовк також включили до її складу.

Свої пропозиції щодо роздержавлення «Ратуші» робоча група повинна запропонувати на перше пленарне засідання наступної сесії Львівської міської ради.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
35680
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду