Екс-суддя Зварич позивається до «Фактів» та «Сегодня»

19 Серпня 2009
17667
19 Серпня 2009
19:16

Екс-суддя Зварич позивається до «Фактів» та «Сегодня»

17667
Екс-суддя Зварич позивається до «Фактів» та «Сегодня»

Екс-суддя Львівського апеляційного адмінсуду Ігор Зварич подає позов до газет «Сьогодні» та «Факти». Про це у коментарях інформаційному агентству ЗІК розказала адвокат Ігоря Зварича Руслана Юхименко.

 

Нагадаємо, Ігор Зварич вже подав позов до газети «Високий замок», де звинувачує видання  в образі честі та гідності і вимагає компенсації у розмірі 100 тисяч гривень. Половину цієї суми, відповідно до позовної заяви, має сплатити редакція, решту - автор статті. Приводом для позову стала публікація у «Високому Замку» за 24 квітня 2009 року. У матеріалі Омара Узарашвілі «Вершили правосуддя за "прейскурантом" Зварича...» йдеться про корумпованість та хабарництво судової системи. За інформацією ЗІК, слухання у цій справі перенесене на 27 серпня.

 

Як пише видання, пан Зварич також подав позов до львівської газети «Експрес».

Пані Юхименко також повідомила, що Зварич подав два позови до президента Віктора Ющенка з приводу його вказівок Генпрокуратурі та Вищій раді юстиції, передає Обком із посиланням на Українські новини.

Головний редактор «Фактів» Олександр Швець у коментарях ТК наголосив на тому, що позову він ще не бачив.

 

«Це його право, нехай подає. Я можу йому тільки поспівчувати. Я коментуватиме щось, коли надійде позов. Забагато честі, не бачачи позову, коментувати такі заяви», - зазначив він.

 

ТК поки не вдалось отримати коментарі газети «Сегодня».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17667
Коментарі
1
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Алегарф
5371 дн. тому
Страшный суд! : )
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду