Юрій Луценко звинуватив «1+1» у відмиванні грошей (+відео)

30 Листопада 2008
19592
30 Листопада 2008
20:31

Юрій Луценко звинуватив «1+1» у відмиванні грошей (+відео)

19592
Юрій Луценко звинуватив «1+1» у відмиванні грошей (+відео)
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив, що у підпільному конвертаційному центрі в Житомирі було виявлено документальні свідчення причетності каналу «1+1» до відмивання грошей. Про це він сказав, перебуваючи у студії «ТСН» в ефірі «1+1», куди його запросили прокоментувати цикл журналістських розслідувань Жана Новосельцева «Жесть мундира».
 

У студії був також присутній Жан Новосельцев, а на зв’язку зі студії «1+1» на Хрещатику – головний редактор інтернет-видання «Трибуна» Євген Лауер, який виступив із критикою МВС та особисто Юрія Луценка. Сторони обмінялись звинуваченнями, зокрема, Юрій Луценко закинув журналісту, що він не враховують точку зору міліції у своїх розслідуваннях. Він повідомив, що, за інформацією правоохоронців, телеканал намагаються використати злочинці для дискредитації МВС. Поміж інших звинувачень Юрій Луценко продемонстрував документи, що свідчать про співпрацю «1+1» із конвертаційним центром, і попросив пояснень від керівництва телеканалу.

 

СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Я не можу сказати. Слідство веде прокуратура. Запросіть сюди генерального прокурора. Ви знаєте, що це відкрита і публічна людина, вона вам все розкаже. Я до вас звертаюся з іншим. Під час операції в Житомирі по знешкодженню конвертаційного центру, який отримує кошти за неіснуючі послуги і потім переводить їх в готівку, ми знайшли липневі платіжки каналу «1+1» на загальну суму 100 тисяч гривень, які потім були через «Приватбанк» переведені в готівку…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Чого стосуються ці платіжки?
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Нібито фірма надавала послуги за обладнання. Ця фірма, у нас покази жінки, що вона за 200 доларів зробила «липову», у якої не було… була тільки печатка, ніякого обладнання, ніякого майна, ніякої оренди. Тому просив би керівництво публічної компанії доповісти і суспільству… Прошу не перебивати».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН (перебиває гостя – «УС»). Знаєте, от зараз ви не сказали і нічого, і сказали дуже багато. І це скидається дуже на якийсь просто піар-хід, маніпулювання».
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Я сказав все. Написано: платіж. «1+1» платить в конвертаційний центр, переводить гроші в готівку. В мене питання: хто з керівництва каналу стоїть за цією корупційною схемою?»
 

Розшифрування всієї розмови читайте тут. Відео дивіться тут

 

«Телеканал «1+1» проводить внутрішнє розслідування щодо озвучених міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком фактів в ефірі програми «ТСН-Тиждень» (від 30.11.2008) та заявить свою офіційну позицію після його завершення», - повідомила «Детектор медіа» піар-директор каналу Анастасія Жук.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19592
Читайте також
04.12.2008 19:03
Николай Заказухин
, для «Детектор медіа»
52 105
02.12.2008 13:13
Евгений Минко
62 275
02.12.2008 11:29
Олег Шинкаренко, «Дело»
40 679
24.11.2008 13:11
Юрій Луканов
, для «Детектор медіа»
46 591
23.11.2008 20:58
Евгений Минко
30 640
21.11.2008 13:32
Людмила Кучеренко
, для «Детектор медіа»
21 223
Коментарі
19
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
монах Даниил
5629 дн. тому
Надо сказать честно- журналисты были неподготовленными и выглядели весьма жалко. А ведь могли же красиво "отпеть" Слугу народа. Ведь было уже на Свободе слова, когда с ним в перепалку вступал Стогний и революционер-слуга Хаоса имел весьма растерянный вид. Зря вы к диалогу не подключили своего коллегу , в прошлом миллиционера. Был бы сильный ход! Или Стогний погряз во Благости и не хочет напрягаться? Приглашали ли Вы его? Ответьте пожалуйста. Ведь есть у него Бог в Душе, но он не несет это людям в полной мере.
Зацепка для следователя
5630 дн. тому
Есть зацепка 1+1 по Житомиру. Сергей Коркушко, многолетний журналист ТСН родом из Житомира, родители его - юристы и частные предприниматели в Житомире. Тихий такой Коркушко, никогда не высовывается, пережил все перетурбации и восстания на 1+1, всегда в почете у руководства, был в особом почете у Пиховшека и сейчас не жужжит при Катеринчук. Если б не Луценко со своим конвертационным центром в Житомире, Коркушко еще и Сашу Ткаченко пережил бы. Но что-то не сработало...
МВД
5630 дн. тому
Если это события предыдущего менеджмента и Луценко молчал с июля, то он сам преступник и шантажист. Стопудово шантажист, который манипулирует типа компроматом пугая журналистов.Вот мудило!
5630 дн. тому
Дык, пусть Луценко назовет кто это там бабло прал, и кто из преступных иллиментов канал коррумпировал- иначе он лжец и разводила!
Лана
5630 дн. тому
Гражданин журналист Надзвич.новын! Конвертационные фирмы - это незаконно. Если вам очень интересно, могу рассказать. Каждое предприятие при регистрации в стат. управлении указывает 5 видов деятельности. Так, вот, в классификаторе видов деятельности нет конвертационных центров. Всем, что касается денег, занимаются исключительно банки. А любая фирма просто так обналичивать деньги не может. Ну, нельзя! А почему министр чего-то не говорит? Так это вопрос к министру, а не ко мне.
5630 дн. тому
Справедливости ради необходимо отметить, что Ткаченко на канале - с середины августа, а Луценко говорил об июле, так что это - события времен предыдущего менеджмента
авжеж
5630 дн. тому
Пусть будет скандал- кто-то из этих двоих, либо Луценко, либо Ткаченко, должен ответить в суде!Хватит все5 на журналистов спихивать.
Будет скандал?
5630 дн. тому
Ну это конечно будет скандал, если Александра Ткаченко обвинят в отмывании денег через 1+1. Вот это будет крах! Да уж.
в Еличку
5630 дн. тому
Ага, читати з підказчика і робити умняк, як вони робили з Тимошенко?)) Ліхман профукал, але з іншого боку у всій "красі" був Луценко.
олег
5630 дн. тому
Мдя дивний вийшов ТСН. сам журналіст і добре знаю що ведучий в цій програмі повинен був бути просто модератором, а вийшло так що це був "Театр одного актора пана Ліхмана". Конструктивного діалогу в стідії так і не відбулося, адже запросивши до студії журналіста та міністра то діалог повинен був відбутися між ними . А вийшло так, що Жан стояв у студії і не розумів чому його запросили, коли за нього кричить пан Ліхман. Непрофесійно так робити. звичайно зрозуміло, що це прямий ефір і часу обмаль, але треба було перед ефіром попередити гостей в якому руслі йтиме розмова і треба було все розбирати по частинам. Наприклад зауваження сказав міністр про сюжети - Жан відповів. і тоді б цікава розмова була, а так вийшов балаган. Добровольську і Безулик звільнили? Звільнили. так треба було у них повчитися як вести діалог з гостями у стідії.
2Стогний // 30.11.2008 22:50:56
5630 дн. тому
Костя, ты то знаешь цену этому министру-грош в базарный день! Показывает распечатки каких-то авторитетов и требует у журналистов верить им.А если завтра, к примеру, покажут распечатки разговоров со сходки воров в Крыму, где они скидываются Луценку за право на сходку в курортных условиях?Луцик слюной изойдет- панове це пгавакация пготи помаганчевава министга!Журналисты дали слабинку,зато этот мусор во всей своей "красе"!
Знайка
5630 дн. тому
Всем умникам и умницам ! Внимательно читаем редакционный редакционный статут 1+1 и делаем выводы. http://www.1plus1.ua/watch/programs/about_tsn/policy_full пункты 3.4 и 3.5
журналист Надзв. новын
5630 дн. тому
Гражданка Лана. Надо хоть чуточку разбираться в вопросе если уж хотите высказаться. А то будете похожи на министра. Если конвертация это нарушение Закона, то почему Министр не говорит о возбуждении уголовного дела? Не может возбудить - так не надо голословно обвинять. А, вообще, журналисты выглядели очень бледно и бесспорно продули игру в зоопарк. Кролики и удавы счет 0:3.
тб
5630 дн. тому
ТК, фу, как сманипулировано.
Лана
5630 дн. тому
По-моему, никого не удивляет и не вызывает сомнения факт нарушений в милиции, так почему же вас удивляет факт нарушений на канале? Никто деньги в конвертах не получал? Многие или даже все субъекты предпринимательской деятельности уходят от налогов, но делают это по-разному. Но связываться с конвертационной компанией - это просто глупо. И не надо рассказывать, что мы заказывали услуги и не знали, что там деньги обналичивают. Ах какие непорядочные партнеры! Акт выполненых работ подписали, деньги получили - вот это заказ! А то, что конвертационные центры периодически накрывают - не знали? Если обвиняют в финансовых нарушениях канал - это удар по свободе слова и обязательно заказ? Это позиция канала? Так чего же мы хотим от других? Честности?
otar
5630 дн. тому
Ви відео передивіться і послухайте, що він сказав.
не ТК
5631 дн. тому
Телекритика, а вы будете извиняться перед плюсами за неправдивую информацию? Вот, что подается тут же по вашей ссылке: Сам міністр зазначив, що його неправильно зрозуміли: "Я звинувачую криміналітет у спробах маніпулювати вашими журналістами в темну, аби прикрити свої гріхи". Там канал никто не обвиняет! А в вашем заголовке канал звинувачують у відмиванні грошей. Почитайте, як ви назвали і що пишете. Це ви вже звинуватили канал. Ай, да ТК!!
глядач
5631 дн. тому
Послушайте внимательно, что он говорил, когда его спросили, подтверждает ли он, что плюсы причастны, он сказал - НЕТ, канал он НЕ ОБВИНИЛ! он сказал, что те, кто хотел заказать материлы на канале, готовили бабки. Так пусть они сначала дойдут до канала, мало ли кто о чем мечтает! Кто-то между собой трёт, а давай так или давай по другому, а причём здесь канал?! А вообще, Луценко ляпнул, а ТК перекрутила и подхватила специально?! что б ещё одни помои вылить на плюсы? Может МВС это специально придумала на счёт плюсов, лучшая защита - нападение!!! а пойди, докажи, что это были реальные люди, которые якобы такое говорили и что это прослушали, может их и во все не было. После таких разборок, мало какому журналисту захочеться теперь связываться с темой ментов, это что б не повадно было! Сейчас они за честь, пардон жесть мундира такого наворотят, что б их больше никто и никогда не трогал. Свобода слова!! А то, что Жан реально помог человеку выйти оттуда, что выполнено решение Европейского суда, да уже радиэтого стоило идти в журналисты. А то, что для других, кто попал под беспредел - это была надежда, сколько людей стало звонить на канал, просить помощи! Сейчас можно что угодно придумать, заказы - перезаказы!!
Стогний
5631 дн. тому
У телеканала нет оперативного подразделения проверять всех своих партнеров на чистоту перед законом. Это дело милиции. Если была информация, что кто-то занимается махинациями - предупредите канал, что мол так и так, поаккуратней с такими поставщиками... А если у руководства телеканала был умысел по отмыванию налогов и его доказали- тогда конечно можно в эфире и заявить о возбуждении уголовного дела.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду