detector.media
30.11.2008 20:31
Юрій Луценко звинуватив «1+1» у відмиванні грошей (+відео)
Юрій Луценко звинуватив «1+1» у відмиванні грошей (+відео)
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив, що у підпільному конвертаційному центрі в Житомирі було виявлено документальні свідчення причетності каналу «1+1» до відмивання грошей. Про це він сказав, перебуваючи у студії «ТСН» в ефірі «1+1», куди його запросили прокоментувати цикл журналістських розслідувань Жана Новосельцева «Жесть мундира».
 

У студії був також присутній Жан Новосельцев, а на зв’язку зі студії «1+1» на Хрещатику – головний редактор інтернет-видання «Трибуна» Євген Лауер, який виступив із критикою МВС та особисто Юрія Луценка. Сторони обмінялись звинуваченнями, зокрема, Юрій Луценко закинув журналісту, що він не враховують точку зору міліції у своїх розслідуваннях. Він повідомив, що, за інформацією правоохоронців, телеканал намагаються використати злочинці для дискредитації МВС. Поміж інших звинувачень Юрій Луценко продемонстрував документи, що свідчать про співпрацю «1+1» із конвертаційним центром, і попросив пояснень від керівництва телеканалу.

 

СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Я не можу сказати. Слідство веде прокуратура. Запросіть сюди генерального прокурора. Ви знаєте, що це відкрита і публічна людина, вона вам все розкаже. Я до вас звертаюся з іншим. Під час операції в Житомирі по знешкодженню конвертаційного центру, який отримує кошти за неіснуючі послуги і потім переводить їх в готівку, ми знайшли липневі платіжки каналу «1+1» на загальну суму 100 тисяч гривень, які потім були через «Приватбанк» переведені в готівку…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Чого стосуються ці платіжки?
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Нібито фірма надавала послуги за обладнання. Ця фірма, у нас покази жінки, що вона за 200 доларів зробила «липову», у якої не було… була тільки печатка, ніякого обладнання, ніякого майна, ніякої оренди. Тому просив би керівництво публічної компанії доповісти і суспільству… Прошу не перебивати».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН (перебиває гостя – «УС»). Знаєте, от зараз ви не сказали і нічого, і сказали дуже багато. І це скидається дуже на якийсь просто піар-хід, маніпулювання».
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Я сказав все. Написано: платіж. «1+1» платить в конвертаційний центр, переводить гроші в готівку. В мене питання: хто з керівництва каналу стоїть за цією корупційною схемою?»
 

Розшифрування всієї розмови читайте тут. Відео дивіться тут

 

«Телеканал «1+1» проводить внутрішнє розслідування щодо озвучених міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком фактів в ефірі програми «ТСН-Тиждень» (від 30.11.2008) та заявить свою офіційну позицію після його завершення», - повідомила «Детектор медіа» піар-директор каналу Анастасія Жук.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY