Юрій Луценко: «Ми не будемо фінансувати оприлюднення точки зору МВС»

10 Грудня 2008
10753
10 Грудня 2008
14:43

Юрій Луценко: «Ми не будемо фінансувати оприлюднення точки зору МВС»

10753
Юрій Луценко: «Ми не будемо фінансувати оприлюднення точки зору МВС»
На сайті «Детектор медіа» опублікований повний текст круглого столу «Свобода слова та професійна етика журналіста: правоохоронний аспект», організованого «Детектор медіаю» 4 грудня.
 
В обговоренні відносин між правоохоронними органами та медіа взяли участь Юрій Луценко, Юрій Стець, Олена Бондаренко, Інна Кисіль, Євген Лауер, Володимир Бойко, Олег Єльцов, Артем Шевченко, Ігор Лубченко, Едуард Багіров та інші.
 
Дискусія була доволі гострою. Окрім історії з «1+1» та скандалом, що виник після циклу журналістських розслідувань Жана Новосельцеві «Жесть мундира», учасники заходу торкнулись інших випадків та аспектів взаємодії ЗМІ та МВС. Зокрема, журналіст Євген Лауер наголосив на тому, що ЗМІ не зобов’язані постійно оприлюднювати точку зору МВС.
 

«Если вас не устраивает количество комментариев в эфире по поводу Министерства внутренних дел и количество милицейских голов на экране, то не кажется ли вам, что у вас должны быть претензии к вашей пресс-службе или финансированию вашей пресс-службы по распространению этих комментариев?», - сказав пан Лауер. На що Юрій Луценко відповів: «Ви кажете, вам не подобається давати другу точку зору? Це ваше право, ви вільна людина у вільній країні, не давайте. Але я кажу, що це неправильно ані з точки зору державних інтересів, ані з точки зору журналістської етики, наскільки я можу говорити про журналістів, може, мене поправлять. Це ваше право. Але ми точно не будемо фінансувати оприлюднення нашої точки зору. Це неприпустимо».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10753
Читайте також
04.12.2008 19:03
Николай Заказухин
, для «Детектор медіа»
52 105
02.12.2008 13:13
Евгений Минко
62 275
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Луценко і про це скаже, що маніпуляція?)
5619 дн. тому
Правозащитная организация "Международная амнистия" имеет данные о пытках и грубом обращении с людьми, а также расизме и дискриминации в Украине. Восточноевропейский эксперт этой организации Гизер Макджил в интервью Радио "Свобода" сообщил, что сейчас готовится обращение к генпрокурору Украины относительно некоторых вопросов. По словам Макджила, "Международная амнистия" наблюдает "частые нарушения" в Украине, Молдавии и Белоруссии. "Мы имеем отчеты о пытках и грубом обращении с людьми в Украине. В прошлом году, например, украинского гражданина пытали и принуждали взять на себя вину в убийстве. Сейчас он скрывается в Британии. Мы добиваемся от украинского правительства расследовать это дело и совершить над виновными правосудие", - сказал он. "Мы обеспокоены проявлениями дискриминации и опубликовали в этом году отчет о расизме в Украине. В частности, о том, как людей с видимыми признаками принадлежности к этническим меньшинствам поддают притеснениям на улицах, о насилии и, даже, убийстве. И украинское правительство все еще не приняло эффективных мер, чтобы побороть дискриминацию в этой стран", - добавил Макджил. "Международная амнистия" - правозащитная организация, которая имеет более миллиона активистов и ячейки в более чем 140 странах мира. Их многочисленные открытые письма и петиции, присланные лидерам стран, правительствам и генеральным прокурорам, освободили много невинно осужденных, истязаемых и униженных, отмечает радио.
Привіт Луценку від ТК
5620 дн. тому
Міліція своїх не здає Людмила Кучеренко , для «Телекритики», http://www.telekritika.ua/media-regions/2008-11-21/42144
Ю.Луценко-"я не був журналістом, а був редактором, але став керівником міністерства. Я несу відповідальність за нього як за систему, потрібну державі..."
5620 дн. тому
На сайті «Телекритика» опублікований повний текст круглого столу «Свобода слова та професійна етика журналіста: правоохоронний аспект», організованого «Телекритикою» 4 грудня. В обговоренні відносин між правоохоронними органами та медіа взяли участь Юрій Луценко, Юрій Стець, Олена Бондаренко, Інна Кисіль, Євген Лауер, Володимир Бойко, Олег Єльцов, Артем Шевченко, Ігор Лубченко, Едуард Багіров та інші. Дискусія була доволі гострою. Окрім історії з «1+1» та скандалом, що виник після циклу журналістських розслідувань Жана Новосельцеві «Жесть мундира», учасники заходу торкнулись інших випадків та аспектів взаємодії ЗМІ та МВС. На 27хв круглого столу, Ю.Луценка начебто ковтнув єліксир правди-"я не був журналістом, а був редактором, але став керівником міністерства. Я несу відповідальність за нього як за систему, потрібну державі... На мою точку зору, серіал на «1+1» був заангажованим в одному – в тому, що він показує безкарність і «безпрєдєл» у міліції. Це нищить систему. Не окремих міліціянтів і навіть не міністра. Це нищить систему. Бо тоді люди перестають їй вірити, а відтак ходити до неї, сигналізувати, допомагати, критикувати." Така заява Ю.Луценка збентежила громадськість.Модератор круглого столу К.Дорошенко перепитав, чи слід вважати таку заяву міністра забороною висвітлювати проблемні сторони в міліціі, адже народ не паймьот і перелякаеться.Луценко довго маргал глазамі.
ЮюЛуценко-"Бог є свідком, що Жану Новосельцеву на День міліції виписали грамоту як активному журналісту"
5620 дн. тому
На сайті «Телекритика» опублікований повний текст круглого столу «Свобода слова та професійна етика журналіста: правоохоронний аспект», організованого «Телекритикою» 4 грудня. В обговоренні відносин між правоохоронними органами та медіа взяли участь Юрій Луценко, Юрій Стець, Олена Бондаренко, Інна Кисіль, Євген Лауер, Володимир Бойко, Олег Єльцов, Артем Шевченко, Ігор Лубченко, Едуард Багіров та інші. Дискусія була доволі гострою. Окрім історії з «1+1» та скандалом, що виник після циклу журналістських розслідувань Жана Новосельцеві «Жесть мундира», учасники заходу торкнулись інших випадків та аспектів взаємодії ЗМІ та МВС. Невзапно Ю.Луценко закликав Бога у свідки -"Все-таки від з’ясування деталей я би просив ще раз повернутися до поки що вузької теми відносин МВС і «1+1». Я би ще раз хотів наголосити: ми вдячні журналістам у даному випадку «1+1», і Бог є свідком, що Жану Новосельцеву на День міліції виписали грамоту як активному журналісту, який висвітлює кримінальну хроніку. Я, правда, вже тепер не знаю, як це вручення буде оцінено і ним, і громадськістю, але не відмовлюся від того, що я підписав цю грамоту з подякою. Як і багатьом журналістам, тут присутнім" Наразі невідомо, чи погодився Жан Новосельцев отримати "виписану" грамоту. ТК обов"зково зв"яжеться з Жаном Новосельцевим и повидомить своїх читачив, за яких умов він готовий отримати з рук кривдника 1+1 цю "виписану грамоту". Токож ТК повидомить Ю.Луценка про оцінку громадскості такої його метаморфози щодо журналіста, котрого він звинувачував в маніпулюванні.
Кошкина
5620 дн. тому
Вся эта отмазка-кампания Луценко против 1+1 завершилась полным провалом.Выброшенные деньги.Луценко не реанимировать -он в в полной моральной коме.
катя
5620 дн. тому
А нынешние программы "Закрытой зоны" на УТ-1 с Вереснем и без него на чьи деньги делаются? МВД и еще раз МВД. Арьев рулит.
Поп-лавский
5620 дн. тому
Из г..на не только пулю можно слепить, но и типа новость)
Інна
5621 дн. тому
Неприпустимо у цивілізованій країні мати такого брехуна на посаді мністра МВС- ось це точно!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду