Юрій Луценко vs «1+1»

1 Грудня 2008
24028
1 Грудня 2008
09:48

Юрій Луценко vs «1+1»

24028
Юрій Луценко vs «1+1»
Як уже повідомляла «Детектор медіа», 30 грудня Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко був гостем студії програми «ТСН. Тиждень» на телеканалі «1+1». Відео можна побачити тут. Наводимо розшифрування розмови у студії за участю Юрія Луценка, кореспондента «ТСН» Жана Новосельцева, головного редактора інтернет-видання «Трибуна» Євгена Лауера та ведучого Олексія Ліхмана, а також двох сюжетів, що безпосередньо стосувались теми розмови.
 
«Жесть мундира»
СТУДІЯ: Чергова серія «Жесті мундира». Сьогодні Жан Новосельцев розповідає про луганську справу. Там людей у погонах звинувачують у покриванні злочинного угруповання.
РЕПОРТАЖ: Автор: Жан НОВОСЕЛЬЦЕВ. Під конвоєм – міліціянти. Працівників УБОЗу на Луганщині спіймали на крадіжці палива. Двоє вже нині екс-борців з оргзлочинністю чекають на вирок суду за ґратами, один переховується, і ще один – на підписці. Запевняє, що не винний.
СИНХРОН: Володимир КОЗУБСЬКИЙ, колишній підполковник УБОЗ: «Надеюсь, что суд разберется. Я ж думаю… у нас же суд самый гуманный и самый справедливый».
РЕПОРТАЖ: Куди зникає бензин? На Лисичанському НПЗ шукали витік у трубопроводі – жодної дірки. СБУ відстежує: крадуть не зі складу, а з сусіднього підприємства. Труба зі складу на завод проходить поруч із закритим підприємством. Колись у цій конторі працювала служба нагляду за трубопровідною мережею, а тут раптом починають заїжджати вантажівки. Пізніше з`ясується: міліціянти з приватними охоронцями відкачують пальне, тягнуть шлангом до цистерн, просто з крана.
СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО: «Ну, было такое, да. Ну, я всего лишь исполнитель».
СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО: «Расследование еще буде продолжаться, потому что не все фигуранты еще приведены к уголовной ответственности».
РЕПОРТАЖ: Він – нічний жах луганського УБОЗу. В`ячеслав Єрмаков знає, скільки ще чинних міліціянтів нагріли руки на краденому бензині. Слідчий прокуратури поки що не розголошують таємниці, лише цитує погрози на свою адресу.
СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО: «Готовься, ты себе нажил проблемы. Те, которые уже арестованы. Тем более работа у меня связана с поездками по трассе. Так что чувствую, что где-то что-то, но должно быть».
РЕПОРТАЖ: З вигляду – герой детективного фільму, насправді – адвокат. Ігор Радченко захищає приватних охоронців. Обґрунтовує: ті крали паливо, бо їх залякали «убозівці».
СИНХРОН: Ігор РАДЧЕНКО, адвокат: «Это ведь не единичный случай, кода, например, хотят представить, что два сотрудника УБОПа, ну, да вот, получилось. Это не единичный случай, в Луганской области это система. Просто не каждый такой вопиющий случай доходит до суда».
РЕПОРТАЖ: Луганське управління боротьби з оргзлочинністю. Про цю структуру МВС ходять странші легенди. «ТСН» звертає увагу лише на останні скарги.
СИНХРОН: Євген, потерпілий: «Мне делали операцию, разрыв кишечника, удалили кишки полметра, кровотечение внутреннее было, более 2 литров крови пошло в брюшину».
РЕПОРТАЖ: З нічного клубу у Сєверодонецьку – до реанімації. Підприємець Євген вийшов надвір з`ясувати стосунки не з тими хлопцями. Серед трьох напідпитку він узнав місцевого бандита, а з ним – і працівника УБОЗу.
СИНХРОН: Євген, потерпілий: «С сотрудником УБОПа сталкивался в управлении, знаю в лицо его. Поэтому, всех опознал, всех знал в лицо».
РЕПОРТАЖ: Євгена спочатку б`ють біля клубу, а потім непритомним відтягують у провулок.
СИНХРОН: Євген, потерпілий: «Задрали свитер, цепочки уже не было, документы рядом валялись, денег тоже не было, и положили крест от цепки на пузо. Что они хотели этим показать…»
РЕПОРТАЖ: Запис камери відеоспостереження зникає з клубу, а справу дають розслідувати тим-таки міліціянтам. Рідні перевозять Євгена додому після того як у лікарні до нього підійшов незнайомець.
СИНХРОН: Євген, потерпілий: «Будешь дело это двигать – дальше пристрелим прямо в палате. Ну, и потом, уходя, возле двери уже повторил это вслух, что пристрелим прям тут, тебе…»
СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО: «Вот из-за людей я провел 4 и 8 незаконно в тюрьме».
РЕПОРТАЖ: Він хоче засадити міліціянтів, але йому моторошно говорити на тлі Сєвєродонецького УБОЗу.
СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО: «Я боюсь сейчас, как бы, за свою жизнь переживаю, потому что не раз мне уже угрожали».
РЕПОРТАЖ: Відмовився доносити на знайомих – і опинився у буцегарні. Сєвєродонецький УБОЗ звинуватив Юрія у грабунках, а суд розбирався у справі 5 років. Висновок: відсутній склад злочину. Уже рік на волі, Юрій постійно озирається. Упевнений: за ним стежать
СИНХРОН: Юрій, житель Сєверодонецька: «Не дело в компенсации. Я хочу, да, чтобы меня оставили они все в покое».
РЕПОРТАЖ: Розплата за довгий язик – наступного ж ранку після інтерв`ю. Юрія затримує сєвєродонецький УБОЗ. За інформацією «ТСН», зараз цей хлопець сидить під замком. Тепер йому закидають побиття жінка.
СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО: «Танечка, а наши будут снимать?»
СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО: «Да, я возьму камеру».
РЕПОРТАЖ: Візит «ТСНу» напружує головного «убозівця» Луганщини.
СИНХРОН: Геннадій ІВАНЕНКО, керівник УБОЗ Луганської області: «Сейчас, понимаете, негатив кинете – я ж знаю, как некоторые адвокаты… я с ними лет по 10 уже борюсь».
РЕПОРТАЖ: Геннадій Іваненко знає про скарги на управління, утім, не йме їм віри. Останні публікації у ЗМІ, що кидають тінь на честь мундира, – переконує, – це замовлення криміналітету.
СИНХРОН: Геннадій ІВАНЕНКО, керівник УБОЗ Луганської області: «Лідери цього угруповання виділили кошти з так званого общака, для того щоб в засобах масової інформації любим чином дискредитувати співробітників міліції. Может, вокруг вас кто-то где-то обходит, под это…»
СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО (журналіст – «УС»): «А ми не знаємо цього».
СИНХРОН: Геннадій ІВАНЕНКО, керівник УБОЗ Луганської області: «А вы даже и не знаете, может быть. Кто-то из ваших знайомих».
РЕПОРТАЖ: Хто саме підставляє луганський УБОЗ? Міліціянти обіцяють оприлюднити імена замовників. А поки що в усіх бідах звинувачують кримінальна угруповання з дивною назвою «Красняне». Головне – записують «ТСН» то злочинної змови.
Юрій Луценко незадовільно оцінив роботу журналістів «ТСН»
СТУДІЯ: Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко цього тижня побував на Луганщині. Там під час прес-конференції дав оцінку роботи місцевої міліції: тверда четвірка за 5-бальною шкалою. А от незадовільно від пана міністра отримали журналісти «ТСН».
СИНХРОН: Юрій ЛУЦЕНКО, міністр внутрішніх справ України: «Я не знаю, у нас «1+1» присутствует сегодня канал? Ну, может, даже и хорошо. Приходят вчера авторы этой программы в охране четырех работников СБУ в наш УБОЗ по делу о злоупотреблениях в милиции в 2007 году, меня тогда не было в милиции. Начальник УБОЗа ему четко в глаза говорит, что это дело заказное, я знаю, кто и сколько тебе за это заплатил. Через час законно прослушиваемые нами подозреваемые в убийстве об этом уже разговаривают между собой. И дальше идет вал разговоров криминалитета: давай подбросим «плюсам» за любые деньги, хай менты занимаются своими проблемами, меньше будут заниматься нами».
 
Гості програми – Юрій Луценко, міністр внутрішніх справ України, Жан Новосельцев, кореспондент ТСН, та Євген Лауер, головний редактор сайту «Трибуна»
 
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Як ви розумієте, те, що прозвучало, дуже серйозна справа. Докази і пояснення ми просто зараз попросимо надати особисто керівника МВС. Юрій Луценко – гість «ТСН. Тижня». Поруч із ним ви бачите Жана Новосельцева – автора серіалу «Жесть мундира. Жане, пане міністре, я вас вітаю у цій студії.
СТУДІЯ: Юрій ЛУЦЕНКО, міністр внутрішніх справ України: «Добрий вечір».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Юрій Віталійович, я правильно розумію те, що ми щойно почули? Ви звинувачуєте «ТСН» у зв`язках із криміналітетом і виконанні його замовлень?
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Ні, ви неправильно розумієте. Я звинувачую криміналітет у спробах маніпулювання вашим журналістом, аби прикрити свої гріхи. З вашого дозволу, на весь серіал я хотів би взяти буквально три хвилини для двох пунктів моєї оцінки ситуації. Перше, я був перший міністром, який публічно і чесно визнав зловживання, в тому числі й катування в міліції. Саме при мені почали порушуватися кримінальні справи і по катуванню, і по перевищенню своїх службових обов`язків, тощо. Щоби не бути голослівним, скажу, що лише за цей неповний рік працівники внутрішньої безпеки звільнили з міліції за невеликі порушення 450 осіб, і ще 501 особа перебуває в ізоляторах, і прокуратура за ними матеріалами порушила проти них кримінальні справи. Отже, звинувачувати в тому, що в міліції є повна безвідповідальність, є неправильним. З моєї точки зору, саме на це і націлюють покази ваших матеріалів, адже…
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Хто націлює?
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Я, дозвольте, завершу. Очевидно, той, хто їх готує. Справа в тому, що перший матеріал про дійсно надзвичайну ситуацію, коли в ході затримання підозрюваного у важкому злочині він був фактично убитий працівниками міліції. Відомо, що саме внутрішня безпека приїхала туди, всіх затримала, відсторонила від займаної посади, передала прокуратурі, всі вони знаходяться в камерах. Про це в матеріалі ні слова».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН (говорить одночасно гостем – «УС»). А давайте одразу ми будемо говорити по всіх моментах, які ви захочете обговорити. Але, вибачте, ви звинувачуєте нас у непрофесійності, і ми маємо відповісти одразу.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «З вашого дозволу… Ви два тижні показуєте матеріали без нашої точки зору. І, з вашого дозволу, за три хвилини я вам дам свою точку зору і готовий до дискусії. Адже два тижні ви мене до дискусії не до пускали. Прошу потерпіти дві хвилини».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Ми допускали, запрошували ще минулого тижня, не потрібно перекручувати.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Останній виклад – Запоріжжя. Ще при Радянському Союзі заступник міністра внутрішніх справ СРСР дійсно керував операцією, при якій затримали не ту людину, і вона зараз виправдана, в справі так званого пологівського маніяка. Саме при мені тепер людина, яка займає посаду начальника обласного управління керувала операцією й затримала людину, на совісті якого 40 убивств, із них 27 – зі зґвалтуваннями. Тим не менше, це подається як безнаказаність міліції. Хоча ті, хто незаконно намагалися засудити людину, всі знаходяться і прокуратура нарощує їхню кількість».
СТУДІЯ: Жан НОВОСЕЛЬЦЕВ, кореспондент ТСН: «Кого затримала Генпрокуратура?»
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Генпрокуратура затримала слідчих МВС, і, очевидно, будуть дальше затримання тих, хто в прокуратурі, в судах виносили неправові…»
СТУДІЯ: ЖАН НОВОСЕЛЬЦЕВ: «Тобто є не всі. Юрій Віталійович, ми просто показали зламані долі».
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Жане, я показую одну річ. Я визнаю, що в міліції, як, на жаль, по всій країні, є маса беззаконних дій. Але я категорично проти, коли журналісти показують ці матеріали, не даючи можливість прокоментувати…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Чому? Ми ж робимо одну справу, зрозумійте. Ви боретесь із перевертнями у погонах. Ми показуємо суспільству, наскільки це важливо.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Але жодного разу в цих сюжетах, які ви берете у нашої прес-служби, ви не показуєте, що міліція зробила проти цих перевертнів. Ви показуєте матеріал, нами виявлений, але не вказуєте на те, що міліціях їх затримала…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Ну, дуже часто ви виявляєте ці проблеми і після журналістських розслідувань, погодьтеся.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Я зараз дойду, але це другий пункт. Якби ви не перебивали, воно було б швидше. І коли наші дають матеріали суспільству про те, що ми покарали своїх, винних у незаконних або неправильних діях, і про це не показується, це називається маніпуляція».
СТУДІЯ: ЖАН НОВОСЕЛЬЦЕВ: «Та показується, показується».
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Як, наприклад, ірпінська подія. Ірпінські «беркутівці» дійсно неправильно діяли під час затримання людини у одному із відпочивальних салонів. За це був знятий начальник ірпінської міліції, декілька чинів самого «Беркута» – за неправильно проведену операцію й відсутність контролю за її діями. Тим не менше, про це нічого не показується…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. А Беркут підпорядковується начальнику ірпінської міліції чи обласної міліції?
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «В цьому випадку ірпінської міліції, бо він був… вірніше, обласної міліції, бо він був викликаний з обласного центру до Ірпеня…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Так хто покараний все ж таки?
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Але покараний заступник обласної міліції по громадській безпеці, який мав контролювати цю річ, і начальник міської ірпінської, який, сидячи в автомобілі біля об`єкту, не проінструктував і дав неправильну вводну бійцям «Беркута».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН (говорить одночасно гостем – «УС»). Добре, пане міністре, давайте дамо слово все ж таки автору цих проектів.
СТУДІЯ: ЖАН НОВОСЕЛЬЦЕВ: «Я місяць тому робив про цей сюжет. Ви мені це коментували. Зараз ми просто показали розвиток».
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Але через місяць ви показали це без наших коментарів, для того щоб створити уяву, що в міліції безконтрольне порушення закону. Це не відповідає дійсності. Тепер пункт два, з вашого дозволу. Дійсно я вдячний журналістам всіх телеканалів, в тому числі і «1+1», коли показуються речі, що можуть призвести до виявлення перевертнів в мундирах. Я, наприклад, по луганській справі не є цілком спокійним. У мене враження, що там не просто билися між собою дві банди, і один з постраждалих, і ви щойно показали на ліжку, але й, можливо, там був причетний працівник УБОЗу. Але мене турбує… І ми за це вдячні, тут немає жодного питання, ми по кожному вашому сюжету проводимо перевірки. В двох третинах з них є або нами покарані відповідальні люди або злочинці, або прокуратура відмовила наявності кримінального злочину. Деякі справи в судах, і я б дуже не рекомендував чіпати ці справи, бо це може кваліфікуватися як тиск на суд».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН (перебиває гостя – «УС»). Пане Юрію, але ви погодьтеся, що не всі справи доходять до суду, і про це є, зокрема, у сюжетах Жана Новосельцева.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Ми готові працювати по кожному сигналу, але просили би давати дві точки зору.
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН (перебиває гостя – «УС»). Ми не перекручуємо, як ви наполягаєте. Ми перевіряємо, до чого ідуть ваші внутрішні розслідування. Інколи вони зводяться до нуля. Жане, в тебе є, здається такий доказ.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Я можу сказати одну річ. Коли ви показуєте маму будь-якого злочинця, вона, як правило, ніколи не повірить, що її син винен».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. В жодному сюжеті ми не розставляли акцентів.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Можна ви не будете мене перебивати на кожному слові? Ви все-таки запросили міністра».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Я коментую, вибачте.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Так ось, коли ви показуєте маму людини, яка зараз суд виясняє, чи наркоман він чи ні, не варто показувати цього сюжету, тим більше, без коментаря іншої сторони. Це називається необ`єктивним і маніпулюванням інформації. А по-нашому, по-юридичному, це називається тиск на слідство, на суд, що являється кримінальним злочином. Там, де справа в суді, будь ласка, як мінімум спитайте в суда дозволу на таке висвітлення».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Пане міністре, ми не говорили, є він наркоманом чи не він наркоманом. Ми не тиснули на слідством.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Ви тільки показали маму, яка сказала, що його били й катували».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Ми говорили про те, що навіть людину, яка, на жаль, є злочинцем, не можна катувати. Ми говорили про те, що у системі правоохоронній сьогодні…
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Запитання. При цьому ви задали запитання міліції, що вони думають про такий коментар? Прокуратурі. В цьому матеріалі».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Неодноразово. Жане.
СТУДІЯ: ЖАН НОВОСЕЛЬЦЕВ: «В цьому матеріалі прокуратура сказала, що міліціянти повернули телефон, повернули гроші. І це тільки доводить, що вони скоїли злочин.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «В цьому випадку».
СТУДІЯ: ЖАН НОВОСЕЛЬЦЕВ: «В цьому випадку».
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «І це було показано».
СТУДІЯ: ЖАН НОВОСЕЛЬЦЕВ: «Було показано, звичайно».
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «А коментар міліції був з цього приводу?»
СТУДІЯ: ЖАН НОВОСЕЛЬЦЕВ: «Ну, якщо є прокуратура. Міліціянти вже своє зробили».
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Тому не треба показувати, що міліція насправді відсторонила їх від посади і вирішується питання про їх звільнення. Бо у вас важливо показати, що в міліції – безнаказанність».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Пане міністре, все ж таки я б хотів закцентувати. Тобто ви зараз, ну, то був натяк все ж таки на те, що ми закорумпувалися у «ТСН». Ви все ж таки знімаєте звинувачення з нашох команди.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Ні, я вам передаю…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Що ви передаєте.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «… телефонні розмови двох людей, які…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Кого з ким? Я так розумію, Жана Новосельцева.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Якщо ви не будете перебивати, я вам скажу, кого з ким. Двох людей. Не Жана Новосельцева. Ми абсолютно не ставимо за собою цілі слідкувати за журналістом, тим більше, він робить корисну справу. Але це дві особи, один з яких підозрюється у вбивствах і ховався на території України, і тому ми судом отримали дозвіл на прослуховування його телефонів, аби затримати. І він… довга розмова. Ви вивчите, як це робилося. Через того адвоката, який щойно розповідав нам казки з телебачення. Домовляються, скільки тисяч баксів передати на «1+1», щоб зняти начальника УБОП, як тут пишуть, нашего общего врага. В результаті є висновок: «Ну, в общем, общак выделил деньги из Москвы туда не это телевидение, чтобы под них копали». Я просив би врахувати обставини…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Ну, це звучить як звинувачення.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Це не звинувачення – це попередження, що вас можуть використовувати в своїх справах…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН (перебиває гостя – «УС»). Ви можете сказати, що вже використали?
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Я ще кажу. Цей сюжет. за розмовами цих фігурантів, направлений на те, щоб від них відстала міліція, а зайнялась своїми проблемами. І вони хочуть добитися, аби начальника УБОПа відсторонили від роботи, бо він веде слідство. Так ось, через день після цієї розмови один із фігурантів затриманий на території Криму з пістолетом, і зараз йому буде пред`явлене звинувачення у вбивстві. Вони хочуть вашими руками створити проблему УБОПу, аби проблем не було у злочинців. Треба враховувати при підготовці матеріалів цю обставину. Я не звинувачую Жана, бо тут написано, що давайте ще напишемо Луценку. Вони прекрасно знають, що Луценко відсторонить, як правило, після критичного матеріалу начальника УБОПу і так далі. На щастя, в мене є внутрішня безпека, і я знаю, що це замовлення. Про це вам казав начальник УБОЗу. Я не звинувачую вас в тому, що всі ваші матеріали є заангажованими. Багато з них для нас є корисними, і ми однозначно їх опрацьовуємо і будемо діяти згідно законодавства аж до порушення кримінальних справ. Але якщо і далі безконтрольно, без другої точки зору з міліції будете подавати ці матеріали, ви просто зруйнуєте слідство, яке залишить на волі особливо важких злочинців».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Пане Юрій, розумієте, от практика… Жане, одна ремарка. Ми вже чули просто звинувачення в нашій корумпованості від Міністерства охорони здоров`я, але вони були більш м`якими, коли ми робили серіал про «білу халатність».
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «В мене є факти, і тому я говорю те, що знаю».
СТУДІЯ: ЖАН НОВОСЕЛЬЦЕВ: «Я вибачаюсь. Ви кажете, що ви не ставили за мету стежити за мною, прослуховувати телефон. Але ж коли, до речі, в Луганську ми побачили… я і мій оператор побачили кілька автівок, які постійно нас переслідували. Ну, я не можу стверджувати, що це були міліціянти, але до вас звертаюся відкрито…
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «А я можу стверджувати, що це були не міліціянти. До мене не звертайтесь – звертайтесь до СБУ, воно взяло вас під охорону».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Ми просимо вашої допомоги, аби ви з`ясували…
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Або переходьте під нашу охорону, і я вам гарантую і безпеку, і перевірку всіх даних, або нехай СБУ робить свою справу. Стикати дві…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Невже це так принципово, хто буде займатися?
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Це принципово. Стикати дві силові структури навколо одної особи є дуже небезпечно».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Це силові структури-вороги, я так розумію.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Я цілком довіряю СБУ. Якщо вони встановлять, що міліціянти, не дай Бог, слідкують за журналістом, всі вони будуть звільнені і відповідати по статті Кримінального кодексу».
СТУДІЯ: ЖАН НОВОСЕЛЬЦЕВ: «Ви можете перевірити номери авто, просто перевірити?»
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Да, звичайно, можу перевірити».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Будь ласка, це офіційний запит від керівника нашого інформаційного департаменту.
СТУДІЯ: ЖАН НОВОСЕЛЬЦЕВ: «Це по-перше. По-друге, ви кажете, що…»
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Якщо можна, у мене до вас також зворотнє прохання».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Будь ласка.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Як ви розумієте, боротьба з корупцією є двостороннім рухом. Насправді корупція є в міліції, і 500 кримінальних справ, порушених за нашою ініціативою, є тому підтвердженням. Також корупція є і у всьому суспільстві».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. А яка статистика доведених до кінця ось цих справ?
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Я не можу сказати. Слідство веде прокуратура. Запросіть сюди генерального прокурора. Ви знаєте, що це відкрита і публічна людина, вона вам все розкаже. Я до вас звертаюся з іншим. Під час операції в Житомирі по знешкодженню конвертаційного центру, який отримує кошти за неіснуючі послуги і потім переводить їх в готівку, ми знайшли липневі платіжки каналу «1+1» на загальну суму 100 тисяч гривень, які потім були через «Приватбанк» переведені в готівку…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Чого стосуються ці платіжки?
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Нібито фірма надавала послуги за обладнання. Ця фірма, у нас покази жінки, що вона за 200 доларів зробила «липову», у якої не було… була тільки печатка, ніякого обладнання, ніякого майна, ніякої оренди. Тому просив би керівництво публічної компанії доповісти і суспільству… Прошу не перебивати».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН (перебиває гостя – «УС»). Знаєте, от зараз ви не сказали і нічого, і сказали дуже багато. І це скидається дуже на якийсь просто піар-хід, маніпулювання».
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Я сказав все. Написано: платіж. «1+1» платить в конвертаційний центр, переводить гроші в готівку. В мене питання: хто з керівництва каналу стоїть за цією корупційною схемою?»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Жане, ну, я можу лише попросити тебе зробити одну із сторінок свого розслідування. Глядачам хочу сказати, що сьогодні за тим, що відбувається у студії, у нашій VIP-студії на Хрещатику спостерігає правозахисник, керівник Інтернет-сайту «Україна кримінальна» Євген Лауер. Пане Євгене, я вас вітаю. Дякую, що ви погодилися стати нашим гостем та експертом. Ви особисто дивилися серіал «Жесть мундира»?
СТУДІЯ: «Я смотрел сериал «Жесть мундира», конечно. Прежде всего я хочу сказать…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН (перебиває гостя – «УС»). Що ви можете сказати про його виконання, вибачте, тенденційність чи замовленість сюжетів побачили?
СТУДІЯ: ЄВГЕН ЛАУЕР: «Нет, я прежде всего хочу сказать, что я являюсь руководителем проекта «трибуна.ком.юэй», я никогда не был правозащитником и никогда не был в составе «Украины криминальной».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Вибачте.
СТУДІЯ: ЄВГЕН ЛАУЕР: «Это, так сказать, вводная. Что касается того, что я услышал сейчас от Юрия Витальевича и от Жана. Я не берусь сейчас утверждать, что люди, которые освещал Жан Новосельцев, являются святыми или не святыми. А что касается Юрия Витальевича, я занимался его деятельностью, так же как и мои коллеги. Ну, прежде всего, смешно слышать от Юрия Витальевича такие вещи как «по-нашему, по-юридическому», потому что юридическая безграмотность Юрия Витальевича – это, в общем-то, притча во языцех всего Министерства внутренних дел».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Пане Євгене, я попросив би вас більше до сюжету, а не особисто до персони Юрія Віталійовича.
СТУДІЯ: ЄВГЕН ЛАУЕР: «Относительно сюжета. Что касается вот этих всех обвинений и распечаток разговоров. Ну, вообще, я не знаю, насколько этично выкладывать разговоры, ну, наверно, это уже вопросы к милицейской якобы этике Юрия Витальевича Луценка, министра, который не является профессионалом в данном случае».
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «То есть вы считаете, что этично принимать заявления людей, которые подозреваются в убийстве, но неэтично говорить о том, что они между собой договариваются о манипуляции каналом, для того чтобы избежать наказания».
СТУДІЯ: ЄВГЕН ЛАУЕР: «Юрий Витальевич, насколько я помню, вы собирались защищать диссертацию по УРД. Так вот, данные УРД являются священными и совершенно секретными».
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Никак нет. Если вы юрист, то вы должны прекрасно понимать, что есть механизм легализации законным образом полученных разговоров, и именно его мы прошли перед обнародованием на канале».
СТУДІЯ: ЄВГЕН ЛАУЕР: «Механизм легализации вы прошли, точно так же как, наверное, вы взяли разрешение на прослушивание и публикацию разговоров судей с ответственными чиновниками Секретариата президента».
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Не было такого факта. Пожалуйста, не врите на общенациональном канале».
СТУДІЯ: ЄВГЕН ЛАУЕР: «Я не вру, Юрий Витальевич. Вы сами рассказывали о том, что у вас есть данные, кто из судей кому звонил во время событий…
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Но не содержание разговоров. Это разные вещи, господин… юрист».
СТУДІЯ: ЄВГЕН ЛАУЕР: «Не содержание. Но согласно постановлению Верховного Суда, даже номера абонентов не являются открытыми. Но это так. А что касается того, что прозвучало, я бы, наверное, сказал, что для того чтобы не звучали подобного рода обвинения, что бьют, избивают, а вы вообще не бейте, постарайтесь не бить. Потому что, исходя из публикаций в прессе, очень много должностей в нашей стране милицейских покупается. И, естественно, люди, которые занесли деньги или цифру, как говорят среди ваших, они плевать хотели на все слова, на все увещевания и так далее. Они заплатили – они имеют право требовать свое. Что касается пыток и избиений в милиции, это притча во языцех, вы меня извините. И об этом знают все, об этом не нужно, как говорится, утверждать, каждый раз брать пояснения у милиции. Это скажет людей человек. Об этом свидетельствуют опросы в прессе, форумы, Интернет, который вы частенько посещаете, статьи, на которые вы не реагируете. И, конечно же, люди, которым поставлена статистика, в силу своих культурных, нравственных, моральных качеств, они применяют для закрытия этой статистики любые методы. У кого-то не хватает схоластических способностей – он бьет лицо. У кого-то хватает – он добивается этого моральным давлением».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Пане Євгене, в мене є цитата просто в доповнення вашої теми. Я дякую вами, що прокоментували. Ми відкрили лінію…
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Думаю, що це не коментар. Це безфактові звинувачення в тому, що людина читала на сайті».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Пане Юрію, я вам можу навести думку пересічної людини, яка написала нам на сайт (ми приймали запитання від глядачів). «Поки у міліції буде план по розкриттю злочинів, поки за його невиконання співробітників будуть лишати премій, доти в Україні будуть і вибиті зізнання, і сфабриковані справи, і покалічені долі. Ви можете це заперечити?
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Абсолютно правильно. Тільки я вам скажу, що…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН (перебиває гостя – «УС»). Так а чому у вас є той план.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Дослухайте. Абсолютно правильна теза. Але з першого дня призначення мене на посаду жоден працівник не був звільнений, позбавлений премії або навпаки – нагороджений – за процент розкриття. Єдина цифра, яку я контролюю абсолютно чітко, – це прийом заяв громадян повний. Ніхто не має права відмовити у прийомі громадян і порушенні кримінальної справи. Це єдина річ, за яку страждають всі. Якщо бабця принесла заяву, а дільничний не хоче нею займатися і списує її до справи без розгляду, от за 5 таких випадків знімається начальник райвідділу, за 10 – заступник начальника обласного управління. Всі інші проценти є виключно індикативними, але нікого за це не знімають, не відзначають, не позбавляють премії. Я давним-давно знаю цю тезу, і цей мій головний принцип. Тому, звинувачувати мене в тому, що я підтримую, не варто».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Ну, дай Бог, щоб він колись і спрацював. Будемо працювати надалі, я сподіваюсь, що більш плідно, і що ми будемо отримувати від вас менше нарікань і звинувачень. Ми дійсно хочемо робити з вами спільну справу, пане Юрію.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Я буду тільки дякувати за цю спільну справу при одній умові: якщо в кожному матеріалі, який дійсно має місце в житті країни, буде врахована не тільки точка зору тих, хто до вас звертається, але й точка зору міліції».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Пане Юрію, ось це питання, які вам задали телеглядачі. Вони, звісно, не могли сьогодні прозвучати. Я дуже прошу вас їх розглянути. Там є вже кілька резонансних тем для наших журналістських розслідувань.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Безумовно. Хоча, я вам скажу, що за день у мене заяв разів в 4 товще, тому не думайте, що ми гуляємо і не реагуємо на заяви. І ще раз кажу, цифра в 4 тисячі притягнутих до відповідальності, 450 звільнених з міліції, 500 порушених кримінальних справ про зловживання, – це наш результат роботи».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН (перебиває гостя – «УС»). Юрій Віталійович, я наостанок просто можу сказати: наступного разу прийдіть до нас, будь ласка, все ж таки з даними, скільки процентів цих справ розкривається і доводиться до суду. Я дякую вам за цю розмову. Дякую, Жане, тобі, дякую пану міністру. І наостанок… ми вам просто хочемо довести, що ми не покликані розказати весь негатив про вашу роботу, і цей матеріал наступний вам це доведе.
Затримано мільйонера-шахрая Роберта Флетчера
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Цього тижня була дуже успішна справа у київських міліціятів. Було затримано одного з шахраїв сторіччя, його можна так назвати. Один американський мільярдер приїхав в Україну продавати американську мрію. Завдяки цьому став іще багатшим, але витяг з ваших гаманців близько 10 мільйонів доларів. Історію Роберта Флетчера досліджував Григорій Жигалов.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Олексій, перепрошую, 400 мільйонів доларів».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. 400 мільйонів. Дякую, пане міністре.
 
Cюжет про Флетчера
РЕПОРТАЖ: Автор: Григорій ЖИГАЛОВ. Білий лімузин, кейс із грошима і озброєні охоронці. У ніч проти понеділка на околиці Києва події розгорталися, як у голлівудському блокбастері. Бійці спецназу, СБУ і УБОЗу зійшлися в рукопашній з оточенням американського мультимільйонера.
СИНХРОН: Віталій ЯРЕМА, керівник головного управління МВС України в м. Київ: «Флетчер ІІІ Роберт Томас. В діях якого вбачається шахрайство».
РЕПОРТАЖ: Для своїх він просто Роберт – успішний бізнесмен, який привіз українцям американську мрію. Він брав на своїх курси тих, хто міг платити. Уроки мільйонера коштували дорого: за рік – 3 тисячі доларів. На лекціях, за словами учнів Флетчера, він закликав їх вкладати гроші в успішні проекти – десятки, а часом сотні тисяч доларів.
СИНХРОН: Віталій, активіст кампанії «Антифлетчер»: «Те, що він обіцяв, що ми… я збираю кошти під те, що в Буковелі ми побудуємо курорт, і туди всі будуть їздити. Так він називався проект «Ковбаса».
РЕПОРТАЖ: У Буковелі нам так і не вдалося виявити жодних слідів Флетчера, ковбасний завод знайти теж нелегко. А лімузин замовити неможливо й поготів. У кол-центрі ввічливо відповідають: ані адрес, ані прямих телефонів.
СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО: «Я дал 17 тысяч. Кто-то дал, там, 20, кто-то 18, кто-то 30. И общая сумма получилась 100 тысяч долларов».
РЕПОРТАЖ: За вкладені гроші учнів катали на лімузинах, влаштовували грандіозні корпоративи. Флетчер давав відчути гроші на смак і обіцяв: от-от усі стануть мільйонерами.
СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО (Роберт Флетчер – «УС»): «Гроші ніколи не просять відпочинку, гроші ніколи не скаржаться, гроші ніколи не обманюють».
СИНХРОН: Людмила, вкладниця «GST»: «Его телохранитель находился с чемоданом денег, он вытаскивал эти деньги, давал людям их пробовать».
РЕПОРТАЖ: Міліція підрахувала: Флетчер зібрав більше 10 мільйонів у американській валюті.
СИНХРОН: Інга ГОРБЕНКО, психолог-консультант: «Те, що пропонувалося саме в Global System Training, – це легка нажива. Принось, приходь, принось, приводь. Приводь тих, за рахунок яких ти зараз піднімешся сам».
РЕПОРТАЖ: Чому дорослі й розумні люди добровільно розлучалися з грошима? Секрет – у технологіях маніпуляції, – кажуть психологи. Ось приклад: свої семінари Флетчер влаштовував уночі.
СИНХРОН: Інга ГОРБЕНКО, психолог-консультант: «Після другої години ночі хіба мозок може працювати нормально? А саме після другої години ночі й починалося уквітчування того, що роблять. Люди просто це робили ввечері, вночі, а на ранок приносили гроші».
РЕПОРТАЖ: Проекти Флетчера, на вигляд, – лише покриття. Потік коштів міг формуватися за принципом фінансової піраміди: новачки приносили гроші, а ті, хто опинявся на сходинці вище, отримував прибутки. Принаймні підтвердження прибутковості інших бізнесів ми не знайшли. Із кол-центром компанії ми вели перемови весь тиждень – без жодного успіху.
СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО: «Хорошо, я сейчас свяжусь… и он с вами свяжется, хорошо?»
СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО: «На жаль, його зараз немає. Йому що передати?»
СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО: «В течение сегодняшнего дня с вами свяжется».
СИНХРОН: НЕ ТИТРОВАНО: «Абонент не відповідає».
РЕПОРТАЖ: СТЕНДАП: Ми таки натрапили на світ мільйонів Роберта Флетчера, у Сполучених Штатах. Там на урядових порталах можна знайти інформацію про будь-якого бізнесмена. Це портал штату Невада. Пошук за іменем Роберт Флетчер видає з десяток фірм, де відомий в Україні бізнесмен є або директором, або президентом. Тільки, от біда, жодна з них не працює.
РЕПОРТАЖ: А ось інший веб-сайт – комісії з цінних паперів США. У серпні за її позовом суд виніс рішення: Флетчер шахрайським шляхом заволодів мільйонами доларів довірливих американців, тепер має сплатити штраф – 5 мільйонів. Чи вдасться довести шахрайство українській Феміді? Флетчеру вітчизняні КПЗ знайомі. Торік його затримали на кордоні із підробним паспортом. Відбувся невеличким скандалом і штрафом у 850 гривень. ймовірно, що злочин не вдасться довести і тепер. Ось договори, які підписували учасники проекту. Зверніть увагу: у двох однакових угодах різні адреси і різні паспортні дані Роберта Флетчера. На додаток і розпливчасті формулювання юридичних угод.
СИНХРОН: Роман ХРУСТЕНКО, адвокат: «Юридично цей документ означає те, що пан Флетчер повернув кошти, і попередній позикодавець за власною волею їх реінвестував в інший проект. Тобто, власне, відносини за договором позики вже скінчились».
РЕПОРТАЖ: Здавалося б, каламутні 90-ті навчили, де буває безкоштовний сир: спочатку «МММ», згодом «Олбі», «Хопер» і «Тибет». Недарма піраміду вважають найстійкішою геометричною фігурою. Варто лише відсікти голову однієї з них, як на її місці з`являється кілька нових.
 
Розшифрування надане компанією «Україна сьогодні»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24028
Теги:
Коментарі
28
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Jon 65
5584 дн. тому
Звернення! Шановний Юрій Віталійович! Надішліть комісію в ГУМВС в Закарпатській області для перевірки квартирної черги, так як в черзі багато людей, які мають по декілька будинків і квартир, і на підроблені документи дістають неодноразово квартири.
Jon
5584 дн. тому
Скажте Люди как может попасть написаное прямо на глаза Луценку а?
maria
5584 дн. тому
yhjogfjjllphggknn kko0ojg kj
5622 дн. тому
Можна собі лише уявити, в який шоковий стан Юрій Луценко ввів своїм листом Голову Верховного Суду України Василя Онопенка. Річ у тім, що пан міністр навіть гадки не мав, що контроль за телефонними розмовами громадян, у тому числі в частині номерів вхідних-вихідних дзвінків, прізвищ абонентів, часу й тривалості розмов, може здійснюватися виключно за постановою суду й лише в межах оперативно-розшукової справи, заведеної з метою розкриття або запобігання тяжкому чи особливо тяжкому злочину. Не далі як 28 березня 2008 року Пленуму Верховного Суду України під головуванням Онопенка прийняв постанову №2, якою підкреслено, що «під контролем за телефонними розмовами слід розуміти не тільки їх прослуховування і фіксування, але й одержання інформації про телефонні розмови, які відбулися, щодо абонентів розмов, часу і тривалості розмов». Але Луценко нічого про це не відав – він, надивившись телепередач Жана Новосельцева, щиросердно вважав, що санкція суду потрібна лише для фіксації змісту розмов, я контролювати вхідні-вихідні дзвінки можна без зайвих формальностей.Ой, дебіл…
5622 дн. тому
Саме Юрій Віталійович Луценко, що репрезентує себе „Термінатором”, „польовим командиром Майдану” і навіть – уявити лячно – „борцем з корупцією”, будучи міністром внутрішніх справ повернув Бєлозуба до міліцейських лав. Вирвав, так би мовити, з бандитських тенет, призначивши охоронця Ахметова начальником Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України … То ж якби б за Бєлозубом якісь гріхи водилися, хіба ж Юрій Віталійович допустив би його на таку посаду? Навіть за мільйон „зелених” би не призначив. За три – не знаю. А за мільйон – точно ні. Тим більше, що пан Луценко любить розповідати, як за часів його царювання в МВС посади начебто не продавалися. Тому несподіваний кульбіт Бєлозуба ми пояснюємо, звісно ж, не бажанням Луценка гідно відремонтувати та обставити свою нову квартиру на Печерську. Радше за все, Юрій Віталійович зацінив винахідливість Бєлозуба, коли той, будучи начальником УБОЗ УМВС України в Донецькій області, організував прослуховування телефонів лідерів тодішньої опозиції – насамперед Юлії Тимошенко. Міліцейська кмітливість полягала в тому, що Бєлозуб на пару з ще одним донецьким персонажем – тодішнім заступником начальника обласного УБОЗ Миколою Куп'янським - завів у 2004 році на Тимошенко оперативно-розшукову справу. У Донецьку. На народного депутата. Формально справа перебувала в провадженні оперуповноваженого Сергія Ш., але всі завдання підписував особисто Куп'янський. У тому числі – подання до суду на одержання санкції на зняття інформації з Юліного телефону. Після того, як Юра-Пістолет став першим р-р-революційним міністром внутрішніх справ, бідолашного опера чимало потягали по страшних кабінетах. Що ж стосується Куп'янського, то його Юрій Віталійович нагородив посадою начальника Управління МВС України в Миколаївської області. При цьому навіть не поцікавившися, чи не знімав часом Куп'янський копій з роздруківок Юліних переговорів для Ахметова. А у вересні 2006 року Луценко нарешті поєднав розпорошений „революцією” дует і призначив Куп'янського другою людиною в ГУБОЗ МВС України - заступником до Бєлозуба.
5622 дн. тому
про годинник спитала присутня на «круглому столі» народний депутат України Олена Бондаренко, яку цікавило, коли ж Луценко (який запевняє, що начебто цей хронометр був подарований йому міністром внутрішніх справ Росії) включить вартість подарунка в декларацію про доходи й заплатить встановлений законом податок. А також – коли він заплатить податки з інших своїх подарунків, про наявність яких стверджує його прес-служба, наприклад – з годинників, подарованих Луценкові міністрами внутрішніх справ Вірменії та Грузії. Юрій Віталійович негайно підвів очі долу й став запевняти присутніх, що міністр внутрішніх справ Грузії ніякого годинника йому не дарував – лише пістолю. Вочевидь, Луценко не усвідомлює, що не горять не тільки рукописи, але й повідомлення інформаційних агентств. У зв’язку з чим пропонуємо дебілу внутрішніх справ ознайомитися з наступним повідомленням УНІАН від 17 серпня 2007 року (http://unian.net/ukr/news/news-208114.html): Коштовний годинник фірми «Breget» лідеру блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрію ЛУЦЕНКУ подарував міністр внутрішніх справ Росії Рашид НУРГАЛІЄВ. Про це УНІАН повідомила прес-секретар лідера НУ-НС Інна КИСІЛЬ, коментуючи повідомлення в деяких засобах масової інформації про те, що Ю.ЛУЦЕНКО носить годинник Breget за 12 тис. євро. ЗМІ зазначали, що таких годинників у світі всього 300 штук, і вони були випущені до святкування 300-річчя Санкт-Петербурга. «Цей годинник Юрію Віталійовичу подарував його колега, міністр внутрішніх справ Російської Федерації Рашид НУРГАЛІЄВ під час святкування Дня російської міліції», - заявила І.КИСІЛЬ. Вона також повідомила, що у Ю.ЛУЦЕНКА є й інші годинники, подаровані від колишніх колег – міністрів внутрішніх справ Грузії та Вірменії. «Після повернення з регіонального туру Юрій Віталійович готовий продемонструвати ці подарунки журналістам», - пообіцяла І.КИСІЛЬ. Зрозуміло, що Бондаренко після такої змістовної відповіді безпам’ятного міністра просто підвелася та пішла геть з того «круглого столу». І дуже даремно. Бо вона пропустила неперевершений спектакль, влаштований заступником начальника Служби внутрішньої безпеки МВС України Юрієм Мартиненком.
5622 дн. тому
На тему товарно-грошових відносин між зацікавленими особами й авторами телепередач Юрію Віталійовичу також не варто було б поширюватися. Бо за логікою міністра виходить, що осуду підлягають лише ті телепередачі, які проплачені його недоброзичливцями. А ті телевізійні програми, що тривалий час фінансувалися самим Луценком з грошей, виручених ним від продажу міліцейських посад, є взірцем чесної та непідкупної журналістики. Дивна ситуація: коли Новосельцев розповідає про катування людей у відділках міліції, то Луценко здіймає ґвалт і щось белькотить про замовний характер передачі. А коли Ар’єв випускає в ефір сюжет про майже святого полковника міліції Єрохіна, застреленого на замовлення депутата від БЮТ, то Луценко чомусь не бігає по студіях і не запевняє шановну громаду, що це – виняткова брехня. Оскільки насправді колишній «гаманець» виборчого штабу Януковича заступник начальника Донецького УБОЗу Єрохін після помаранчевої революції став довіреною особою новоспеченого міністра Луценка й заробляв для «польового командира Майдану» свіжу копійку шляхом відкриття конвертаційних центрів. За що й був викрадений конкурентами при виході з дачі міністра. Тож чи варто було після цього Юрію Віталійовичу показувати в прямому ефірі платіжне доручення «Плюсів» на переказ 100 тисяч грн. конвертаційному центру в Житомирській області? – Принаймні, доки був живим Єрохін, через руки Юрія Віталійовича проходили платіжки на значно більші суми.
трезвый - oz
5629 дн. тому
Волшебник из страны Оз! Узнать, где и почём на рынке дают пулемет и патроны, можешь только ты лично. В этом деле на данной территории никаким посредникам доверять не следует
oz
5629 дн. тому
И Беркут и милиция охранаяют олигархов и избивают простых граждан, которые пытаются защиищить свои права на жизнь. Рядом с нашим домом идет незаконное строительство, которое под постоянной охраной Беркута и милиции. И если мы выражаем свой протест с помощью лозунгов или собраний, немедленно приезжает милиция и Беркут охранять территорию незаконной стройки от нас. Фактически и милиция и Беркут официально обслуживают строительную мафию в Киеве.
Зацепка для следователя
5630 дн. тому
Есть зацепка 1+1 по Житомиру. Сергей Коркушко, многолетний журналист ТСН родом из Житомира, родители его - юристы и частные предприниматели в Житомире. Тихий такой Коркушко, никогда не высовывается, пережил все перетурбации и восстания на 1+1, всегда в почете у руководства, был в особом почете у Пиховшека и сейчас не жужжит при Катеринчук. Если б не Луценко со своим конвертационным центром в Житомире, Коркушко еще и Сашу Ткаченко пережил бы. Но что-то не сработало...
плюсам
5630 дн. тому
1.Луценко не имеет претензий по сути изложенного в сьюжетах Новосельцева- просто не показали его. 2. О конвертационных якобы 100тыс.гр. вспоминает именно сейчас, а не тогда когда центр(если он был) накрыли- это прямой шантаж.3. Расшифровка якобы переговоров каких-то авторитетов (вполне вероятно, что их небыло и это фикция) о устранение милицейского чина, и увязка с плюсами- это неприкрытая угроза. Итого по последним двум пунктам в суд.
коллега
5630 дн. тому
Вчера те же плюсы показали сьюжет в ТСН, как охрана президента и менты Луценка выворачивали руки фотокоррам.Очень прискорбно!
Касаецца и Луценка, очень даже касаецца!
5630 дн. тому
Соня Кошкина Зваричу-"Кстати, о Звариче. При всем, Роман Михайлович, уважении, негоже вменять журналистам, будто они на кого-то «гавкают», на кого-то – нет. Журналисты – не лайки и не дворняги. А вы, дети Майдана, не превращайтесь в функционеров, против которых боролись. Помните: тайное непременно становится явным. Закрытый съезд неизбежно превратится в открытый. Все вы - «оранжевые» и «бело-голубые» - для нас одинаковые. Не стоит уподобляться худшему, если декларируете лучшее. Как поет Олег Митяев: «Сначала надо стать, а потом уж – быть».
із розмови студентів
5630 дн. тому
якщо в ящику Луценко, Герман або Богословська, то одразу перемикаю канал- брехунці.
в Еличку
5630 дн. тому
Краще лажанутись як Ліхман, ніж підмахувати з промтера як у етері з Тимошенко!То був театр одного актора им.Луценка- добре,що всі бачили цю брехливо-агресивну істоту.
Ирма
5630 дн. тому
Чемериса стервятники Луценка кийками виганяли заради нардепа від ПР Грицака. Луценко тоді про ршення суду патякав.Хай буде справедливий суд "Корупціонера Луценка- за грати!"
ZYRIN
5630 дн. тому
Чесно кажучи хотів відразу написати тект під назвою "Шавкі(на жаль не знайшов коректного перекладу українською)" а потім побачив емблему каналу...
Хичкок
5630 дн. тому
Чего так панически боится Луцик? Почему столько, мягко говоря,ошибок...и все с журналистами?Того, что его таки выгонят?Или может предчуствие того, что его посадят за те бабки, которые он на посту накрал? Может он уже знает, что первым бигбандитом в тюрьме будет он?Паникует, потому на нем и скальп горит.Но горит красиво.Не надо пожарных- хай горить)))
5630 дн. тому
Не журналистов обсуждать надо, а некомпетентность, язык не поворачивается, этого "министра". Все, кроме него, знают , что творится в милиции. Луценко не с этим спорит, а с тем, что не был он пропиарен, что его не показали, что он не отрапортовал о своей победе. Победно он должности продает на безбедную жизнь.
Без комментов
5630 дн. тому
"СТУДІЯ: ЄВГЕН ЛАУЕР: «Нет, я прежде всего хочу сказать, что я являюсь руководителем проекта «трибуна.ком.юэй», я никогда не был правозащитником и никогда не был в составе «Украины криминальной». СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Вибачте." "то компетентный журналист?
кисельные берега
5630 дн. тому
Инночка, Вы бы своего шефа не захваливали, а тренировали получше) Ибо дурь его лезла из всех немерянных его щелей.Плохо, что журналисты не реагировали и дали ему то, что он требовал топая ножкой- 3 минуты бла бла бла.Но с другой стороны- его дурь винда не вооруженным глазом. Лауэр его по паркету размазал, было видно как Юрочка злился.А это значит, что он ВРАЛ!Если его поволокут в суд, то он его в очередной раз проиграет.И никакие Юлькины судьи, как тут уже писали, не помогут. Учите матчасть Инночка!
поклонник плюсов
5630 дн. тому
Был в шоке от ведущего и от журналиста. Не компетентность и не профессионализм полнейший. Перебивать ведущий конечно може и должен, но нужно уметь это делать.. На плюсах не ожидал такого увидеть. А журналист как тузик сидел в угле. На черта вы его вообще позвали? Луценко респект! Четко, красиво и по сути. То что сюжеты односторонние - говорили все (ранее тут в коментах) неужели нужно было допустить что бы вас обвинили в лузерстве сам министр? Слов не хватает. Не на том друзья вы решили пиариться. Есть куча криминальных сюжетов на других каналах и журналисты делают объективно сюжеты, в отличие от вас. Вам нужно наверное практику попроходить где-то. А руководство как и всюду - отмывают деньги через "конверты". И тут Луценко - просто забил гол плюсам.
Отто Скорцені
5630 дн. тому
ЮРІЙ ЛУЦЕНКО:"Написано: платіж. «1+1» платить в конвертаційний центр, переводить гроші в готівку. В мене питання: хто з керівництва каналу стоїть за цією корупційною схемою?»Питання до кого- до глядачив, до журналіста, до Пан Гі Муна?Жодної справи до суду, щодо таких звинувачень, Луценко не довів, хоча в судах сидять Юлькини судді!Навіть справу Колесникова не зміг довести до суду, той пацюк Пенчук зара вже Колесніка захищає, це взагалі капец.Все на прокуратуру скаржиться.Правильно кажуть- Луцік не мент, а мусор.Цього брехуна, що зрадив все- від Майдана, до друзів, треба до суду тягти! Мусор має бути на смітнику!
Ment
5630 дн. тому
Луцик так и остался провокатором))А если кто-то покажет распечатку разговоров двух авторитетов, где один говорит, что надо Луцику занести цифре в 4 миллиона за их недоторканнисть, тогда что? Пусть в суде докажет, что это так.Пиариццо ему хоцця, да еще нашару))
AUR
5630 дн. тому
В принципе я все написала в комментариях под видео на сайте ТСН. Гад этот Лихман. Вы все сами вчера видели, а теперь спасибо "Украине сегодня", имеете возможность читать. Безграмотный и абсолютно невоспитанный мальчик, ваш Лихман, и на фиг его с плюсов вообще! Устроил цыганский табор, блин.., только "ай-нэ-нэ" не было разве, что...(( А у них с Жаном конфликт еще с НТНа тянется. Ну, не любят у нас Лихманы талантливых Жанов и Новосельцевых.
мышка бежала...
5630 дн. тому
Евгений Вильгельмович Лауэр - племянник вдовы Мыколы Бажана и его единственный наследник, военный реаниматолог в Анголе и Намибии, международный авантюрист, представлябщийся двойным или тройным агентом и сдающий друг другу топ-офицеров спецслужб. Впервые прогремел по делу Гонгадзе как его приятель, последним видевший его живым. Затем благодаря как бы случайно сделанному Женей снимку из окна его офиса на Лютеранской пошла канитель с роскошной машиной сына Ющенко, потом...Можно прибавить еще с десяток спецопераций, в которых в основном старые сослуживцы по спецухе разбирались друг с другом через Женю. Короче, тот еще продавец воздуха в особо крупных размерах. Теперь вот ему заказали Луцыка. Доллар дорожает. Кто больше? Женя открыт для предложений
Бабуля
5630 дн. тому
Отвратительное впечатление от того, что происходило в студии. Ведущий выглядел совершенным недоумком, я была другого мнения о Лихмане и его умении вести диалог. Зачем приглашать гостей, если слова никому не давать. А этот якобы непредвзятый г-н Лауер - это просто капец! Вобщем, ТСН вызывает рвотный рефлекс не уже только сюжетами..
Валентина
5630 дн. тому
Дивилася ефір плюсів з Луценко. На місці жана Новосельцева я б прибила Ліхмана, який просто тявкав і слова не давав сказати авторові сюжетів. Виглядало це дуже некрасиво. Новосельцев виглядав як хлопчик, якого запросили в студію для виконання ролі "меблів". А Ліхман просто не міг зупинитися. шановний пане ведучий, від вашого тявкання склалося враження, що вам і справді платили за сюжети. Менше тявкайте і більше давайте можливості говорити людям, які справді працювали над сюжетами і можуть надати глядачві більше інформації і пояснень. А гість у студії на Майдані взагалі незрозумілий - чи то юрист, чи то з "України кримінальної", чи то з Трибуна.ком.юей... Ви хоч з*ясовуйте конкретніше, кого запрошуєте в студію. Розчарували плюси...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду