Как «ТСН» «разрушает систему МВД»

8 Грудня 2008
40869
8 Грудня 2008
11:56

Как «ТСН» «разрушает систему МВД»

40869
Отбросив конспирологические теории о якобы исполнении журналистом «ТСН» заказа Виктора Балоги, мы увидим: Юрий Луценко боится потерять кресло и готов на многое, чтобы его сохранить.
Как «ТСН» «разрушает систему МВД»
Ответ на статью Николая Заказухина «Синдром Новосельцева, или А был ли мальчик?».
 
Господину Николаю Заказухину стоит тщательнее порыться во всемирной электронной паутине. Там он нашел бы не столь давнее высказывание одного из бывших руководителей информационной службы канала «1+1». Оный в программе Оксаны Марченко на Первом канале, похваляясь, заявил: «Новости – это то, что я посчитаю за новость… остальное не столь важно».
 
Он же, этот руководитель «ТСН» периода медведчуко-кучмистских темников и активный их исполнитель, спустя полтора года извинялся за то, что 149 (!!!) дней подряд запрещал упоминать в новостях имя одного из основных кандидатов в Президенты Украины. Не важно само имя, важно, что запрещал.
 
Если господин Заказухин не найдет в сети эти (и не только эти) факты, они найдутся в частных архивах, в том числе, возможно, его личных. Очень много интересного об этом можно найти в архивах «Детектор медіа», активно и детально разбиравшейся в перипетиях электронных СМИ того периода. К тому же, есть свидетельства работников «ТСН» о том, кто за кем бегал, кто убегал и кто догонял с темником в зубах.
 
Маловероятно, что нынешняя «ТСН» под руководством Натальи Катеринчук побъет старые «рекорды» программы. Во всяком случае, при нынешней власти проверить это куда проще, чем тогда.
 
Господин Заказухин явно испытывает профессиональную ревность к госпоже Катеринчук, потому сочинил роман «Катеринчук-Балога». Не будем гадать о дальнейшей судьбе Виктора Балоги, однако у Заказухина еще будет возможность сочинить цикл романов «Катеринчук-Сырбу» или «Катеринчук-Лаудер», поскольку Наталья будет исполнять свои функции столько, сколько этого будет хотеть компания СМЕ.
 
Впрочем, если для господина Заказухина это так важно, пусть себе сочиняет. Теперь – о важных деталях самого конфликта между Министром внутренних дел Юрием Луценко и «ТСН».
 
Складывается впечатление, что Юрий Луценко активно старается замять скандал. Причем делает это топорно. Сопоставим некоторые заявления последних дней. Вот заявление департамента связей с общественностью МВД от 19 ноября:
 
«Днями один із центральних телеканалів розпочав транслювати (як було анонсовано) цикл матеріалів власного журналістського розслідування щодо порушень законності з боку працівників правоохоронних органів стосовно начебто безневинних громадян. Перші два матеріали з цього циклу засвідчили, що ці так звані журналістські розслідування є цілеспрямованою кампанією, спрямованою на дискредитацію органів внутрішніх справ… Міністерство внутрішніх справ висловлює обурення таким підходом до інформування громадськості про діяльність органів внутрішніх справ, який однозначно слід вважати маніпуляційним і тенденційним».
 
Далее в эфире канала «1+1» господин Луценко решил «бульдозером» проехаться по журналисту Жану Новосельцеву и каналу в целом. Обратим внимание только на три момента:
 
 
1.СТУДІЯ: ЖАН НОВОСЕЛЬЦЕВ: «Я вибачаюсь. Ви кажете, що ви не ставили за мету стежити за мною, прослуховувати телефон. Але ж коли, до речі, в Луганську ми побачили… я і мій оператор побачили кілька автівок, які постійно нас переслідували. Ну, я не можу стверджувати, що це були міліціянти, але до вас звертаюся відкрито…
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «А я можу стверджувати, що це були не міліціянти. До мене не звертайтесь – звертайтесь до СБУ, воно взяло вас під охорону».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Ми просимо вашої допомоги, аби ви з`ясували…
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Або переходьте під нашу охорону, і я вам гарантую і безпеку, і перевірку всіх даних, або нехай СБУ робить свою справу. Стикати дві…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Невже це так принципово, хто буде займатися?
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Це принципово. Стикати дві силові структури навколо одної особи є дуже небезпечно».
 
Стоит отметить, что Юрия Луценка беспокоит не столько сам журналист (мол, иди-ка ты со своей безопасностью к СБУ), сколько нечто иное – конкуренция между СБУ и МВД. Вот свежий факт, возможно, касающийся вопроса предоставления Службой безопасности охраны журналисту Новосельцеву:
 
«СБУ по подозрению во взяточничестве задержала заместителя начальника службы внутренней безопасности Министерства внутренних при получении взятки в 120 тыс. долл., и в четверг Печерский районный суд г. Киева отменил постановление о возбуждении уголовного дела, однако органы прокуратуры намерены обжаловать это решение в суде вышестоящей инстанции.
 
Вместе с тем, в комментарии журналистам по этому поводу министр внутренних дел Юрий Луценко сказал: "Сегодня Печерский суд подтвердил, что в его действиях (чиновника МВД) нет состава преступления"». (УНИАН)
 
Может ли журналист рассчитывать на защиту МВД, если заместителя начальника службы внутренней безопасности (!) подозревают во взяточничестве?!
 
2. «СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Чого стосуються ці платіжки?
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Нібито фірма надавала послуги за обладнання. Ця фірма, у нас покази жінки, що вона за 200 доларів зробила «липову», у якої не було… була тільки печатка, ніякого обладнання, ніякого майна, ніякої оренди. Тому просив би керівництво публічної компанії доповісти і суспільству… Прошу не перебивати».
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН (перебиває гостя – «УС»). Знаєте, от зараз ви не сказали і нічого, і сказали дуже багато. І це скидається дуже на якийсь просто піар-хід, маніпулювання».
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Я сказав все. Написано: платіж. «1+1» платить в конвертаційний центр, переводить гроші в готівку. В мене питання: хто з керівництва каналу стоїть за цією корупційною схемою?»
 
Кому именно адресован вопрос, абсолютно непонятно. Зато кое-что понятно госпоже Лигачевой: «Возникает вопрос, почему информацию об отмывании денег Юрий Луценко решил обнародовать именно сейчас, после серии программ «Жесть мундира»? «То, что история участия руководства телеканала в работе житомирского конвертационного центра всплыла именно сейчас, кажется мне странным», — заметила Наталья Лигачева. Но в пресс-службе МВД совпадение отрицают. «Мы отреагировали на тенденциозную подачу материалов в передаче сразу же, как только вышел первый сюжет», — сказал Геннадий Гребнев. В данный момент уголовное дело против телеканала не заведено — идет проверка факто.»)
 
И тут Луценко делает кульбит:
 
«МВД не намерено проводить выемку документов на телеканале "1+1" в рамках расследования уголовного дела, касающегося конвертационного центра, где были найдены платежные документы телеканала.
 
Об этом в четверг в Киеве в рамках круглого стола по вопросам журналистской этики заявил министр внутренних дел Юрий Луценко.
 
"Идти сейчас на канал УБОП – это не мой метод, это не эстетично", - сказал министр.
 
"Я не обвиняю канал в каких-то криминальных преступлениях, я просто призываю (руководство телеканала) провести служебное расследование", - заявил он». (УНИАН, 4 декабря)
 
«Не эстетично»? А такой саспенс в телеэфире – эстетично? Геннадий Гребнёв из пресс-службы МВД заявляет, что уголовного дела нет, факты проверяются… а министр Луценко спрашивает у кого-то через ящик: «хто з керівництва каналу стоїть за цієї корупційною схемою?». Разве это не похоже на явный шантаж? А ведь правда, интересно, как зовут этого руководителя…
 
3. «СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «… телефонні розмови двох людей, які…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Кого з ким? Я так розумію, Жана Новосельцева.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Якщо ви не будете перебивати, я вам скажу, кого з ким. Двох людей. Не Жана Новосельцева. Ми абсолютно не ставимо за собою цілі слідкувати за журналістом, тим більше, він робить корисну справу. Але це дві особи, один з яких підозрюється у вбивствах і ховався на території України, і тому ми судом отримали дозвіл на прослуховування його телефонів, аби затримати. І він… довга розмова. Ви вивчите, як це робилося. Через того адвоката, який щойно розповідав нам казки з телебачення. Домовляються, скільки тисяч баксів передати на «1+1», щоб зняти начальника УБОП, як тут пишуть, нашего общего врага. В результаті є висновок: «Ну, в общем, общак выделил деньги из Москвы туда не это телевидение, чтобы под них копали». Я просив би врахувати обставини…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН. Ну, це звучить як звинувачення.
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Це не звинувачення – це попередження, що вас можуть використовувати в своїх справах…»
СТУДІЯ: Олексій ЛІХМАН (перебиває гостя – «УС»). Ви можете сказати, що вже використали?
СТУДІЯ: ЮРІЙ ЛУЦЕНКО: «Я ще кажу. Цей сюжет. за розмовами цих фігурантів, направлений на те, щоб від них відстала міліція, а зайнялась своїми проблемами. І вони хочуть добитися, аби начальника УБОПа відсторонили від роботи, бо він веде слідство. Так ось, через день після цієї розмови один із фігурантів затриманий на території Криму з пістолетом, і зараз йому буде пред`явлене звинувачення у вбивстві. Вони хочуть вашими руками створити проблему УБОПу, аби проблем не було у злочинців. Треба враховувати при підготовці матеріалів цю обставину. Я не звинувачую Жана, бо тут написано, що давайте ще напишемо Луценку. Вони прекрасно знають, що Луценко відсторонить, як правило, після критичного матеріалу начальника УБОПу і так далі. На щастя, в мене є внутрішня безпека, і я знаю, що це замовлення. Про це вам казав начальник УБОЗу. Я не звинувачую вас в тому, що всі ваші матеріали є заангажованими. Багато з них для нас є корисними, і ми однозначно їх опрацьовуємо і будемо діяти згідно законодавства аж до порушення кримінальних справ. Але якщо і далі безконтрольно, без другої точки зору з міліції будете подавати ці матеріали, ви просто зруйнуєте слідство, яке залишить на волі особливо важких злочинців».
 
Тут Луценко вообще красавчик: -На щастя, в мене є внутрішня безпека, і я знаю, що це замовлення…». Луценко счастлив тем, что заместитель начальника ВБ МВД подозревается во взятке на сумму 120 тысяч долларов? Поздравим счастливчика! А теперь о прослушке двух бандитов. Если кто-то на каком-то телеканале выставит схожую распечатку, где уголовники будут обсуждать, какую сумму нужно занести Сергею Луценко, чтобы тот решил вопрос с братом-министром? Можете себе представить реакцию Юрия Луценко? Почему канал «1+1» должен спускать такое министу?
 
Ответы на все претензии со стороны МВД в использовании видеоматериалов, предоставленных пресс-службой, содержатся в комментарии Натальи Катеринчук и очень легко поддаются проверке.
 
Луценко осознает слабость своих «аргументов» в случае, если дело дойдет до суда, потому и старается замириться с каналом «1+1». Отсюда и резкая метаморфоза в заявлениях министра – от:
 
 «Міністерство внутрішніх справ висловлює обурення таким підходом до інформування громадськості про діяльність органів внутрішніх справ, який однозначно слід вважати маніпуляційним і тенденційним»,
 
до «що конфлікту між ним (Луценком) і телеканалом немає, а є певне непорозуміння обох сторін, яке пан міністр не збирається загострювати»,
 
 «ми (Луценко - МВС) абсолютно не ставимо за собою цілі слідкувати за журналістом (Жаном Новосельцевим), тим більше, він робить корисну справу»,
 
«я (Луценко) не звинувачую вас в тому, що всі ваші матеріали є заангажованими. Багато з них для нас є корисними…».
 
И еще « Я (Юрий Луценко)не заперечую, що в лавах МВС є злочинці, але їх 200-300, а 300 тисяч - не є такими. Я відкритий до критики щодо бездіяльності чи злочинної діяльності працівників МВС, і робитиму все можливе , щоб МВС було відкритим. Будь ласка, критикуйте міністра, але єдине прохання – не знищуйте систему МВС».
 
Ключевой здесь является очень откровенная фраза: «але єдине прохання – не знищуйте систему МВС». Луценко уже вполне комфортно в этой системе. И он, и общественность знают, что это за система. Неужели нужны еще какие-то объяснения?
 
Юрий Луценко действительно чувствует себя комфортно в нынешней системе МВД, не хочет расставаться с креслом, но предчувствует, что ему не так долго в нем осталось.Потому по привычке посылает некие месседжи неким политикам, и, как всегда, через СМИ. Вот последний, самый свежий:
 
«02.12.2008 14:52 интервью газете "Дело-"На просьбу прокомментировать то, что главаря банды "Капитошки" связывали с депутатом от БЮТ Богданом Губским, а Воеводин якобы был назначен на должность главы Госкомзема именно с подачи Губского, Луценко сказал: "Я не хочу заниматься политическими предположениями. Преступность не имеет партийности".
 
В то же время на вопрос, фигурирует ли в материалах дела фамилия Губского, глава МВД ответил: "Да. Она упоминается в показаниях задержанных. Но это еще ничего не значит. Пока. Очень часто задержанные ссылаются на знакомства со многими людьми, начиная от Папы Римского и заканчивая пчелами президента"».
 
«Ничего не значит?», « Пока?»… Такие намеки характерны для Юрия Луценко. Возможно, таким образом он требует защиты на будущее. От кого? От Губского? БЮТ? Папы Римского? Президента? Есть о чем подумать, уважаемые читатели.
 
Фото из газеты «Сегодня»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
40869
Читайте також
04.12.2008 19:03
Николай Заказухин
, для «Детектор медіа»
52 100
02.12.2008 13:13
Евгений Минко
62 273
02.12.2008 11:29
Олег Шинкаренко, «Дело»
40 679
01.12.2008 09:48
«Телекритика»
24 028
23.10.2008 18:37
Николай Заказухин
, для «Детектор медіа»
15 024
20.10.2008 18:27
Николай Заказухин
, для «Детектор медіа»
37 352
Коментарі
46
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
А Луцик молчит- не грызет ГПУ за дело Губского))
5607 дн. тому
Генпрокуратура отозвала свое представление Верховной Раде о предоставлении согласия на лишение неприкосновенности и арест депутата от БЮТ Богдана Губского. Об этом пишет "Украина молодая". По данным газеты, 16 декабря генпрокурор Александр Медведько направил в Верховную Раду соответствующее представление, но уже во второй половине дня отозвал его. "Украина Молодая" пишет, что это произошло "после жесткого разговора с Юлией Тимошенко, которая стала на защиту одиозного БЮТовца". Позже в Верховной Раде и в пресс-службе Генпрокуратуры говорили, что не слышали о таком представлении на Губского. Ксерокопия представления. Фото "Украины молодой" Однако выяснилось, что ксерокопию представления Медведько можно было получить в аппарате Верховной Рады. Вместе с тем депутат от БЮТ Григорий Омельченко направил на имя генпрокурора депутатский запрос с просьбой разъяснить причины отзыва своего запроса, а также сказать, обращалась ли к нему Тимошенко с просьбой отозвать представление о лишении иммунитета Губского. Как известно, ранее президент Виктор Ющенко поручил Генпрокуратуре разобраться с "земельной мафией" в Киевской области и проверить информацию о том, что ее контролируют высокие должностные лица и отдельные депутаты. Соответствующее поручение Ющенко дал после открытого обращения депутата Киевского облсовета Владимира Федосеева, который утверждал, что лидером "земельной мафии" на Киевщине является Губский. Украинская правда
Вот и прогнулся Луценко
5608 дн. тому
По словам бютовца Андрея Кожемякина, могут быть отправлены в отставку министры-нашеукраинцы, которые пошли против новой коалиции, пишет "Сегодня". Скорее всего, говорится в статье, министр юстиции Николай Онищук, глава МЧС Владимир Шандра и министр культуры – Василий Вовкун. "Под нож также могут пойти министр по делам молодежи и спорта Юрий Павленко, здравоохранения Князевич, вице-премьер Васюник (но эти под вопросом). Точно останется Юрий Луценко", - пишет издание.
5614 дн. тому
Конечно, Луценко заигрался в пиар, у него всегда были дибилы-политтехнологи, направляющие его энергию в основном на скандалы. Вообще ему стоит отойти от группки Филенко-Стецькив-Кличко - вокруг них всегда был рассадник придурковатых, зарвавшихся мальчиков пиарастов и девочек пиарасток...
Луценко і про це скаже, що маніпуляція!
5614 дн. тому
Правозащитная организация "Международная амнистия" имеет данные о пытках и грубом обращении с людьми, а также расизме и дискриминации в Украине. Восточноевропейский эксперт этой организации Гизер Макджил в интервью Радио "Свобода" сообщил, что сейчас готовится обращение к генпрокурору Украины относительно некоторых вопросов. По словам Макджила, "Международная амнистия" наблюдает "частые нарушения" в Украине, Молдавии и Белоруссии. "Мы имеем отчеты о пытках и грубом обращении с людьми в Украине. В прошлом году, например, украинского гражданина пытали и принуждали взять на себя вину в убийстве. Сейчас он скрывается в Британии. Мы добиваемся от украинского правительства расследовать это дело и совершить над виновными правосудие", - сказал он. "Мы обеспокоены проявлениями дискриминации и опубликовали в этом году отчет о расизме в Украине. В частности, о том, как людей с видимыми признаками принадлежности к этническим меньшинствам поддают притеснениям на улицах, о насилии и, даже, убийстве. И украинское правительство все еще не приняло эффективных мер, чтобы побороть дискриминацию в этой стран", - добавил Макджил. "Международная амнистия" - правозащитная организация, которая имеет более миллиона активистов и ячейки в более чем 140 странах мира. Их многочисленные открытые письма и петиции, присланные лидерам стран, правительствам и генеральным прокурорам, освободили много невинно осужденных, истязаемых и униженных, отмечает радио.
2otar
5616 дн. тому
Як що точно, то в суботу ранком:) Не тіки ТК записувало КС- тому немає інтриги...:) ТК має право на першу ніч для широкої публікум ;)
otar
5616 дн. тому
" я її прочитав ще в п"ятницю" - інтригує... :)
2otar
5616 дн. тому
Дякую, Отаре!;) Я її прочитав ще в п"ятницю:)) Але стосовно трафіку- Луцик каже, що в міліціі 300тис працівників, так що як мінімум 30тис заходов має бути і там , і тут. Менти завжди цікавляться , як їх босів ставлять в позу:))Шануймося!)
otar
5616 дн. тому
http://www.telekritika.ua/krugli-stoli/2008-12-10/42550 КРУГЛИЙ СТІЛ :)
2otar
5616 дн. тому
Отаре, і я стопудово впевнений , що ні ти , ні ТК "до банерів на Обкомі (і десь іще?) ми не маємо ЖОДНОГО стосунку"- бо у ТК немає на це грошей!Дякувати "невідомим благодійникам" не поспішай, вони не такі прості;)Стопудово впевнений, що ТК "не бере участі у луценківсько-балогівській жабомишодраківці". Але ті самі "невідомі благодійникі" , та й сам Луценко,не помітили як створили такй собі журналістськй фронт проти системи МВС, що стала близькою для Ю.Луценка. Він казав, що хоче змінити систему, а система змінила його, і досить швидко.Розшифровка покаже багато чого, і в тому є заслуга ТК- бо саме вона влаштувала КС.Він наїхав на журналістів(не тільки 1+1)- вони його і закопають!Шануймося!;)
otar
5616 дн. тому
Круглий стіл був розшифрований позавчора (у понеділок), прочитаний літредактором за вчора, оформлений і поставлений мною сьогодні вранці. Зараз ви можете насолоджуватись ним досхочу. До банерів на Обкомі (і десь іще?) ми не маємо ЖОДНОГО стосунку, хоча вдячні невідомим благодійникам, які додають нам відвідуваності в такий спосіб. Матеріали у топ-10 розташовані відповідно до кількості переглядів. Чи хтось накручує якимось матеріалам перегляди, я не знаю, в принципі це не заборонено, оскільки таким чином створюється додатковий трафік. Ми не беремо участі у луценківсько-балогівській жабомишодраківці, навіть якби хотіли - в нас на це немає часу.
2otar
5616 дн. тому
Отаре, ти напевно знаєш, що більшість читачів шанують ТК, в тому чіслі і я. ;) Але подивись на "хронологію"- майже тиждкнь не було повного тексту КС, з"явилися банера на іншіх сайтах текста Заказухіна;)...я в курсі того, як вам там важко працювати- кажу це без єхідства, ти в курсі як "вспливають" банера на іншіх сайтах.Чи це все все ж так збіг?;)
2otar
5616 дн. тому
Не хочу сперечатись, але подивись на список ТОР-10, i у тебе , досить прискипливого модератора, винукнуть сумніви;) Ручкі не ручкі, але можно і ножкамі!:))Шануймося!
otar
5616 дн. тому
ТОП-10 формується за кількістю переглядів. Ви, очевидно, вважаєте, що ми ручками його формуємо? :) Навіть не маємо можливості підкрутити циферки, все автоматично.
2otar
5616 дн. тому
Ніколи не сумнівався в твоєї порядності;) Тисячи заходів стопудово буде, але чи не станеться з повним текстом круглого столу так само, як і з матеріалом Кузякіна? Його немає в ТОР-10- а мав би бути.;)Шануймося!
otar
5616 дн. тому
Увага всім: ПОВНИЙ ТЕКСТ КРУГЛОГО СТОЛУ БУДЕ ОПУБЛІКОВАНИЙ СЬОГОДНІ У ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ ДНЯ. Якщо не забезпечите кілька тисяч переглядів, я на вас ображусь. Чому так довго - тому що 33 сторінки тексту, а в нас цех розшифровувальників весь вийшов.
Стогний
5616 дн. тому
действительно странно. Эфир Луценко на "1+1" многие видели, но вдобавок еще появилась и распечатка на Телекритике. А круглого стола многие не видали, но распечатки , нет. Если этот стол проводился по инициативе Телекритики, то, логично, было бы увидать и редакторскую статью по теме. Иначе все это наводит на смутные мысли...
«круглий стіл» від ТК 4 грудня. В «Українському домі»
5616 дн. тому
Тож найбільшу помилку Луценко зробив вже після свого вікопомного спілкування з «Плюсами» - коли погодився на «круглий стіл». Бо на зустріч з ним прийшли не жани новосельцеви, а журналісти трохи іншої «вагової категорії». Яким було що спитати в Луценка й було що відповісти Луценкові. Щоправда, організатори заходу уявляли собі оце дійство як вільне спілкування, журналісти – як прес-конференцію, а міністр – як можливість проголошувати монологи, але все однаково душу відвели всі. До речі, Юрій Віталійович забув проінформувати учасників «круглого столу», що впродовж останнього року незаконним прослуховуванням телефонних розмов громадян переймається не тільки Департамент оперативно-технічних заходів, але ще й Служба внутрішньої безпеки МВС України, якій міністр таємно передав кілька мобільних комплексів моніторингу ефіру. Якраз ці комплекси й були задіяні для визначення номерів і прослуховування телефонів працівників Секретаріату Президента. Втім, мова про інше – якщо вже незаконно контролюєш чужі телефонні розмови, то навіщо ж про це засоби масової інформації повідомляти та ще й намагатися публічно шантажувати високопоставлених абонентів?
«круглий стіл» від ТК 4 грудня. В «Українському домі»
5617 дн. тому
На тему товарно-грошових відносин між зацікавленими особами й авторами телепередач Юрію Віталійовичу також не варто було б поширюватися. Бо за логікою міністра виходить, що осуду підлягають лише ті телепередачі, які проплачені його недоброзичливцями. А ті телевізійні програми, що тривалий час фінансувалися самим Луценком з грошей, виручених ним від продажу міліцейських посад, є взірцем чесної та непідкупної журналістики. Дивна ситуація: коли Новосельцев розповідає про катування людей у відділках міліції, то Луценко здіймає ґвалт і щось белькотить про замовний характер передачі. А коли Ар’єв випускає в ефір сюжет про майже святого полковника міліції Єрохіна, застреленого на замовлення депутата від БЮТ, то Луценко чомусь не бігає по студіях і не запевняє шановну громаду, що це – виняткова брехня. Оскільки насправді колишній «гаманець» виборчого штабу Януковича заступник начальника Донецького УБОЗу Єрохін після помаранчевої революції став довіреною особою новоспеченого міністра Луценка й заробляв для «польового командира Майдану» свіжу копійку шляхом відкриття конвертаційних центрів. За що й був викрадений конкурентами при виході з дачі міністра. Тож чи варто було після цього Юрію Віталійовичу показувати в прямому ефірі платіжне доручення «Плюсів» на переказ 100 тисяч грн. конвертаційному центру в Житомирській області? – Принаймні, доки був живим Єрохін, через руки Юрія Віталійовича проходили платіжки на значно більші суми.
круглий стол- самий круглий стол
5617 дн. тому
Урешті-решт спільними зусиллями журналістів і ведучого «круглого столу» фонтан міліцейського красномовства вдалося заткнути. Причому, при повному невтручанні міністра Луценка, який робив вигляд, що подібне – то є нормальна практика в спілкуванні між пресою та представниками влади.
все це на круглому столі распечаткі якої досі немає
5617 дн. тому
Попри лише кількамісячний стаж роботи в органах внутрішніх справ, пан Мартиненко вже встиг стати ходячою легендою – як через своє виняткове хамство, так і через свою виняткову жадібність. Доки журналісти гадають, на якій помийці Луценко підібрав цього колишнього прокурора, заступник начальника СВБ вже встиг уславитися чередою гучних скандалів. І навіть останнім часом став погрожувати закрити ті видання, які мають нахабство писати про корупцію в МВС. Цікаво, як він це собі уявляє? Зрозуміло, що «круглий стіл» аж ніяк не міг відбутися без цього знаного фахівця в галузі свободи слова. Тож пан Мартиненко дочекався черги й вирішив вставити свої п’ять копійок. Причому таким тоном, яким в СВБ розмовляють з проштрафившимися міліціонерами, вимагаючи хабар за позитивний висновок службового розслідування. Через це п’ять копійок перетворилися на повноцінний червінець. Власне на «круглий стіл» Мартиненко прийшов виключно з тим, щоби «наїхати» на Олега Єльцова за вміщену його сайтом «Тема» статтю про оборудки Мартиненка (http://www.tema.in.ua/article/3942.html). По-хамському, з переходом на крик, заступник начальника СВБ висловлював своє ставлення до Єльцова словами, які досі не чули стіни «Українського дому». «Покидьок», «ублюдок» та інші звороти у виконанні Мартиненка мали продемонструвати журналістам, що МВС нема чого ховати від громадськості. У тому числі – виняткового правового невігластва колишнього прокурора й колишнього адвоката Мартиненка, який верещав, що Інтернет-видання не є засобами масової інформації й тому Єльцова не можна притягнути до відповідальності за його статті. Якби Мартиненко поводив би себе трохи пристойніше, то присутні, напевно, пояснили б йому основні засади інформаційного законодавства, безплатно б проконсультували і розповіли, що подати позов до журналіста у зв’язку з публікацією в Інтернет-виданні жодної проблеми не становить. До, наприклад, Олега Єльцова ображені герої публікацій позивалися неодноразово. Як правило, справи Олег вигравав вже в суді першої інстанції, хоча у справі за позовом до Єльцова компанії «Eural Trans Gas» свою правоту журналісту вдалося довести аж тільки у Верховному Суді України. Можна було б пригадати й суд
прес-служба Кисель працює як годинник
5617 дн. тому
про годинник спитала присутня на «круглому столі» народний депутат України Олена Бондаренко, яку цікавило, коли ж Луценко (який запевняє, що начебто цей хронометр був подарований йому міністром внутрішніх справ Росії) включить вартість подарунка в декларацію про доходи й заплатить встановлений законом податок. А також – коли він заплатить податки з інших своїх подарунків, про наявність яких стверджує його прес-служба, наприклад – з годинників, подарованих Луценкові міністрами внутрішніх справ Вірменії та Грузії. Юрій Віталійович негайно підвів очі долу й став запевняти присутніх, що міністр внутрішніх справ Грузії ніякого годинника йому не дарував – лише пістолю. Вочевидь, Луценко не усвідомлює, що не горять не тільки рукописи, але й повідомлення інформаційних агентств. У зв’язку з чим пропонуємо дебілу внутрішніх справ ознайомитися з наступним повідомленням УНІАН від 17 серпня 2007 року (http://unian.net/ukr/news/news-208114.html): Коштовний годинник фірми «Breget» лідеру блоку «Наша Україна – Народна самооборона» Юрію ЛУЦЕНКУ подарував міністр внутрішніх справ Росії Рашид НУРГАЛІЄВ. Про це УНІАН повідомила прес-секретар лідера НУ-НС Інна КИСІЛЬ, коментуючи повідомлення в деяких засобах масової інформації про те, що Ю.ЛУЦЕНКО носить годинник Breget за 12 тис. євро. ЗМІ зазначали, що таких годинників у світі всього 300 штук, і вони були випущені до святкування 300-річчя Санкт-Петербурга. «Цей годинник Юрію Віталійовичу подарував його колега, міністр внутрішніх справ Російської Федерації Рашид НУРГАЛІЄВ під час святкування Дня російської міліції», - заявила І.КИСІЛЬ. Вона також повідомила, що у Ю.ЛУЦЕНКА є й інші годинники, подаровані від колишніх колег – міністрів внутрішніх справ Грузії та Вірменії. «Після повернення з регіонального туру Юрій Віталійович готовий продемонструвати ці подарунки журналістам», - пообіцяла І.КИСІЛЬ. Зрозуміло, що Бондаренко після такої змістовної відповіді безпам’ятного міністра просто підвелася та пішла геть з того «круглого столу». І дуже даремно. Бо вона пропустила неперевершений спектакль, влаштований заступником начальника Служби внутрішньої безпеки МВС України Юрієм Мартиненком.
прослушка
5617 дн. тому
Саме Юрій Віталійович Луценко, що репрезентує себе „Термінатором”, „польовим командиром Майдану” і навіть – уявити лячно – „борцем з корупцією”, будучи міністром внутрішніх справ повернув Бєлозуба до міліцейських лав. Вирвав, так би мовити, з бандитських тенет, призначивши охоронця Ахметова начальником Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України … То ж якби б за Бєлозубом якісь гріхи водилися, хіба ж Юрій Віталійович допустив би його на таку посаду? Навіть за мільйон „зелених” би не призначив. За три – не знаю. А за мільйон – точно ні. Тим більше, що пан Луценко любить розповідати, як за часів його царювання в МВС посади начебто не продавалися. Тому несподіваний кульбіт Бєлозуба ми пояснюємо, звісно ж, не бажанням Луценка гідно відремонтувати та обставити свою нову квартиру на Печерську. Радше за все, Юрій Віталійович зацінив винахідливість Бєлозуба, коли той, будучи начальником УБОЗ УМВС України в Донецькій області, організував прослуховування телефонів лідерів тодішньої опозиції – насамперед Юлії Тимошенко. Міліцейська кмітливість полягала в тому, що Бєлозуб на пару з ще одним донецьким персонажем – тодішнім заступником начальника обласного УБОЗ Миколою Куп'янським - завів у 2004 році на Тимошенко оперативно-розшукову справу. У Донецьку. На народного депутата. Формально справа перебувала в провадженні оперуповноваженого Сергія Ш., але всі завдання підписував особисто Куп'янський. У тому числі – подання до суду на одержання санкції на зняття інформації з Юліного телефону. Після того, як Юра-Пістолет став першим р-р-революційним міністром внутрішніх справ, бідолашного опера чимало потягали по страшних кабінетах. Що ж стосується Куп'янського, то його Юрій Віталійович нагородив посадою начальника Управління МВС України в Миколаївської області. При цьому навіть не поцікавившися, чи не знімав часом Куп'янський копій з роздруківок Юліних переговорів для Ахметова. А у вересні 2006 року Луценко нарешті поєднав розпорошений „революцією” дует і призначив Куп'янського другою людиною в ГУБОЗ МВС України - заступником до Бєлозуба. Так ось. Єрмакова й Бесєдіна притягнули до відповідальності попри те, що во
2 предыдущий комент
5617 дн. тому
кросавчег :)
а вот и уши-заказухи Луцика- банер справа на
5617 дн. тому
http://obkom.net.ua/
2Monia
5617 дн. тому
Как раз против Луценко и есть аргументы, причем больше всех постарался сам Югочка- ему эта система МВД позарез нужна.)
Бертолуччи
5617 дн. тому
А ты родимая зайди сюда http://obkom.net.ua/ с правой стороны увидишь банер- вот кто кого заказал.Не стоит делать невинные глазки, лучше кричи-" Урааа!!! Я вижу свет в конце тоннеля!
{CENSORED}." Так и будет с твоим Луценко.
Monya
5617 дн. тому
А причем Луценко к ментам, крышующим сауны? Он что, лично должен в каждую баню заглядывать? Да если так уж копнуть, то ситуация в милиции есть зеркальным отражением того, что творится в обществе. Если у нас на каждую тысячу человек по 6 уголовников, то наличие на тысячу ментов одного жулика, ублюдка и т.п. - явление вполне закономерное. И Луценко в том совершенно не виноват. А вот хамское поведение журналистов ТСН в упоминаемой передаче - это уже диагноз нашей олигархической власти и ее вседозволенности. Заметьте, против Луценко аргументов не было, а было одно лишь хамское отрицание его позиции...
ASG
5618 дн. тому
Греческий полицейский случайно убил 15летнего подростка-анархиста...Блин, греки Афины на уши поставили, свое консульство в Берлине захватили, пока не накажут полицейских они не отстанут. А здесь луценковская система МВД катует целый народ, убивает людей и этот козел еще смеет говорить о заказняке- да на палю этого козлину.
парад абсурду
5618 дн. тому
1+1 замовили катування, потім домовились з СБУ і підкинули 120 тис у.о. вебешнику.. Де той Жан - вже на канарах дерибанить общак!
5618 дн. тому
Це брехня, це світова змова проти нашого чесного Луценка, він не знав, що міліція кришує проституцію і сауни. Ярема бреше- такого не може бути! ТСН підкупило Ярему- це їхній спільний заказ.Ганьба всім хто проти нашого Луценка!
Ярема в тандеме с ТСН наехал на луценковскую систему МВД
5618 дн. тому
Руководство столичной милиции признает факты "крышевания" своими подчиненными сексиндустрии и стихийной торговли. Об этом сегодня в интервью журналистам сказал начальник Главного управления МВД в городе Киеве Виталий Ярема, передает УНИАН. По его словам, в столице существует немало саун, в которые время от времени привозят посетителям лиц для предоставления сексуальных услуг. При этом Ярема отметил, что "каждую (сауну) мы берем на контроль, хотя есть проблемы. Мало того, у нас есть информация, что работники милиции их крышуют". Руководитель столичного главка отметил, что то же самое касается мест стихийной торговли, в том числе контрафактной продукцией. "Это все происходит исключительно, на мой взгляд, и об этом говорит информация, с разрешения местной милиции", - отметил он. "Когда вы едете по улице, видите, стоят проститутки на улицах, я уверен, как начальник главка, что без милиции там не обходится. Каждый день и сегодня мы этот вопрос рассматриваем", - сказал Ярема.
Larin
5618 дн. тому
Лично я никогда не прощу Луценку то, как вышвырнул на улицу Чемериса в угоде менту-нардепу из партии регионов Грицаку. Ссученный мусор!
2Вилы
5618 дн. тому
Пока Луценко сидит в кресле министра и призывает не разрушать эту систему МВД, пока будет жить сама система- никакого реального , а не киношного, Дукалиса никогда не будет.
разрушитель дибильной системы
5618 дн. тому
так чем там закончился "круглый стол"? Были внятные ответы на конкретные вопросы или как нынче водится в МВД: "если где-то кто у нас порой.." или "воны порушылы закон, а факты мы ще не перевирялы.." И давайте наконец прекратим разваливать систему МВД. Очень нужную системы взяток, рекета и пыток простых граждан! nlux
2// 08.12.2008 15:39:32
5618 дн. тому
Тож пропоную довести свою незаангажованість секретаріатом "білість і пухнастість" Катеренчук і герою Новосельцеву - створити розслідування корупції та порушень Закону суддями, прокуратурою чи ще якоючь силовою структурою."- Шановна Інночка, треба ТСН уважніше дивитись, а не нюхати кокс скручуючи обложку журнала зі своїм обличчем! Завдяки сюжету ТСН біло звільнено помічника прокурора, а потім ще й самого прокурора одного з київських районів. Стосовно суддів теж були матеріали, і були справи по них відкриті.Була серія "Біла халатність" про дохтурів що нас "лікують". Але ви усюди бачите заказуху, бо в вашій структурі МВС кроку не зроблять без заказу.
Вилы
5618 дн. тому
Плюсы - так держать! Гляди и честные менты будут не только в сериалах про дукалиса)
5618 дн. тому
Видно правда очі коле, диви як розсердились опоненти! І на що провокують - на братву в казино наїхати! - Ага, наїду - а там на стрьомі канальчик 1+1, і зразу звинувачення - порушуються права чесних бандюків і з чесного героя, хлоп - і в грязюку! Не вийде, і не провокуйте! Ви чесні журналісти з міцною женилкою - вам і перо в руки - наїжджайте на бандитів, спілкуйтеся з прес-службою, держіть бозю за нозю, рятуте світ - у вас це добре виходить. І заради бога, ну того, що з бородою, будьте чемні, не плюйтеся слиною, а то з екрана телевізора вже летить.
Болог
5618 дн. тому
Стаття як і більшість коментарів ні про що. Те що канал перетворився в барахло : одні смерті показує і пре на Юлю так це не може бачити і чути тільки сліпо-глухий.
2 Анонімному про кишечку // 08.12.2008 16:39:00
5618 дн. тому
5 баллов!
Анонімному про кишечку
5618 дн. тому
А йдіть но на вулицю і незаангажовано наїдьте на братву у казино! Що - кишечка тоненька? Або найміться у прес-службу до Луценка! Що - кишечка тоненька? Або вхопіть Бога за бороду! Що там з кишечкою? Або врятуйте світ! Чи женилка не виросла?... Тьху! Тобто кишечка
5618 дн. тому
Дійсно, є над чим подумати, "може Кузякін", пече, Кузя, як по писаному, притрушуючи все модними фразами і заводячи читачів в хащі дискусіїї відволікаючи від головного - ттякої праці каналу в одні ворота! Матеріал на МВС, яке б не було це відомство, явно пахне "заказухою". Мальчик Новосельцев, умно морща лобик "принца". намагається виглядати солідно і ставити "гострі запитання" ментам, витягаючи на ефір "скривджених" буваших працівників ОВС, які чомусь поки працювали - геть мовчали про різного роду неподобства, а ледь їм щось "защемило" - подалися до Івана Новосельцева в передачу "здобуватти правду і "ізоблічать кровожеливих мінтів", тобто в недавньому, до виходу на пенсію чи звільнення, своїх колег. То, що це проплачено видно здалеку - за версією правдолюба мальчика -Новосельцева міліція "обіжає" - простих громадян ( що є в дійсності), прокурорів і суддів ( це вже брежня мальчика!), залікує їх всіх, просто монстри всі там. Тож пропоную довести свою незаангажованість секретаріатом "білість і пухнастість" Катеренчук і герою Новосельцеву - створити розслідування корупції та порушень Закону суддями, прокуратурою чи ще якоючь силовою структуроюю Що, кишечка тоненька?
babay
5618 дн. тому
Може, я трохи не в тему, але, попри все - ментівське свавілля в країні є і громадянам у принципі начхать, чиї це розборки, головне, що проблема хоч якось ставиться в ЗМІ. З іношого боку - якось воно в телевізорі вре виглядає дивно - сюжет є, а результату як такого немає..... Втім, тепер всі сюжети в ТСН вигладяють саме так - показали "страшилку", поговорили, як все погано, а от, хто винен і що робити - якось забувають.....,мабуть, не це є метою тих всих сюжетів
stas
5618 дн. тому
честно говоря - удивительно было прочитать на этом сайте грамотную и вразумительную статью, а не чью-то очередную заказуху. спасибо за уважение к читателям!
5618 дн. тому
Тк подвисает.Невже хакеры Луценка знов тут нишпорять
антиЛуц- гравицапа
5618 дн. тому
Луцику еще как удобно в этой "системе"- ловит бандитов по заказу других бандитов, а потом отпускает...Снимает бабло с обоих конкурентов.А если их три, четыре конкурента? Мегаклондайк.
вов
5618 дн. тому
Кузякин - а ведь можешь!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду